menu

24 maj 2019

Säg det med blommor

Helena Kaasik, journalist och fotograf

Det är den tiden då det duggar tätt mellan studentmottagningar, konfirmationer och sommarfester. Nu finns det mänga tillfällen för att ge bort en gåva. När idéerna är på minus och presentskåpet tömt kan du ta blommorna till hjälp.

 

Det kan räcka med en bukett med de enklaste blommor för att göra någon glad. Om du lägger lite extra krut på att slå in dem vackert så blir det en minnesvärd en unik present.

 

Jag vill också tipsa dig om att använda blommorna som finns i din närhet att göra buketter av. Har du en trädgård så är det enklare men om du vill lyxa till det lite extra kan du blanda dina köpeblommor med växter från natur och trädgård.

I de här buketterna har vi blandat blåbärsris med luktärter och laxrosa rosor med vita syrener. Några av buketterna blandades inte alls. Jag hade några överblivna tapetrullar hemma och en mönstrad tapet som inslagningspapper blev de tillräckligt vackert med endast en sort i buketten. Man kan till och med gå så långt att man låter tapetmönstret vara utgångspunkten för valet av blommor. Prova får du se vad fint det blir.

Arr: Krisitna Öhman.

Foto: Helena Kaasik.