Elmia Garden Award

Elmia Garden Award är en utmärkelse som lyfter nya och innovativa produkter inom trädgårdsbranschen. Eldriven skottkärra, ergonomisk räfsa, fågelholk med webkamera, praktisk odlingsbänk, en lampa med växtbelysning, odlingskruka i mikrofiber och 100% Återvunnen jord – genom åren har det presenterats många kloka och smarta lösningar när vinnaren i Årets Trädgårdsprodukt koras.

Syftet med Årets Trädgårdsprodukt är att visa på den kreativitet och produktutveckling som sker inom trädgårdsbranschen. Elmia Garden ger företag, såväl stora som små, chansen att visa upp sina bidrag för en bredare publik inför det slutliga valet som sker våren 2022.

I år är fem produkter nominerade till tävlingen och tillsammans med vinnaren för 2020 visas de upp på mässan inne i Hall D. Produkterna bedöms av en jury och vinnaren i Årets Trädgårdsprodukt 2022 kommer att offentliggöras under våren.

Elmia Garden I ÅretsTrädgårdsprodukt2022.jpg

De här produkterna är nominerade till Årets Trädgårdsprodukt - Elmia Garden Award 2022:

 1. GroGreen Feed & Shine Grönsaker
  Ecoturf AB, Monter D03:18
 2. Svängstastödet
  Högaböke Trädgård/ Svängsta Innovation, Monter D07:15
 3. Träull för trädgården
  Hasselfors Garden AB, Monter D03:20
 4. Vattenslang Deluxe
  by Benson, A. Benson AB, Monter D01:19
 5. Organic Way
  GTG Nordic AB, Monter D06:40

Läs mer om de nominerade produkterna här.

Skånefrö Biokol – vinnare av Elmia Garden Award Årets Trädgårdsprodukt 2020

Skånefrös Biokol tar hem förstaplatsen i Elmia Garden Award, Årets Trädgårdsprodukt 2020. Skånefrö bidrar med sitt biokol till att våra kommande generationer får goda förutsättningar för att ta väl hand om vår jord. Läs mer här.

ÅTP-pressmeddelande.jpg

Elmia-Säkra möten-tänk på.jpg