Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt

Elmia Garden Award är en utmärkelse som lyfter nya och innovativa produkter inom trädgårdsbranschen. Syftet med Årets Trädgårdsprodukt är att visa på den kreativitet och produktutveckling som sker inom trädgårdsbranschen.

Mallas Ullpellets är vinnare av Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt 2024!

 Årets Trädgårdsprodukt för 2024 är korad och kommer göda odlingen i många hem framöver: Vi är stolta över att presentera gotländska Mallas Ullpellets som värdig vinnare av Elmia Garden Award! Ett bra exempel på cirkulärt tänkande och att hållbara alternativ varken behöver vara särskilt krångliga, svåra eller dyra för konsumenten.

 Det känns fantastiskt roligt med vinsten. Det blir ett kvitto på att vi tänkt rätt då vår idé och satsning resulterat i en produkt som branschen och slutkunden mottagit väl och ser stor användning av. Priset ger oss en fin möjlighet att få visa upp produkten för en större publik, säger Jenny Andersson som driver Mallas Stenstugu AB.  

Juryns motivering
Den smarta och innovativa användningen av en restprodukt, som annars skulle kasseras, gör Mallas Ullpellets från Mallas Stenstugu AB till vinnare av Elmia Garden Award – Årets Trädgårdsprodukt 2024. Ullpelletsen består av sönderdelad ull – en ren naturprodukt, rik på kväve och kalium och fungerar som ett långsamverkande gödselmedel i trädgården.

Mallas Ullpellets har en snygg och funktionell förpackning samt transparent, lättillgänglig och tydlig information kring användning, tillverkningsprocess och ursprung. Produkten är lätt att förstå och använda för slutkonsumenten.

Mallas visar på drivkraft och kreativitet genom att minska spill och omvandla det till en produkt inom en, för dem, helt ny bransch. Ett lysande exempel på att mer hållbara alternativ varken behöver vara särskilt krångliga, svåra eller dyra för konsumenten.

Läs mer om vinnaren här.

 

De här produkterna var nominerade för Årets Trädgårdsprodukt 2024:

  • Mallas ullpellets, Mallas Stenstugu AB
  • Hampaströ för täckodling 48 l, Hasselfors Garden
  • Planteringslådor i system, BEDD AS
  • GARDEN BEETLE watering pot fontana, Det Gule Hus engros APS

Läs om de nominerade produkterna här.

Jury

Produkterna bedöms av en jury bestående av erkända namn som Simon Irvine, trädgårdsdesigner, Christina Säll, Hemträdgården samt Magnus Åström, grafisk formgivare.