Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt

Elmia Garden Award är en utmärkelse som lyfter nya och innovativa produkter inom trädgårdsbranschen. Syftet med Årets Trädgårdsprodukt är att visa på den kreativitet och produktutveckling som sker inom trädgårdsbranschen. Tävlingen för Årets Trädgårdsprodukt 2024 pågår. De nominerade bidragen visades på årets mässa.

Bilder Årets trädgårdsprodukt 2023_4.jpg

Gardenbox från Dalhemgarden - vinnare i Elmia Garden Award - Årets trädgårdsprodukt 2023

2023 års trädgårdsprodukt är korad och kommer underlätta anläggningen i många trädgårdar framöver.  Svensktillverkade Gardenbox Dalhem Garden från Dalhem Innovation AB utmärker sig genom sin smarta ihopsättningsteknik, genomtänkta design samt variation av storlekar och ytmaterial.

- Det känns helt fantastiskt att vinna utmärkelsen Årets Trädgårdsprodukt! Det är en stor ära och bekräftelse på allt det hårda arbete vi har lagt ner i att utveckla vår produkt Gardenbox. Vi är otroligt stolta över att ha lyckats skapa en produkt som både tilltalar och hjälper trädgårdsentusiaster på ett hållbart sätt, säger Inge Andersson från Dalhem Innovation AB med ett stort leende. 

Läs mer om vinnaren och se Juryns motivering här.

 

De här produkterna är nominerade för Årets Trädgårdsprodukt 2024:

  1. Mallas ullpellets, Mallas Stenstugu AB
  2. Hampaströ för täckodling 48 l, Hasselfors Garden
  3. Planteringslådor i system, BEDD AS
  4. GARDEN BEETLE watering pot fontana, Det Gule Hus engros APS

Läs om de nominerade produkterna här.

Jury

Produkterna bedöms av en jury bestående av erkända namn som Simon Irvine, trädgårdsdesigner, Christina Säll, Hemträdgården samt Magnus Åström, grafisk formgivare.