Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt

Elmia Garden Award är en utmärkelse som lyfter nya och innovativa produkter inom trädgårdsbranschen. Syftet med Årets Trädgårdsprodukt är att visa på den kreativitet och produktutveckling som sker inom trädgårdsbranschen.

Vinnare_ÅretsTrädgårdsprodukt_2022.jpg

Vattenslang Deluxe by Benson - vinnare av Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt 2022

2022 års trädgårdsprodukt är korad och kommer pryda många trädgårdar under säsongen. Den designade vattenslangen från by Benson utmärker sig med en idé och produktdesign som lyfter estetiken samtidigt som produkten är begriplig och funktionell.

- Att vinna priset Årets Trädgårdsprodukt 2022 känns oerhört stort för oss! Jag är helt tagen och det är svårt att sätta ord på det just nu. Vinsten är ett kvitto på att det vi gör är rätt. Jag och hela teamet är så glada och tacksamma. Det här betyder så mycket för oss, säger Anna Benson grundare av By Benson.  Läs mer.

 

Elmia Garden I ÅretsTrädgårdsprodukt2022.jpgFem produkter var nominerade till tävlingen 2022 och tillsammans med vinnaren för 2020 visades de upp på Elmia Garden 2021.


De här produkterna var nominerade till Årets Trädgårdsprodukt - Elmia Garden Award 2022:

 1. GroGreen Feed & Shine Grönsaker
  Ecoturf AB, Monter D03:18
 2. Svängstastödet
  Högaböke Trädgård/ Svängsta Innovation, Monter D07:15
 3. Träull för trädgården
  Hasselfors Garden AB, Monter D03:20
 4. Vattenslang Deluxe
  by Benson, A. Benson AB, Monter D01:19
 5. Organic Way
  GTG Nordic AB

Läs om de nominerade produkterna här.

Jury

Produkterna bedöms av en jury bestående av erkända namn som Simon Irvine, trädgårdsdesigner på Läckö Slott, Christina Säll, Hemträdgården samt Magnus Åström, grafisk formgivare.