Elmia Svets och Fogningsteknik

19-22 maj 2026
Den ledande branschmässan för produkter och lösningar inom svets och fogningsteknik.

Vi är svets

Möt morgondagens trender och innovationer på Nordens ledande branschmässa. Här hittar du ett brett utbud av allt inom svets och fogningsteknik.

Elmia Svets och Fogningsteknik är en av de sex mässor som arrangeras parallellt under Elmia Produktionsmässor, vilka skapar en gemensam plattform för att utväxla idéer som ska leda till nya affärsmöjligheter och visionärt tänkande inom tillverkande industri.

De parallella mässorna är: Elmia 3D, Elmia Automation, Elmia Plåt, Elmia Polymer och Elmia Verktygsmaskiner.

Se sammanfattningen från Elmia Produktionsmässor 2024

 

Här hittar du alla utställare
Mässans öppettider
Framtidstro och starka synergier på Nordens största affärsplats för industrin
28 maj 2024
Hållbart, omställbart och smart. Under fyra dagar har de bästa produktionslösningarna inom sex olika branscher exponerats på Elmia Produktionsmässor.
Läge att minska svetsröken på verkstadsgolvet
17 maj 2024
Har du koll på vilka standarder som gäller för att hantera svetsrök? ESAB kliver in i rollen som utbildare på Elmia Svets och Fogningsteknik och visar att det finns gott om hjälpmedel för ändamålet.
Nederman förbättrar arbetsmiljön med innovativa luftfiltreringslösningar
17 maj 2024
Ren luft och lägre utsläpp från industriella processer. Det blir effekten av Nedermans lösningar och produkter, som de visade upp på Elmia Svets och Fogningsteknik.
Högt tryck i montern när Abicor Binzel presenterar både nya tekniker och lösningar i världsklass
16 maj 2024
3-4 månaders jobb koncentrerat till en vecka. Så beskriver Lars Ogrelius, distriktsansvarig säljare på Abicor Binzel, arbetsinsatsen i montern Elmia Svets och Fogningsteknik. Inte undra på att det är högt tryck i montern när företaget presenterar både nya tekniker och lösningar i världsklass.
Kompetens Arena – med fokus på att säkra framtida kompetens inom branschen!
16 maj 2024
Industrirådets senaste rapport avslöjar en oroande klyfta mellan tillväxtambitioner och tillgång på rätt kompetens inom den tillverkande industrin. ”Det är en utmaning som jag tror alla inom branschen står inför”, säger Martin Paland, VD på Bromi Gruppen AB.
Entusiastiska temavandrare under första dagen
15 maj 2024
En ny satsning under Elmia Produktionsmässor 2024 är kostnadsfria temavandringar för besökare som arrangeras i samarbete med Almi Jönköping inom ramen för projektet ’Nästa generations affärer’*. Ett perfekt tillfälle för dig som besökare att upptäcka några av de mest intressanta nyheterna och inn...
Svetsa rätt – på ett lätt sätt
14 maj 2024
Med smarta hjälpmedel, ny teknik och effektiv dokumentation vill Axson möta svetsbranschens behov av kompetensförsörjning. En välbesökt monter på Elmia Svets och Fogningsteknik vittnar om stort intresse från branschen.
Hållbara svetslösningar möter nya EU-krav
3 maj 2024
Tillägget av datadrivna mjukvarulösningar i produktionsmiljö gör det möjligt för företag att öka sin produktivitet genom bättre förvaltning av maskinpark, svetsvalidering, utrustningsövervakning och förbrukningsspårning. Det menar ESAB som presenterar sina mjukvarulösningar på Elmia Svets & Fogni...
LINC-CUT® S 1530W
8 maj 2024
PLUG & PLAY SYSTEM FÖR CNC PLASMA SKÄRNING FRÅN LINCOLN ELECTRIC
ESAB, LEDANDE INOM SVETSNING OCH SKÄRNING, VISAR UPP  NÄSTA GENERATIONS UTRUSTNING PÅ ELMIA-MÄSSAN
22 apr. 2024
ESAB kommer att presentera ett komplett utbud av sina nyaste och mest innovativa lösningar på Elmia Svets och Fogningsteknik i monter A07:20. Elmia Svets och Fogningsteknik hålls den 14-17 maj i Jönköping och är Sveriges ledande evenemang för metallbearbetningslösningar. ESAB kommer att ha live-s...
Mobil Bultsvetsning utan nätanslutning
10 maj 2022
För att göra svetsaren oberoende av strömförsörjning på arbetsplatsen så att svetsbultar kan svetsas med hög hållfasthet utan att behöva generatorer eller irriterande kabelförlängningar, har Soyer utökat sitt produktsortiment med en batteridriven bultsvetsmaskin för ljusbågssvetsning.
AFRY erbjuder ackrediterade tjänster inom svetsarprövning
6 maj 2022
Vi kan stolt berätta att AFRYs nya verksamhet Qualification Center nu erbjuder ackrediterade tjänster inom svetsarprövning enligt EN ISO 9606-1 Smältsvetsning av stål samt TDOK 0587:2014 Svetsning av räler och rälskomponenter. Det innebär att man kan förse kunder inom svetsande verksamhet med sve...
Linde Gas lanserar ARCLINE konceptet på ELMIA Svets och Fogningsteknik
27 apr. 2022
ARCLINE är samlingsnamnet för Lindes nyutvecklade patenterade produkter, utvecklade för att förbättra och effektivisera svetsningen. De tre första produkterna kommer att presenteras på mässan.
Intercut visar SOYERs nya generation mobila bultsvetsmaskiner och strömkällor med avancerad batteriteknik på Elmia Svets och Fogningsteknik.
25 apr. 2022
I bultsvetsmaskinernas värld är de nyutvecklade batteridrivna strömkällorna BMS-9 ACCU och BMK-8i ACCU lättviktare. Med en vikt på bara 7 – 8 kg erbjuder dessa bultsvetsar maximal rörlighet med bibehållen effekt.
Intercut lyfter enkelheten med svetsautomation
25 apr. 2022
Intercut vill slå hål på myten att svetsautomation inte är lönsamt för små jobb. Vi gör det genom att premiärvisa multiprocessmaskinen Messer Element 400 och en svetsrobot från nya leverantören Pemamek – som tillsammans ”tillverkar” en grävskopa i montern.
Välkommen till Nippon Gases monter A08:24 och ta del av våra nyheter!
23 mars 2022
Vi presenterar Plug&Work® och har bytt familjenamn på alla svetsgaser till Sanarc®.