14 - 17 maj 2024

Elmia Svets och Fogningsteknik

14-17 maj 2024
Den ledande branschmässan för produkter och lösningar inom svets och fogningsteknik.

Vi är svets

Möt morgondagens trender och innovationer på Nordens ledande branschmässa. Här hittar du ett brett utbud av allt inom svets och fogningsteknik.

Elmia Svets och Fogningsteknik är en av de sex mässor som arrangeras parallellt under Elmia Produktionsmässor, vilka skapar en gemensam plattform för att utväxla idéer som ska leda till nya affärsmöjligheter och visionärt tänkande inom tillverkande industri.

Tre huvudteman som kommer att genomsyra Elmia Svets och Fogningsteknik och samtliga sex Elmia Produktionsmässor 2024 är:
Smart industri. Hållbar industri. Omställbar industri.

De parallella mässorna är: Elmia 3D, Elmia Automation, Elmia Plåt, Elmia Polymer och Elmia Verktygsmaskiner.

Här hittar du alla utställare
Mässans öppettider

Gasrelaterade teknologier för produktivitet och hållbarhet
16 apr. 2024
De är det ledande gasbolaget i Norden och Baltikum med verksamhet i över 100 länder och ca 80 000 medarbetare globalt. På Elmia Svets- och Fogningsteknik 14-17 maj kommer teknisk expertis från Linde (fd AGA) att demonstrera flera innovativa lösningar för svetsbranschen.
Ny IWT-utbildning till svetstekniker
2 apr. 2024
Behovet av utbildade inom svets är större än någonsin. Något som Svetsakademin AB vill möta med sitt breda utbud av IIW-godkända utbildningar när man ställer ut på Elmia Svets den 14–17 maj. – Kunskap är en nyckel till att svensk industri ska lyckas i framtiden.
Cirkulär ekonomi – vägen till lönsamhet för industrin
13 mars 2024
Det är dags att skapa nya inkomstkällor för svensk tillverkande industri. Företag som tar klivet in i cirkulära affärsmodeller framtidssäkrar både planeten och verksamheten. Det menar Elin Bergman, keynote speaker på Elmia Produktionsmässor i maj.
Bättre kontroll över dokumentationen för svetsansvariga
6 mars 2024
Digitalisering hjälper industriföretag att få överblick och struktur på sina samlade intyg och förlängningar av svetscertifikat. På Elmia Svets- och Fogningsteknik 14-17 maj presenterar AFRY nya funktioner i sitt digitala verktyg WeldWard, framtaget specifikt för ändamålet.
Hållbara tips för störningsfri svetsprocess
12 feb. 2024
Som veteraner bland utställande företag på Elmia Svets- och Fogningsteknik kommer Norsk Sveiseteknikk AS (NST) att vara på plats även i år när Elmia Produktionsmässor slår upp portarna 14-17 maj 2024. Mässan är en viktig plattform för att nå ut till svetsbranschen.
Nya innovationer inom laserteknik främjar hållbarhet
29 jan. 2024
Utvecklingen går snabbt framåt inom lasertillämpningar som erbjuder möjligheter vid tillverkning av allt ifrån fordonskomponenter till medicinteknik. Laser Machining Inc LMI AB visar de senaste nyheterna på Elmia Svets & Fogningsteknik.
Våra mässansvariga förklarar varför du ska besöka Elmia Produktionsmässor 14-17 maj 2024
15 jan. 2024
”På Elmia Produktionsmässor möter du morgondagens innovationer och trender inom tillverkande industri. Du får ta del av den senaste tekniken inom produktionsutrustning i drift. Elmia Produktionsmässor är Nordens största arena där branscher kopplas samman, synergier tydliggörs och affären är i fok...
ABICOR BINZEL - tävlande lyckades programmera iBOTone på revolutionerande kort tid!
22 sep. 2023
ABICOR BINZEL Sverige AB är ett av de företag som bokat monter på Elmia Svets och Fogningsteknik 2024. Tre huvudteman - Smart industri, Hållbar industri och Omställbar industri kommer att genomsyra samtliga sex mässor under Elmia Produktionsmässor 2024.
ESAB, LEDANDE INOM SVETSNING OCH SKÄRNING, VISAR UPP  NÄSTA GENERATIONS UTRUSTNING PÅ ELMIA-MÄSSAN
22 apr. 2024
ESAB kommer att presentera ett komplett utbud av sina nyaste och mest innovativa lösningar på Elmia Svets och Fogningsteknik i monter A07:20. Elmia Svets och Fogningsteknik hålls den 14-17 maj i Jönköping och är Sveriges ledande evenemang för metallbearbetningslösningar. ESAB kommer att ha live-s...
Mobil Bultsvetsning utan nätanslutning
10 maj 2022
För att göra svetsaren oberoende av strömförsörjning på arbetsplatsen så att svetsbultar kan svetsas med hög hållfasthet utan att behöva generatorer eller irriterande kabelförlängningar, har Soyer utökat sitt produktsortiment med en batteridriven bultsvetsmaskin för ljusbågssvetsning.
AFRY erbjuder ackrediterade tjänster inom svetsarprövning
6 maj 2022
Vi kan stolt berätta att AFRYs nya verksamhet Qualification Center nu erbjuder ackrediterade tjänster inom svetsarprövning enligt EN ISO 9606-1 Smältsvetsning av stål samt TDOK 0587:2014 Svetsning av räler och rälskomponenter. Det innebär att man kan förse kunder inom svetsande verksamhet med sve...
Linde Gas lanserar ARCLINE konceptet på ELMIA Svets och Fogningsteknik
27 apr. 2022
ARCLINE är samlingsnamnet för Lindes nyutvecklade patenterade produkter, utvecklade för att förbättra och effektivisera svetsningen. De tre första produkterna kommer att presenteras på mässan.
Intercut visar SOYERs nya generation mobila bultsvetsmaskiner och strömkällor med avancerad batteriteknik på Elmia Svets och Fogningsteknik.
25 apr. 2022
I bultsvetsmaskinernas värld är de nyutvecklade batteridrivna strömkällorna BMS-9 ACCU och BMK-8i ACCU lättviktare. Med en vikt på bara 7 – 8 kg erbjuder dessa bultsvetsar maximal rörlighet med bibehållen effekt.
Intercut lyfter enkelheten med svetsautomation
25 apr. 2022
Intercut vill slå hål på myten att svetsautomation inte är lönsamt för små jobb. Vi gör det genom att premiärvisa multiprocessmaskinen Messer Element 400 och en svetsrobot från nya leverantören Pemamek – som tillsammans ”tillverkar” en grävskopa i montern.
Välkommen till Nippon Gases monter A08:24 och ta del av våra nyheter!
23 mars 2022
Vi presenterar Plug&Work® och har bytt familjenamn på alla svetsgaser till Sanarc®.
Enklare läcksökning och tätkontroll
8 mars 2022
När man svetsar produkter som ska vara täta mot gas eller vätska så är det viktigt att svetsfogen täthetsprovas. Under mässan Elmia Svets & Fogningsteknik 2022 presenterar INFICON vätgasläcksökaren Sentrac Strix Edition för manuell och robotassisterad läcksökning. Mycket små läckor har nu blivit...