Vattenslangen som du alltid vill ha framme

Vattenslangen som du alltid vill ha framme
En slang som inte tummar på vare sig design eller funktion är en av produkterna i Elmia Garden Award. Eftersom tävlingen har som mål att främja goda produktlösningar som kan göra trädgårdsarbetet än mer lustfyllt så har Vattenslang Deluxe från By Benson en given plats bland de noggrant utvalda produkterna. Att berätta om den kreativitet som råder ute i landet är också viktigt tycker vi.

Hon är i Spanien när vi får tag på henne, Anna Benson, grundaren av företaget By Benson. Den ena foten har hon i Barcelona och den andra i den småländska myllan. Med en pappa som är jordbrukare och en mamma som är trädgårdsmästare så är det inte konstigt att Anna Bensons hjärta klappar lite extra för trädgårdsodling.

 

- Jag är ingen specialist på området men för mig kändes det självklart att komplettera mina julprodukter med en serie praktiska och vackra trädgårdsredskap, säger hon.

 

Företaget By Benson har funnits i 6 år nu. Men det var inte förrän i maj förra året som trädgårdsserien lanserades. Den består av redskap och kläder i en design som sticker ut, färgsatta i svart och beige för att smälta in i trädgårdsgrönskan. Succén har inte låtit vänta på sig. Hon är nästan lite omtumlad över responsen. Just nu är hon extra glad över att H&M Home tagit in dem i sitt sortiment.

 

-Jag har utgått från hur jag skulle vilja att redskapen jag omger mig med ser ut och fungera och det verkar som om det är många som längtar efter den här typen av produkter som både är användbara och snygga.

Vattenslangar har verkligen en tendens att vara i vägen, både för ögat och fötterna. By Bensons vattenslang har redan hunnit bli en bästsäljare mycket tack vare kombinationen praktisk funktion och estetik och visst kan den ligga framme utan att det stör. I höstas ställde hon ut på Elmia Garden för första gången och det var också då hon fick information om Elmia Garden Award. Den expanderbara vattenslangen är nu en av de fem nominerade bidragen i tävlingen.

315, 316, 317 - Hose-Deluxe-Black.jpg

Vad utmärker Vattenslang Deluxe?

-Den är tillverkad av latex som är överdraget av ett textilt material. Eftersom den kan expandera till tre gånger sin längd så väger den mindre än andra slangar. Alla som dragit runt på en vattenslang bland odlingar förstår värdet av en slang med låg vikt. Tack vare det mjuka och formbara materialet är det i princip omöjligt att snubbla på den vilket många uppskattar.

 

Hur kommer det sig att du anmälde produkten till Elmia Garden Award?

-Jag är väldigt stolt över den här slangen så det känns roligt att sprida information om den.

 

Vad händer om du vinner?

-För mig skulle det vara en ära att kamma hem segern. Jag är en enkel tjej från Småland som vill förse trädgårdsvärlden med praktiska och väldesignade produkter som gör trädgårdsarbetet smidigare. Om jag segrar så tänker jag fira stort.

 

Elmia Garden I ÅretsTrädgårdsprodukt2022.jpg

Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt är en utmärkelse som lyfter nya och innovativa produkter inom trädgårdsbranschen. Syftet med Årets Trädgårdsprodukt är att visa på den kreativitet och produktutveckling som sker inom trädgårdsbranschen. Produkterna bedöms av en jury och vinnaren i Årets Trädgårdsprodukt 2022 kommer att offentliggöras under våren, lagom till trädgårdssäsongens start.

Juryn består av Simon Irvine, trädgårdsdesigner på Läckö Slott, Christina Säll, Hemträdgården samt Magnus Åström, grafisk formgivare.

Läs om de nominerade produkterna här.

 

Helena Kaasik
Journalist och fotograf
Helena Kaasik