21 - 23 okt 2020

Elmia Lantbruk

Affärsarenan för det klimatsmarta lantbruket

Vad är Elmia Lantbruk?

Elmia Lantbruk är affärsarenan som skapar förutsättningar för ett starkt svenskt lantbruk. Ett hållbart och lönsamt lantbruk med tillväxt. Ett lantbruk där det finns plats för ett stort hjärta för näringen och en nyfikenhet på innovativa vägar framåt i en konkurrensutsatt värld.

Det är en nationell fackmässa med besökare från hela landet. Allt för lantbruket finns samlat. På mässan 2020 belyser vi klimatfrågan ur flera aspekter för att visa på lösningar som finns idag, men framför allt för att hitta utvecklingsmöjligheter för branschen. ​Här möter produkter och idéer marknaden, samarbeten startas och ny kunskap får fäste på resan mot ett ännu hållbarare lantbruk. 

Mässan startar om
105
Dagar
:
15
Timmar
:
24
Minuter
Social medier

Mässans öppettider
Vad finns det att äta?
Var kan jag parkera?
Information om covid-19
82%
av besökarna återkommer
4/5
är besökarnas betyg på mässan
4,3/5
är utställarnas betyg på mässan
94%
av utställarna ska eller överväger att ställa ut igen
Möt juryn för Elmia Lantbruk Innovation Award
23 apr 2020
Just nu pågår arbetet med att utse de nominerade bidragen till Elmia Innovation award 2020. Personerna bakom det arbetet har lång erfarenhet av branschen och brinner på olika sätt för innovationer. Nyfiken på vilka de är?
Earth Day
22 apr 2020
Idag, den 22 april, är det Earth Day. Den syftar till att uppmärksamma världens miljöproblem. Även Elmia Lantbruk fokuserar i år på klimatet.
EM i nötvallning 2020 - till Sverige och Elmia
12 dec 2019
År 2020 är det för första gången Sveriges tur att arrangera Europamästerskapet i nötvallning. Platsen för tävlingarna blir på Elmia i Jönköping.
Återigen riksutställning med 300 kor i Elmias hallar
10 dec 2019
Återigen kommer cirka 300 nötkreatur att inta mässhallarna i Jönköping för de stora riksutställningarna med avelsdjur inom kött och mjölk. Lantbruksmässan på Elmia är ett viktigt skyltfönster för den svenska aveln.
Nu öppnar anmälan till Elmia Innovation Award
25 nov 2019
Har du en innovation som förtjänar uppmärksamhet? Då är det dags att anmäla den till Elmia Lantbruk Innovation Award. Utmärkelsen som lyfter ny och innovativ teknik inom jordbruk och animalieproduktion.
 New Hollands nya biogastraktor
19 nov 2019
New Holland har världens första serieproducerade biogastraktor. Banbrytande teknologi för ett framtida hållbart lantbruk.