Elmia Automation

19-22 maj 2026
Kompletta lösningar i drift för effektiv och automatiserad produktion.

Innovativ. Renodlad. Ett affärsmål.

Möt morgondagens innovationer och automationslösningar på branschens mest kraftfulla marknadsplats. Här hittar du det senaste från robotleverantörer, systemintegratörer och komponentleverantörer.

Elmia Automation är en av de sex mässor som arrangeras parallellt under Elmia Produktionsmässor, vilka skapar en gemensam plattform för att utväxla idéer som ska leda till nya affärsmöjligheter och visionärt tänkande inom tillverkande industri.

De parallella mässorna är: Elmia 3DElmia Plåt, Elmia Polymer, Elmia Svets och Fogningsteknik och Elmia Verktygsmaskiner. 

Se sammanfattningen från Elmia Produktionsmässor 2024

 

Här hittar du alla utställare
Mässans öppettider
Framtidstro och starka synergier på Nordens största affärsplats för industrin
28 maj 2024
Hållbart, omställbart och smart. Under fyra dagar har de bästa produktionslösningarna inom sex olika branscher exponerats på Elmia Produktionsmässor.
Smart och flexibel materialhantering med AMR
16 maj 2024
Förra året introducerade KUKA självgående AMR:er för logistik och transport i sitt sortiment. Nu visar man den växande produktserien på Elmia Automation – och intresset är enormt.
Kompetens Arena – med fokus på att säkra framtida kompetens inom branschen!
16 maj 2024
Industrirådets senaste rapport avslöjar en oroande klyfta mellan tillväxtambitioner och tillgång på rätt kompetens inom den tillverkande industrin. ”Det är en utmaning som jag tror alla inom branschen står inför”, säger Martin Paland, VD på Bromi Gruppen AB.
Nykomling på Elmia Automation lockar storpublik
15 maj 2024
Deras monter överraskar. SE Automation samlar 12 olika robotapplikationer, 10 olika robotarmar och tre självkörande AMR:er med ett enda syfte – att väcka besökarens känsla för utvecklingspotentialen i deras produktion.
MARAB firar 25 år i branschen
15 maj 2024
Mora Automation och Robotteknik AB (MARAB) firar i år 25 år som företag. Sedan starten 1999 har en hel del förändrats, men att delta på Elmia Automation är en tradition som hållit i. I montern hittade vi systrarna och ägarna Matilda och Johanna Bastman som berättade mer om de olika lösningar som...
Entusiastiska temavandrare under första dagen
15 maj 2024
En ny satsning under Elmia Produktionsmässor 2024 är kostnadsfria temavandringar för besökare som arrangeras i samarbete med Almi Jönköping inom ramen för projektet ’Nästa generations affärer’*. Ett perfekt tillfälle för dig som besökare att upptäcka några av de mest intressanta nyheterna och inn...
MIXO TWO: dubbel modularitet
6 maj 2024
Genom att erbjuda högsta nivån av flexibilitet, gör ILMEs kontaktdon med MIXO moduler det möjligt att skräddarsy kontaktdon som passar perfekt för varje applikations enskilda krav. En flexibilitet som, tack vare MIXO TWO, även stäcker sig till kapsling med möjlighet att kombinera 2 moduler på...
AXYR- Anslutning utan verktyg
6 maj 2024
AXYR® anslutningsteknologi ifrån ILME är designad att passa kraven för alla typer av installationer och matchar hög densitet som är typisk för crimpprestanda med enkelheten hos en rak fjäder-push-in anslutning
ABB Robotics firar 50 år av robotinnovation – möt oss på Elmia
3 maj 2024
ABB Robotics firar 50 år sedan den banbrytande lanseringen av den första helelektriska mikrodatorstyrda industriroboten, IRB 6, utvecklad i Västerås. Detta uppmärksammar vi på Elmia där vi, utöver att ställa ut nyheter, även kommer visa delar av de senaste 50 årens robothistoria.
Möt KUKA på Elmia Automation
4 apr. 2024
AMR:er (självkörande robot plattformar) och robotar är i fokus när KUKA Nordic kommer till Elmia Automation 14–17 maj. – Vi har en ny generation AMR:er ute på marknaden, säger Micael Amandusson, channel manager på KUKA Nordic.
Fältbussbaserade IO-block – EtherCAT, Ethernet, RS485
14 mars 2024
De decentraliserade IO-modulerna kommunicerar tillbaka till styrsystemet med någon av de integrerade fältbussarna. Välj mellan digitala utgångar, digitala ingångar, analoga ingångar och analoga utgångar.
Återanvändning av tryckluft
14 mars 2024
SMC lanserar cylindrar med returkrets och en luftbesparing på upp till 46%. Luftsparkretsen utnyttjar luften vid obelastade returslag och spar energi samtidigt som funktionen säkras.