14 - 17 maj 2024

Elmia 3D

14-17 maj 2024
Mässan för additiv tillverkning och lösningar i drift.

Ge en ny dimension till dina affärer

Möt morgondagens produktionstekniker inom additiv tillverkning. Här visas maskiner i drift för produktion i både plast och metall.

Elmia 3D är en av de sex mässor som arrangeras parallellt under Elmia Produktionsmässor, vilka skapar en gemensam plattform för att utväxla idéer som ska leda till nya affärsmöjligheter och visionärt tänkande inom tillverkande industri.

Tre huvudteman som kommer att genomsyra Elmia 3D och samtliga sex Elmia Produktionsmässor 2024 är:
Smart industri. Hållbar industri. Omställbar industri.

De parallella mässorna är: Elmia Polymer, Elmia Automation, Elmia Plåt,  Elmia Svets och Fogningsteknik och Elmia Verktygsmaskiner. 

Elmia 3D arrangeras i samarbete med branschföreningen SVEAT.

Här hittar du alla utställare
Mässans öppettider
Vad finns det att äta?

Markforged tar plats på Elmia 3D med en fullmatad monter
18 apr. 2024
En helt ny maskinlansering, skarpa applikationer och spännande nyheter på mjukvarusidan – Markforged tar plats på Elmia 3D med en fullmatad monter. – Elmia Produktionsmässornas bredd gör det ännu viktigare för oss att finnas här, säger Patrik Rosén, Sales Manager Nordics.
”Industrin har ett växande behov av additiv tillverkning”
16 apr. 2024
De bygger just nu en av Sveriges mest hållbara och moderna fabriker för additiv tillverkning inom metall för inflyttning hösten 2024 i Örebro. Men redan 14-17 maj kan du möta AMEXCI på Elmia 3D.
Tre starka företag går samman på Elmia 3D för att visa processen från idé till produkt
10 apr. 2024
För att lyckas inom 3D-printing måste du ha kontroll på både hårdvara, mjukvara och material. Lostboyslab tillsammans med Autodesk, Future Group och NTI Sweden visar helhetslösningarna från ax till limpa i sin gemensamma monter på Elmia 3D 14-17 maj.
Additiv tillverkning ger enorma fördelar
2 apr. 2024
Genom att använda 3D-lösningar och additiv tillverkning kan hållbarhet inkluderas i utveckling och implementering av produkter. Det menar 3DVerkstan AB. Och tekniken är både billigare och mer tillgänglig än vad många tror.
Avancerad metallbearbetning i fokus på Elmia 3D
18 mars 2024
Med en unik kombination av lasersvetsning och industriell 3D-printing har Lasertech en tillverkningslösning som möter komplexa designkrav och behov av snabba ledtider.
Cirkulär ekonomi – vägen till lönsamhet för industrin
13 mars 2024
Det är dags att skapa nya inkomstkällor för svensk tillverkande industri. Företag som tar klivet in i cirkulära affärsmodeller framtidssäkrar både planeten och verksamheten. Det menar Elin Bergman, keynote speaker på Elmia Produktionsmässor i maj.
Lindes nya gasblandningar ger bättre resultat vid sintring och LBPF-printning
5 maj 2022
De nya gasblandningarna som Linde visar på mässan, är utvecklade för att ge bättre kvalitet och ökad produktivitet vid 3D-printning.
Innovation i fokus för PLM under Elmia 3D
27 apr. 2022
När nordiska tillverkningsföretag rankar sina viktigaste prioriteringar för framtiden, svarar hela 70 procent innovation. Det visar rapporten ”Digital Transformation in the Nordic Manufacturing System” från konsultföretaget IDC. Som värdeskapande partner till tillverkningsindustrin, har PLM Group...