14 - 17 maj 2024

Elmia Verktygsmaskiner

14-17 maj 2024
Den kompletta produktionstekniska mässan med verktygsmaskiner i drift tillsammans med verktyg och mätteknik.

Optimera dina affärer. Med precision.

Möt morgondagens innovationer på den kompletta produktionstekniska mässan. Här visas verktygsmaskiner i drift tillsammans med verktyg och mätteknik.

Elmia Verktygsmaskiner är en av de sex mässor som arrangeras parallellt under Elmia Produktionsmässor, vilka skapar en gemensam plattform för att utväxla idéer som ska leda till nya affärsmöjligheter och visionärt tänkande inom tillverkande industri.

Tre huvudteman som kommer att genomsyra Elmia Verktygsmaskiner och samtliga sex Elmia Produktionsmässor 2024 är:
Smart industri. Hållbar industri. Omställbar industri.

Elmia Verktygsmaskiner arrangeras tillsammans med SVMF som är en branschorganisation för importörer och leverantörer/tillverkare av bl.a. verktygsmaskiner, plåtbearbetningsmaskiner, verktyg och test- och mätverktyg.

De parallella mässorna är: Elmia 3D, Elmia Automation, Elmia Plåt, Elmia Polymer samt Elmia Svets och Fogningsteknik.

Här hittar du alla utställare
Mässans öppettider

Daniel Jansson – en passionerad influencer med 123.000 följare på Instagram!
11 apr. 2024
Daniel Jansson, som är maskintekniker och samarbetar med Seco Tools, är genom sitt Instagram-konto @swemachinist en stark röst för metallbearbetningsentusiaster över hela världen. Med över 123 000 följare har Daniel lyckats skapa ett digitalt forum där han delar med sig av sin expertis och passio...
Influencer Johan Hedlund - en passionerad röst inom industrin
8 apr. 2024
Johan Hedlund är inte bara säljare på Hurco Sverige utan även känd som en inspirerande influencer inom industrin med sitt konto @cncmachinistcnc - med över 100.000 följare på Instagram. Genom hans engagemang och spridning av kunskap och erfarenhet har han byggt en betydande närvaro på Instagram.
ABUS närvaro på Elmia Verktygsmaskiner är viktig
5 apr. 2024
ABUS Sverige Gruppen, som är en ledande leverantör av standardiserade lyftanordningar i Sverige kommer närvara på Elmia Verktygsmaskiner 14-17 maj. Denna närvaro på mässan är en viktig del i företagets strategi för att ytterligare stärka sin position på den svenska marknaden.
Renishaw presenterar de senaste mättekniska lösningarna
2 apr. 2024
Hur kan man tillverka komplexa produkter med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt? Koden som svensk verkstadsindustri måste knäcka är inte enkel – men en viktig nyckel är precisionsmätning med fokus på processkontroll.
Innovativa verktygslösningar i fokus för Iscar
18 mars 2024
En stor utmaning för svensk verkstadsindustri är kunders växande krav på effektivitet. Under Elmia Verktygsmaskiner 14-17 maj kommer Iscar att visa produktlösningar som ger både högre produktivitet och besparing av hårdmetall.
Cirkulär ekonomi – vägen till lönsamhet för industrin
13 mars 2024
Det är dags att skapa nya inkomstkällor för svensk tillverkande industri. Företag som tar klivet in i cirkulära affärsmodeller framtidssäkrar både planeten och verksamheten. Det menar Elin Bergman, keynote speaker på Elmia Produktionsmässor i maj.
ABUS energikedja för lättraverser
21 mars 2024
En nyhet för ABUS lättraverser är introduktion av energikedjesystem för matarkabel. Principen kommer från ABUS traverser och för lättraverser blir detta en option som har fördelen att det minimerar kabelnedhäng.
Vad är det som luktar? Är det farligt?
21 mars 2024
Det är en ganska besvärlig känsla när man kommer in i en lokal och känner en stark och intensiv lukt, man både ser och känner i mun och luftrör att det även finns mycket smått damm som man ofrivilligt andas in. Det är så många av oss som arbetar i en sådan här miljö hela dagar, veckor, månader oc...
Höghastighetsfräsning för både nybörjare och proffs
13 mars 2024
Kom och upplev hur enkelt det kan vara med höghastighetsfräsning. DATRON har fräsmaskiner i många olika storlekar med minimalmängdskylning, snabb och lättanvänd vakuumspännteknik. Med mjukvaran next får man ett lättanvänt och pedagogiskt styrsystem.
Skydda din personal från farliga partiklar som uppstår i er arbetsmiljö
13 mars 2024
Dagligen går många av oss runt i arbetsmiljöer där det finns olika typer av rök, damm och starka lukter som vi tvingas andas in. Partiklarna i röken, gasen eller dammet följer med in i kroppen vid varje inandning och tar sig olika långt in i kroppen.
Nu är det äntligen klart! DATRONs MXCube kommer till Elmia Verktygsmaskiner 14-17 Maj!
5 mars 2024
MXCube är DATRONs premiummaskin och är särskilt utvecklad för mycket krävande HSC-strategier.
Du köper maskinen. Vi gör resten.
15 feb. 2024
Smarta enheter och automatisering finns överallt, både privat och i tillverkningsindustrin. Den ökande individualiseringen av produkter, som sträcker sig längre än en effektiv engångstillverkning, kräver nytänkande i produktionsplaneringen. Maskiner och system måste vara flexibla och konstruerad...