Elmia Verktygsmaskiner

19-22 maj 2026
Den kompletta produktionstekniska mässan med verktygsmaskiner i drift tillsammans med verktyg och mätteknik.

Optimera dina affärer. Med precision.

Möt morgondagens innovationer på den kompletta produktionstekniska mässan. Här visas verktygsmaskiner i drift tillsammans med verktyg och mätteknik.

Elmia Verktygsmaskiner är en av de sex mässor som arrangeras parallellt under Elmia Produktionsmässor, vilka skapar en gemensam plattform för att utväxla idéer som ska leda till nya affärsmöjligheter och visionärt tänkande inom tillverkande industri.

Elmia Verktygsmaskiner arrangeras tillsammans med SVMF som är en branschorganisation för importörer och leverantörer/tillverkare av bl.a. verktygsmaskiner, plåtbearbetningsmaskiner, verktyg och test- och mätverktyg.

De parallella mässorna är: Elmia 3D, Elmia Automation, Elmia Plåt, Elmia Polymer samt Elmia Svets och Fogningsteknik.

Se sammanfattningen från Elmia Produktionsmässor 2024

 

Här hittar du alla utställare
Mässans öppettider
Framtidstro och starka synergier på Nordens största affärsplats för industrin
31 maj 2024
Hållbart, omställbart och smart. Under fyra dagar har de bästa produktionslösningarna inom sex olika branscher exponerats på Elmia Produktionsmässor.
Framtidstro och starka synergier på Nordens största affärsplats för industrin
28 maj 2024
Hållbart, omställbart och smart. Under fyra dagar har de bästa produktionslösningarna inom sex olika branscher exponerats på Elmia Produktionsmässor.
Processkontroll – en nyckelfråga för verkstadsindustrin
16 maj 2024
Det är högtryck både ute och inne på Elmia Verktygsmaskiner. Det konstaterar Renishaw, experter inom precisionsmätning. – Våra förväntningar inför mässan har verkligen uppfyllts, säger vd Bo Eneholm.
Kompetens Arena – med fokus på att säkra framtida kompetens inom branschen!
16 maj 2024
Industrirådets senaste rapport avslöjar en oroande klyfta mellan tillväxtambitioner och tillgång på rätt kompetens inom den tillverkande industrin. ”Det är en utmaning som jag tror alla inom branschen står inför”, säger Martin Paland, VD på Bromi Gruppen AB.
Kvalitet är huvudsaken för Robert Röntgen
15 maj 2024
Robert Röntgen ställer ut för andra året i rad på Elmia Verktygsmaskiner med sina produkter. Nytt för i år att de inte enbart visar upp sågblad – utan även spånborstar. Vi har fått en pratstund med Per Puro-Brelin, International Sales Manager Nordic, som bemannar företagets monter under mässan.
Entusiastiska temavandrare under första dagen
15 maj 2024
En ny satsning under Elmia Produktionsmässor 2024 är kostnadsfria temavandringar för besökare som arrangeras i samarbete med Almi Jönköping inom ramen för projektet ’Nästa generations affärer’*. Ett perfekt tillfälle för dig som besökare att upptäcka några av de mest intressanta nyheterna och inn...
Millimeterprecision för miljön med nytt avsticksskär
23 apr. 2024
Fler detaljer. Färre spånor. Budskapet från Svenska WhizCut är okomplicerat inför Elmia Verktygsmaskiner och helt i linje med mässtemat “hållbar industri”.
Evoweld Mini – ett lättanvänt system för laserplastsvetsning
16 apr. 2024
Laserplastsvetsning med EvoWeld är ganska okomplicerat. Placera, anslut och svetsa! EvoWeld Mini är en nykomling i Evoweld-serien. Systemet har utvecklad och anpassad för bearbetning av små serier som prototyper eller monteringar med låga kvantiteter.
ABUS energikedja för lättraverser
21 mars 2024
En nyhet för ABUS lättraverser är introduktion av energikedjesystem för matarkabel. Principen kommer från ABUS traverser och för lättraverser blir detta en option som har fördelen att det minimerar kabelnedhäng.
Vad är det som luktar? Är det farligt?
21 mars 2024
Det är en ganska besvärlig känsla när man kommer in i en lokal och känner en stark och intensiv lukt, man både ser och känner i mun och luftrör att det även finns mycket smått damm som man ofrivilligt andas in. Det är så många av oss som arbetar i en sådan här miljö hela dagar, veckor, månader oc...
Höghastighetsfräsning för både nybörjare och proffs
13 mars 2024
Kom och upplev hur enkelt det kan vara med höghastighetsfräsning. DATRON har fräsmaskiner i många olika storlekar med minimalmängdskylning, snabb och lättanvänd vakuumspännteknik. Med mjukvaran next får man ett lättanvänt och pedagogiskt styrsystem.
Skydda din personal från farliga partiklar som uppstår i er arbetsmiljö
13 mars 2024
Dagligen går många av oss runt i arbetsmiljöer där det finns olika typer av rök, damm och starka lukter som vi tvingas andas in. Partiklarna i röken, gasen eller dammet följer med in i kroppen vid varje inandning och tar sig olika långt in i kroppen.