Press

Elmia Garden Trends
Elmia Garden Trends
Pressackreditering
Pressackreditering
Sociala medier
Sociala medier
Syret JKPG ställer ut på Elmia Garden
20 sep 2022
En nyhet på årets mässa är att representanter från det kommunala projektet Syret JKPG ställer ut sina hantverk och produkter i en monter på mässan. Satsningen bidrar till att småskaliga kreatörer och hantverkare att få en fot in i branschen.
BoGrönt blir ”Sveriges Trädgårdsmästare”
16 sep 2022
Trädgårdsbutikskedjan BoGrönt, bestående av medlemmar i föreningen Svensk Trädgårdsfackhandel, byter under hösten namn till Sveriges Trädgårdsmästare. Namnbytet sker i samband med Elmia Garden 2022 där den nya logotypen också lanseras.
Här är deltagarna i Flower Grand Prix 2022
8 sep 2022
I den prestigefyllda blomsterbinderitävlingen Flower Grand prix tävlar ledande och blivande florister. Nu släpper vi deltagarna för 2022 års elit- och debutanttävling.
Elmia Gardenbutiken - årets nyhet på mässan
6 sep 2022
Elmia Gardenbutiken är en blomstrande nyhet på årets mässa. Välkomna in i vår alldeles egen trädgårdshandel och se, känn och upplev ett levande exempel på en lönsam butik.
Naturligt blandat med kvalitet och kreativitet – här är trädgårdsbranschens trender för 2023 med Elmia Garden Trends
17 maj 2022
Elmia Garden presenterar Elmia Garden Trends 2023, tre tydliga trender inom trädgårdsbranschen: Hemlängtan, Grön elegans och Färg & Flora. Elmia Garden Trends innehåller växtförslag, material, färgval och inspirationsbilder. Trenderna riktar sig till alla som arbetar i branschen och kan användas...
Vattenslang Deluxe by Benson - vinnare av Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt 2022
5 maj 2022
2022 års trädgårdsprodukt är korad och kommer pryda många trädgårdar under säsongen. Den designade vattenslangen från by Benson utmärker sig med en idé och produktdesign som lyfter estetiken samtidigt som produkten är begriplig och funktionell.
Vinsten blev lite av en nystart
23 feb 2022
Under hösten 2021 löste Mästarblomman ut sin vinst i tävlingen Årets butik – en heldag med floristen Nicklas Jensen för tips och hjälp med att lyfta butiken ytterligare.
Unikt med hantverkskänsla i modern design
27 sep 2021
Hantverk och genuinitet är ledorden för Unik Designs sortiment. Att träprodukterna har grenar och håligheter och att det munblåsta glaset bär spår av handarbete tillför värde som uppskattas av kunderna.
Klassiska torrprodukter och lite trend
26 sep 2021
Uppbindning, växtstöd och verktyg av hög kvalitet – företaget HPJs sortiment är visserligen torrt men aldrig tråkigt. I år har de fått ett spännande nytillskott i produktfamiljen.
Elmia Garden summerar – en efterlängtad och viktig mötesplats
24 sep 2021
Äntligen kunde branschen mötas igen när Elmia Garden öppnade upp dörrarna. En positiv atmosfär genomsyrade hela mässan, det var glädje och belåtenhet över att äntligen kunna mötas igen. 100 utställare från sex länder fanns på plats för att visa upp sina produktnyheter. På scenen presenteras allt...
Höstknölar - sätt fart på höstens ljuvligaste blommor
22 sep 2022
Den här årstidens skira blomning kommer utan särskild ansträngning, ur lök och knöl. Så här sätter du fart på höstens ljuvligaste blommor. Elmia Gardens Helena Kaasik berättar.
Höstens färgsprakande kvistar
15 sep 2022
Krydda höstens buketter med kvistar från trädgården och välj gärna dem med vackert bladverk och de som får bär. Här är några förslag.
Sju krukor till höstens planteringar
9 sep 2022
När vi kryper inomhus är det trevligt att skapa blickfång med planterade krukor här och var i trädgården. Målet är att sätta guldkant på den här säsongen och samtidigt förlänga sommarkänslan. Vi har valt ut några vackra krukor och grupperat dem i två av våra trender.
Perenna sensommardrömmar
2 sep 2022
Det sägs att intresset för de blommande perennerna ökar. Det är inte så konstigt då de fleråriga växterna snällt återkommer varje år efter vinterns vila. De är trädgårdens kungar och drottningar i rabatten. Vi föreslår dessa skönheter för dig som gillar sen blomning.
Några goda skäl för att odla solens helt egna ros
26 aug 2022
Ätbar och ståtligt vacker i trädgården, dessutom en tacksam blomma i sensommarens buketter, idag hyllar vi den ljuvliga solrosen.
På önskelistan i augusti
19 aug 2022
Sensommarmånaden augusti är kanske den bästa av dem alla. Allt är vackert nu, ljuset, trädgården och växterna. När vi brunbrända och utvilade återkommer till vardagen efter semestern är lusten att skapa stor, håller ni med? Det här är vad jag längtar efter nu.
Tagetes, inte bara en kompakt snigelfälla
12 aug 2022
En sommarblomsrabatt blir komplett med tagetes om du vill ligga i framkant. Särskilt den gamla sorten som växte i Carl von Linnés sommarparadis. Skönhet är bara en sak som den här sommarblomman bidrar med.
Myggfritt trädgårdsliv
5 aug 2022
Går det ens att skapa en myggfri utemiljö i trädgården kanske du undrar. Helt klart kan ett uterum av något slag vara lösningen men det finns andra tricks som kan minska problemen.
Den hemliga trädgården
29 jul 2022
Den vilda lite hemlighetsfulla trädgården är på modet just nu. Den kan se ut på många olika sätt, som en liten skogsdunge till exempel. Så skapar du trädgården som på ett naturligt sätt bjuder in den biologiska mångfalden.
Fritidshusets trädgård
22 jul 2022
Planera smart och fritidshusets trädgård kan bli en prunkande oas även om du inte är på plats hela tiden. Här är några tips.

Presscenter - Lobby Syd

Elmias presscenter hittar du i Lobby Syd, en trappa upp från vår södra entré.

I våra presslokaler finns trådlös uppkoppling, kopiator, skrivare m.m. Här hittar du också pressmaterial under pågående mässor från arrangörer och utställare, konferensprogram och annan information. Det finns gott om arbetsytor, plats för intervjuer och möjlighet att sitta ner och ta en fika. Här finns även tillgång till låsbara skåp och toaletter.

press-lobby-syd.jpg

Pressparkering

Pressparkeringen ligger mitt emot Elmias kontor, strax innan Kongress- och Konserthuset, du får parkeringskod när du pressackrediterar dig.
 
pressparkering.jpg

Elmia-Säkra möten-tänk på.jpg

Elmia Garden
Elmia Garden
Telefon: +46 36 15 20 00