Press

Pressackreditering
Pressackreditering
Elmia Garden Trends
Elmia Garden Trends
Sociala medier
Sociala medier
En biljett - två mässor
30 jan 2023
2023 kommer Elmia Garden gå parallellt med en annan mässa inom den gröna näringen - Elmia Park. Så här kommer det fungera med biljetter till mässorna.
Säg hej till Elmia Gardens nya look!
12 jan 2023
Ut med det gamla och in med det nya! Elmia Garden inleder året med en ny look.
Elmia Garden går samtidigt som Elmia Park 2023
17 okt 2022
Elmia AB har nu beslutat att mässorna Elmia Garden och Elmia Park ska gå parallellt 2023. Elmia Garden får i samband med detta nya datum och kommer pågå under tre dagar: 26-28 september 2023
Vinnaren i Flower Grand Prix's debutantklass är korad
29 sep 2022
Under torsdagen hölls den andra delen av Flower Grand Prix. Debutantklassen i den prestigefyllda tävlingen avgjordes och vinnaren blev Louise Darvas från Fritz blommor.
En klosterbutk är årets trendbutik
29 sep 2022
Slottsmagnolian kammade hem priset som årets trendbutik. Rebecca och Annika Sten, som arbetat med trenden ”Lust & Längtan” kommer nu att få värdefulla råd av Nicklas Jensen som kan bidra till utveckling av verksamheten.
Generationsskifte på Larsviken
29 sep 2022
Katarina Persson är åttonde generationen odlare på Larsviken. Tillsammans med sina två syskon axlar nu den yngre generationen Persson rollen som företagsledare med målet att ta Larsviken in i framtiden.
Det lönsamma kundvarvet
29 sep 2022
Med hjälp av små justeringar kan kundens upplevelse i butiken förbättras. Därför har Elmia Garden i samarbete med Jeanette Eklund från Hasselfors garden byggt en butik. Målet är att inspirera olika verksamheter i branschen att förbättra kundernas upplevelse och därmed öka lönsamheten.
Snygga buketter till alla
29 sep 2022
Öst möter väst i Hanatabas fina sortiment av hjälpmedel för blomsterälskare. Fakirringen har blivit en succé i årets upplaga av Elmia Garden Flower Grand Prix.
Pot Olé är tillbaka.
29 sep 2022
Pot Ole är företaget som, tack vare färgstarke Olé Juul, lämnat ett stort tomrum i branschen. Därför är vi så glada över att företaget är tillbaka på Elmia Garden, men nu med dottern Helena vid rodret.
Årets perenn är korad
29 sep 2022
På Elmia Garden är det tradition att varje år kora en perenn växt som är extra odlingsvärd, så även i år. Tv-kände trädgårdsmästare John Taylor ansvarade för presentationen och i år var det den söta backsippans som blev utvald.
Utställning med trädgårdstema på Nationalmuseum öppnar i vinter
3 feb 2023
Trädgården – konst och natur under sex sekler är Nationalmuseums stora utställning i år. Den ska spegla hur trädgårdens mystik har skildrats i konsten och omvänt, hur konsten har präglat trädgården. Utställningen öppnar i februari då längtan efter trädgårdens grönska och färgprakt är som allra st...
Blå vår – Idéer för terrass och uteplats
27 jan 2023
Vi bjuder på blå idéer för terrass och uteplats. Hoppas att du hittar något som passar just ditt uterum.
Sticklingsföröka växter till trädgården  - så gör du
20 jan 2023
Att sticklingsföröka växter är inte bara en växande trend. Det är roligt också och ekonomiskt. Så här förökar du enkelt dina lättodlade favoritväxter.
Skapa växtridåer – som i Grön Elegans
13 jan 2023
Gör inomhuslivet grönare med hjälp av växtridåer som kan bindas upp på olika sätt i hemmet. Elmia Garden Trends har listat växterna som gör jobbet.
Årets trädgårdsdesign - här är de som nominerats i år
5 jan 2023
Scandinavian Design Award är designpriset som premierar skandinavisk design inom olika områden, glädjande nog är trädgård än av dem. Här är de tre nominerad bidragen.
Odla chili - så lyckas du!
21 dec 2022
Vana chiliodlare vet om att fröna ska i jorden nu om det ska bli en bra chiliskörd nästa odlingssäsong. För dig som inte har provat på chiliodling ännu har vi ett hett tips – ett avsmakningskit.
Hållbart och grönt för växtälskaren
16 dec 2022
Mitt i värsta julrushen börjar vi längta efter mer dagsljus och växter. Här kommer fem friska idéer för hem och trädgård att inspireras av inför nästa säsong.
Saffranstider är gyllene tider
9 dec 2022
Det har kommit ut en bok om saffran skriven av Sveriges kanske mest välrenommerade trädgårdsprofiler Gunnel Carlson. Elmias Helena Kaasik uppmanar till paus i lussekattsbaket för att dyka in i den gyllene kryddans värld eller varför inte kicka igång en egen saffransodling nästa säsong?
Semestervattna med stil – 5 lösningar
1 dec 2022
Jultider betyder också semestertider för många av oss. För att de älskade krukväxterna inte ska försmäkta under frånvaron så har vi några tips.
Fotografisk studie av Linnés herbarium
25 nov 2022
Lena Granfelts fotografiska studie av Linnés herbarium ställs ut på Galleri Glas i början av nästa år.

Presscenter - Lobby Syd

Elmias presscenter hittar du i Lobby Syd, en trappa upp från vår södra entré.

I våra presslokaler finns trådlös uppkoppling, kopiator, skrivare m.m. Här hittar du också pressmaterial under pågående mässor från arrangörer och utställare, konferensprogram och annan information. Det finns gott om arbetsytor, plats för intervjuer och möjlighet att sitta ner och ta en fika. Här finns även tillgång till låsbara skåp och toaletter.

press-lobby-syd.jpg

Pressparkering

Pressparkeringen ligger mitt emot Elmias kontor, strax innan Kongress- och Konserthuset, du får parkeringskod när du pressackrediterar dig.
 
pressparkering.jpg

Elmia Garden
Elmia Garden
Telefon: +46 36 15 20 00