Press

Pressackreditering
Pressackreditering
Elmia Garden Trends
Elmia Garden Trends
Sociala medier
Sociala medier
Nelson Garden - Mitt i spenaten under 90 år
28 sep. 2023
Nelson Garden firar att det varit verksamma i 90 år på. Jubiléet ska uppmärksammas med bubbel och bukette på Elmia Garden. Att få så många som möjligt att odla har varit målet sedan start och det kommer de förmodligen att fortsätta att vara i minst 90 år till.
Botaniska betraktelser med Sara-Lisa Ludvigsson och Heidi Mikkonen
28 sep. 2023
Med föreläsningen "Botaniska betraktelser" vill Sara-Lisa Ludvigsson och Heidi Mikkonen uppmuntra till att använda floristkunskapen för att skapa mer hållbara arrangemang. Till sin hjälp har de tagit växter med rötter.
Västanvinden - En fläkt från väst
28 sep. 2023
Ett etablerat företag som får nya ägare, så skulle man kort kunna beskriva Västanvinden. Ägarskiftet har också bidragit med fräsch vind i seglen för företaget. På Elmia Garden har de möjlighet att träffa kunderna ansikte mot ansikte för att på så vis kunna bygga goda relationer.
Ett besök i Den Klimatsmarta trädgården
28 sep. 2023
Ett besök idéträdgården på Elmia Garden inspirerar till förändring. Hasselfors vill uppmuntra oss att skapa klimatsmartare trädgårdar och nämner flera förändringar som är relativt enkla att genomföra.
Vinnaren i årets Flower Grand Prix - elit - är korad
27 sep. 2023
Årets upplaga av Flower Grand Prix by Elmia är avgjord för i år och en värdig vinnare har korats i elitklassen. Stockholmsbaserade Maria Wahlgren från Floristkompaniet kammade hem priset trots det skarpa startfältet.
Otvättad ull är godis för jorden
27 sep. 2023
Inget går till spillo i Mallas verksamhet, företaget som specialiserats sig på att tvätta ull. Av den ull som inte duger för garnproduktion tillverkas ullpellets.
HPJ Garden - din stöttepelare i trädgården.
27 sep. 2023
Gammal i gemet skulle man kunna säga om företaget HPJ som tagit med sitt sortiment av produkter och verktyg för trädgården till Elmia Garden även i år.
Årets Perenn 2024
27 sep. 2023
Inget Elmia Garden utan att Årets Perenn presenteras, så även i år. 2024 års perenn är en ljuvlig liten fjäderaster perfekt för den som föredrar hängmattan framför trädgårdsarete. Berit Haggren stod för presentationen.
Årets stora satsning  - Den Klimatsmarta Trädgården
29 aug. 2023
Elmia Garden och Hasselfors Garden bygger vidare på det utbildande upplevelsekonceptet genom ”Den Klimatsmarta Trädgården” i hall C. Här får besökarna branschanpassade tips för att kunna hjälpa sina kunder att göra mer klimatsmarta val.
Många nya utställare på Elmia Garden
17 aug. 2023
I början av augusti publicerades Elmia Gardens utställarlista för 2023. In och kika på vilka du vill besöka på mässan och börja redan nu planera ditt besök.
Mjuk pastellrosa blir Årets kulör
22 sep. 2023
Sweet Embrace har av Nordsjö idé och design valts ut som Årets kulör för år 2024. Så här skulle kulören kunna användas i trädgårdens olika gröna rum.
Piet Oudolfs trädgård på Vandalorum
15 sep. 2023
Den världsledande holländske trädgårdsdesignern har designat trädgården på Vandalorum, museet i utkanten av Värnamo. På lördag, den 16/9, invigs trädgården.
Blomsterlök  - vacker blomning under hela säsongen
8 sep. 2023
Det är redan dags att börja tänka på våren i rabatter och krukor. Blomsterlöken ska ner i jorden nu för den som vill möta våren med blommor. Om du är nybörjare på blomsterlök så finns det en smart genväg som ger blomning hela våren.
Björnbärslikör och hemlagade marmelader enligt Sanna på Marmeladeriet
1 sep. 2023
Vad gör man av bären och frukten som mognar med racerfart i trädgård, på balkonger och terrasser just nu? Vi bad Sanna Fyring Lidgren från Marmeladeriet om tips och råd vilket också resulterade i några recept.
Smyckespoesi och butiksinvigning - två Stockholmstips
25 aug. 2023
Är du i Stockholm i helgen så ska du inte missa att besöka två platser. Det handlar dels om en utställning med smycken, dels om en nyöppning av en butik som med sitt starka fokus på hållbarhet och naturliga material nu fått den perfekta inramningen till sitt sortiment.
Så lyckas du med vindruvor i trädgården
18 aug. 2023
Odla vindruvor i trädgården och ta del av ett tusenårigt kulturarv. Vi hjälper dig att få din vinranka att trivas i trädgården. Om du inte tänkt dig att bli vinbonde så har vi även ett tips på vad du kan göra med skörden.
Harmoni i trädgården – så skapar du den japanska trädgårdsstilen
11 aug. 2023
Att skapa en trädgård där hälsa och avkoppling är i fokus är en trend som växer allt mer. Men hur får man till den rätta stilen? Vi har vänt blicken öster ut för att hitta inspiration.
Pelargoner så som du aldrig tidigare sett dem - Kreativa sätt att använda perlargoner
1 aug. 2023
Pelargonen är så mycket mer än en vanlig krukväxt. Dr fantastiska blommorna är även användbara som snittblommor. Vi tipsar om hur du kan användande dem på olika sätt.
Paradisets frukter - vilka fruktträd ska jag plantera i trädgården?
25 juli 2023
Fruktträden kan vara trädgårdens främsta tillgång. Här är några fruktträd väl värda att plantera i trädgården.
Hur gör man nässelvatten? Gör egen växtgödning.
18 juli 2023
Från förargligt ogräs till växt som är guld värd – ta vara på nässlorna under hela säsongen för att hålla både dig och dina växter friska och starka.

Presscenter - Lobby Syd

Elmias presscenter hittar du i Lobby Syd, en trappa upp från vår södra entré.

I våra presslokaler finns trådlös uppkoppling, kopiator, skrivare m.m. Här hittar du också pressmaterial under pågående mässor från arrangörer och utställare, konferensprogram och annan information. Det finns gott om arbetsytor, plats för intervjuer och möjlighet att sitta ner och ta en fika. Här finns även tillgång till låsbara skåp och toaletter.

press-lobby-syd.jpg

Pressparkering

Pressparkeringen ligger mitt emot Elmias kontor, strax innan Kongress- och Konserthuset, du får parkeringskod när du pressackrediterar dig.
 
pressparkering.jpg

Elmia Garden
Elmia Garden
Telefon: +46 36 15 20 00