Press

Elmia Garden Trends
Elmia Garden Trends
Pressackreditering
Pressackreditering
Sociala medier
Sociala medier
Unikt med hantverkskänsla i modern design
27 sep 2021
Hantverk och genuinitet är ledorden för Unik Designs sortiment. Att träprodukterna har grenar och håligheter och att det munblåsta glaset bär spår av handarbete tillför värde som uppskattas av kunderna.
Klassiska torrprodukter och lite trend
26 sep 2021
Uppbindning, växtstöd och verktyg av hög kvalitet – företaget HPJs sortiment är visserligen torrt men aldrig tråkigt. I år har de fått ett spännande nytillskott i produktfamiljen.
Elmia Garden summerar – en efterlängtad och viktig mötesplats
24 sep 2021
Äntligen kunde branschen mötas igen när Elmia Garden öppnade upp dörrarna. En positiv atmosfär genomsyrade hela mässan, det var glädje och belåtenhet över att äntligen kunna mötas igen. 100 utställare från sex länder fanns på plats för att visa upp sina produktnyheter. På scenen presenteras allt...
Debutanternas dag i Flower Grand Prix
23 sep 2021
Det var tätt i toppen när debutanterna tävlade i Flower Grand Prix på mässans andra dag. Eleonor Antelius från Antelius blommor i Linköping stod tillslut som vinnare.
Årets butik är utsedd
23 sep 2021
Fyra butiker var nominerade till en av mässans nyheter: tävlingen Årets Butik. Med sin exponering av trenden Eclectic Garden är Mästerblomman i Västerås årets vinnare.
En trädgårdshandske som passar som handen i handsken
23 sep 2021
Hestra jobb har tillverkat handskar sedan slutet av 1930-talet. Under mässan visade de upp vårens nyheter både i syntetmaterial och skinn.
Grönt är skönt enligt Arvidsons i Fjärås
23 sep 2021
Allt fler väljer att dekorera sitt hem med gröna växter. Inte sedan 1970-talet har intresset varit så stort. Arvidssons i Fjärås är en av de många odlarna som växlar upp med grönplatsodling i sina växthus.
Plantskolan som vill se storstaden grönska
23 sep 2021
Splendor Plant förser alla inom den gröna näringen med kvalitetsplantor. Den senaste tiden har man sett ett ökat intresse för mindre plantor som trivs i kruka på balkong.
Mylla med urgamla rötter
23 sep 2021
Ett uppdämt sug efter att träffa kunder gjorde valet enkelt. Hasselfors Garden är ett av jordföretagen som ställer ut på Elmia Garden i år.
Flower Grand Prix by Elmia har sin vinnare
22 sep 2021
Flower Grand Prix samlade idag landets ledande florister på Elmia för att delta i blomsterbinderitävlingen. Årets vinnare blev Marinette Månsson, Blomsterdekoratören i Varberg med 323 poäng.
Älskade dahliaknöl
15 okt 2021
Dahliasäsongen är över och det är dags att summera årets säsong. Så här gör du med dina älskade knölar nu.
Årets Formbärare utsedda
8 okt 2021
Att premiera företag, organisationer och personer som bidrar till en hållbar utveckling genom god design är vad Svensk Form vill göra med Formslaget. Här är några av årets Formbärare.
Ett år med den magiska kålen
1 okt 2021
Från plantering till blomning, det finns många anledningar att satsa på kål i trädgården. Så här kan det se ut vid olika tidpunkter under säsongen.
Bright Skyes som Årets kulör enligt Nordsjö
17 sep 2021
Blått som luften vi andas, som himlen, förgätmigej och som i nyanserna i trendtemat Grönskande stad. Enligt Nordsjö är det den blå färgnyansen Bright Skies kulören som gäller år 2022.
Trender från mässan i Paris
10 sep 2021
Det här är nästan en direktrapportering från den franska mässan Maison & Objet som pågår nu i Paris. Härlig positiv stämning är det bestående intrycket från den något komprimerade mässan. Håll till godo med de senaste inredningstrenderna från Paris.
Den bittra gurkan
1 sep 2021
Att resa i sinnet med hjälp av växter och mat är en trend som vi ser växer allt starkare. Vi har berört det här fenomenet i trendtemat Grönskande stad där bittergurkan är med som en av växterna. Men vad är det egentligen för grönsak?
Eldningssäsongen har börjat
26 aug 2021
Det mörknar allt tidigare nu vilket innebär att lusten och längtan efter att omge sig med ljus och eld ökar. Vi har valt ut några produkter som skapar stämning både inne och ute.
Inspirationslista i sensommartider
19 aug 2021
Augusti månad och snart mässäsong. Då bjuder Elmia Garden Trends på ett inspirationskollage som kan kickstarta kreativiteten.
Torktider
12 aug 2021
Torkning är en av de äldsta metoderna för förvaring av mat. Dessutom är det en vacker process från första början ända tills de förvandlar den enklaste maträtten till en smakupplevelse. Så gör du när du torkar örter.
Nu kan du odla vårens favoritblommor ekologiskt
4 aug 2021
Familjeföretaget Larsviken har i ett samarbete med Hanna Wendelbo satt samman en kollektion med blomsterlök framtagen för att harmoniera med varandra samtidigt som de är ekologiskt certifierade.

Presscenter - Lobby Syd

Elmias presscenter hittar du i Lobby Syd, en trappa upp från vår södra entré.

I våra presslokaler finns trådlös uppkoppling, kopiator, skrivare m.m. Här hittar du också pressmaterial under pågående mässor från arrangörer och utställare, konferensprogram och annan information. Det finns gott om arbetsytor, plats för intervjuer och möjlighet att sitta ner och ta en fika. Här finns även tillgång till låsbara skåp och toaletter.

press-lobby-syd.jpg

Pressparkering

Pressparkeringen ligger mitt emot Elmias kontor, strax innan Kongress- och Konserthuset, du får parkeringskod när du pressackrediterar dig.
 
pressparkering.jpg

Elmia-Säkra möten-tänk på.jpg

Elmia Garden
Elmia Garden
Telefon: +46 36 15 20 00
Katarina Wadsby
Telefon: +46 36 15 20 80