Press

Elmia Garden Trends
Elmia Garden Trends
Pressackreditering
Pressackreditering
Sociala medier
Sociala medier
Naturligt blandat med kvalitet och kreativitet – här är trädgårdsbranschens trender för 2023 med Elmia Garden Trends
17 maj 2022
Elmia Garden presenterar Elmia Garden Trends 2023, tre tydliga trender inom trädgårdsbranschen: Hemlängtan, Grön elegans och Färg & Flora. Elmia Garden Trends innehåller växtförslag, material, färgval och inspirationsbilder. Trenderna riktar sig till alla som arbetar i branschen och kan användas...
Vattenslang Deluxe by Benson - vinnare av Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt 2022
5 maj 2022
2022 års trädgårdsprodukt är korad och kommer pryda många trädgårdar under säsongen. Den designade vattenslangen från by Benson utmärker sig med en idé och produktdesign som lyfter estetiken samtidigt som produkten är begriplig och funktionell.
Vinsten blev lite av en nystart
23 feb 2022
Under hösten 2021 löste Mästarblomman ut sin vinst i tävlingen Årets butik – en heldag med floristen Nicklas Jensen för tips och hjälp med att lyfta butiken ytterligare.
Unikt med hantverkskänsla i modern design
27 sep 2021
Hantverk och genuinitet är ledorden för Unik Designs sortiment. Att träprodukterna har grenar och håligheter och att det munblåsta glaset bär spår av handarbete tillför värde som uppskattas av kunderna.
Klassiska torrprodukter och lite trend
26 sep 2021
Uppbindning, växtstöd och verktyg av hög kvalitet – företaget HPJs sortiment är visserligen torrt men aldrig tråkigt. I år har de fått ett spännande nytillskott i produktfamiljen.
Elmia Garden summerar – en efterlängtad och viktig mötesplats
24 sep 2021
Äntligen kunde branschen mötas igen när Elmia Garden öppnade upp dörrarna. En positiv atmosfär genomsyrade hela mässan, det var glädje och belåtenhet över att äntligen kunna mötas igen. 100 utställare från sex länder fanns på plats för att visa upp sina produktnyheter. På scenen presenteras allt...
Debutanternas dag i Flower Grand Prix
23 sep 2021
Det var tätt i toppen när debutanterna tävlade i Flower Grand Prix på mässans andra dag. Eleonor Antelius från Antelius blommor i Linköping stod tillslut som vinnare.
Årets butik är utsedd
23 sep 2021
Fyra butiker var nominerade till en av mässans nyheter: tävlingen Årets Butik. Med sin exponering av trenden Eclectic Garden är Mästerblomman i Västerås årets vinnare.
En trädgårdshandske som passar som handen i handsken
23 sep 2021
Hestra jobb har tillverkat handskar sedan slutet av 1930-talet. Under mässan visade de upp vårens nyheter både i syntetmaterial och skinn.
Grönt är skönt enligt Arvidsons i Fjärås
23 sep 2021
Allt fler väljer att dekorera sitt hem med gröna växter. Inte sedan 1970-talet har intresset varit så stort. Arvidssons i Fjärås är en av de många odlarna som växlar upp med grönplatsodling i sina växthus.
Gåvor enligt trenden Grön Elegans
27 maj 2022
Låt dig inspireras av våra nya trender när du väljer dina presenter i år. Här är några väl utvalda förlag med utgångspunkt från temat Grön Elegans som i stort står för kvalitet och eftertänksamhet.
Idag hyllar vi biet och dess vänner
20 maj 2022
På Internationella bidagen hyllar vi de vilda pollinatörerna som vi behöver för vår överlevnad. Om du vill bidra till biologisk mångfald så finns det några saker du kan göra, varför inte sätta i gång redan idag?
Odla vintertomater
13 maj 2022
Ta Italiens dofter och smaker med dig in i din trädgård och slipp samtidigt de smaklösa butikstomaterna i vinter.
Fröfirmor att ha koll på
6 maj 2022
Från frö till jord och skörd – allt fler upptäcker tjusningen med att odla från frö och nu börjar det bli dags för direktsådd. Här är tre mindre fröfirmor som du inte får missa.
Tulpanens högsäsong, vilken är din?
29 apr 2022
Ett par vaser, en utställning och eventuellt en resa, allt för att maxa tulpansäsongn som många menar börjar nu och inte i december. Här är våra bästa tulpantips.
Odla för Instagram
22 apr 2022
Instagramvänliga blommor gör sig lika bra i rabatten som på bild. Ungefär så resonerade vi när vi skapade listan med 9 blommor som är lika odlingsvärda som bildsköna.
Fyll årets påskägg med en skön trädgårdsbok
8 apr 2022
Det har kommit ut en mängd nya trädgårdsböcker och med påsken runt hörnet kan lite inspirerande trädgårdslitteratur bli en härlig present till någon du tycker om – dig själv kanske? Vi har valt ut 5 stycken ur vårens skörd av böcker som nyligen släppts.
En korallfärgad skönhet med extra allt är Årets Pelargon
31 mar 2022
En vinnare är nu korad! Zonalpelargonen Calliope L ’Soft Coral’ är pelargonen som du ska satsa på om du vill ha en tidsenlig pelargonblomning i år. Så sköter du dina favoritpelargoner.
Kickstarta balkonglivet
25 mar 2022
Med våren och de allt ljusare dagarna kommer lusten att flytta ut på balkong. Vi vill inspirera dig att få till den rätta myskänslan som får dig att längta ut. Här kommer våra bästa tips tillsammans med några nyheter som kan vara användbara när du inreder din plats i solen.
Så maxar du skörden på ett reko sätt
18 mar 2022
Årets trädgårdsprodukt eller Elmia Garden Award är tävlingen som vill belysa den kreativitet som råder i branschen och berätta historien bakom alla goda trädgårdsidéer som förverkligas, allt i syfte att underlätta för oss som älskar att odla. Vi har pratat med företaget som står bakom ett av de f...

Presscenter - Lobby Syd

Elmias presscenter hittar du i Lobby Syd, en trappa upp från vår södra entré.

I våra presslokaler finns trådlös uppkoppling, kopiator, skrivare m.m. Här hittar du också pressmaterial under pågående mässor från arrangörer och utställare, konferensprogram och annan information. Det finns gott om arbetsytor, plats för intervjuer och möjlighet att sitta ner och ta en fika. Här finns även tillgång till låsbara skåp och toaletter.

press-lobby-syd.jpg

Pressparkering

Pressparkeringen ligger mitt emot Elmias kontor, strax innan Kongress- och Konserthuset, du får parkeringskod när du pressackrediterar dig.
 
pressparkering.jpg

Elmia-Säkra möten-tänk på.jpg

Elmia Garden
Elmia Garden
Telefon: +46 36 15 20 00