Press

Elmia Garden Trends
Elmia Garden Trends
Sociala medier
Sociala medier
Här är årets stora upplevelsesatsning på Elmia Garden!
12 juni 2024
Äntligen kan Elmia Garden berätta om 2024 års stora upplevelseområde på mässan : "Den Digitala Kundresan - och framtidens säljlösningar". För Elmia Gardens besökare väntar en spännande resa in i den digitala världen där vi gemensamt utforskar trädgårdsbranschens framtida säljlösningar. Utbildni...
Vad trendar i trädgårdsbranschen? Här är Elmia Garden Trends 2025
15 maj 2024
Vi på Elmia Garden förutspår att kommande säsong kommer präglas av följande tre trädgårdstrender: Hälsokraft – där harmoni, hälsa och hållbarhet står i fokus. Trädgårdsfest - en blommig och glad trend som andas sommar och gemenskap. Den tredje trenden - Höstglöd – har retroinfluenser och inspirer...
Mallas Ullpellets vinner Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt 2024
8 mars 2024
Årets Trädgårdsprodukt för 2024 är korad och kommer göda odlingen i många hem framöver: Vi är stolta över att presentera gotländska Mallas Ullpellets som värdig vinnare av Elmia Garden Award! Mallas visar på drivkraft och kreativitet genom att minska ull-spill och omvandla det till en produkt ino...
Vinnaren av Elmia Garden Award 2024 – Årets Trädgårdsprodukt – presenteras på Nordiska Trädgårdar 21 mars
29 jan. 2024
För att ge vinnaren av Elmia Garden Award 2024 chansen att visa upp sin produkt direkt för konsumenter har Elmia Garden valt att avslöja vinnaren av priset under mässan Nordiska Trädgårdar i Stockholm den 21 mars 2024.
Nelson Garden - Mitt i spenaten under 90 år
28 sep. 2023
Nelson Garden firar att det varit verksamma i 90 år. Jubiléet ska uppmärksammas med bubbel och buketter på Elmia Garden. Att få så många som möjligt att odla har varit målet sedan start och det kommer det förmodligen att fortsätta att vara i minst 90 år till.
Botaniska betraktelser med Sara-Lisa Ludvigsson och Heidi Mikkonen
28 sep. 2023
Med föreläsningen "Botaniska betraktelser" vill Sara-Lisa Ludvigsson och Heidi Mikkonen uppmuntra till att använda floristkunskapen för att skapa mer hållbara arrangemang. Till sin hjälp har de tagit växter med rötter.
Västanvinden - En fläkt från väst
28 sep. 2023
Ett etablerat företag som får nya ägare, så skulle man kort kunna beskriva Västanvinden. Ägarskiftet har också bidragit med fräsch vind i seglen för företaget. På Elmia Garden har de möjlighet att träffa kunderna ansikte mot ansikte för att på så vis kunna bygga goda relationer.
Ett besök i Den Klimatsmarta trädgården
28 sep. 2023
Ett besök idéträdgården på Elmia Garden inspirerar till förändring. Hasselfors vill uppmuntra oss att skapa klimatsmartare trädgårdar och nämner flera förändringar som är relativt enkla att genomföra.
Vinnaren i årets Flower Grand Prix - elit - är korad
27 sep. 2023
Årets upplaga av Flower Grand Prix by Elmia är avgjord för i år och en värdig vinnare har korats i elitklassen. Stockholmsbaserade Maria Wahlgren från Floristkompaniet kammade hem priset trots det skarpa startfältet.
Otvättad ull är godis för jorden
27 sep. 2023
Inget går till spillo i Mallas verksamhet, företaget som specialiserats sig på att tvätta ull. Av den ull som inte duger för garnproduktion tillverkas ullpellets.
Hampa: En allsidig växt för framtidens trädgårds- och byggindustri
7 juni 2024
Hampa är en mångsidig växt som erbjuder stora fördelar både inom trädgårdsodling och byggindustri. Med sina hållbara och miljövänliga egenskaper har den här växten potential att bli en viktig komponent i framtidens hållbara lösningar. Genom att integrera hampa i våra trädgårdar och byggprojekt ka...
Nostalgi och doftmagi – heliotropen är Årets Sommarblomma
31 maj 2024
Heliotropens unika kombination av skönhet, doft och ekologiska värde gör den till en perfekt kandidat för Årets Sommarblomma. Ge din trädgård en touch av nostalgi med den här underbara blomman, och låt den lysa upp sommaren med sin unika doft och kulör.
Ogräsbibeln: lär känna ogräsens nyttigheter
24 maj 2024
Häromdagen släpptes en bok som utmanar våra traditionella uppfattningar om trädgårdsskötsel och biologisk mångfald: Ogräsbibeln. Bokens viktiga budskap är att ogräsen inte är skräp utan livsviktiga för både insekter och människor.
Så skapar du din egen Örtagård – En grön plats för alla sinnen
17 maj 2024
Örtagården har alltid fascinerat oss människor och de här växterna har spelat en viktig roll historiskt sett. Idag är det framför allt som krydda och dekoration som vi använder örterna men de hälsobringande egenskaperna blir allt viktigare. Här är en introduktion till örtagårdens växter som vi ha...
Gröna oaser i torkans tid – Chelsea Flower Show visar vägen
10 maj 2024
Återvunnet badvatten, regnvatten och smart plantering kan rädda våra trädgårdar om det blir som det förutspås – allt torrare somrar. Brittiska mässan Chelsea Flower Show visar vägen på årets trädgårdsutställning.
Säsong för ranunkelns bevingade kusin
3 maj 2024
Den är något av en botanisk juvel som förtrollar med sina dunlika vita kronblad och subtila skönhet. Fjärilsranunkeln ser vi överallt just nu. Det är inte så konstigt då den förutom att vara en tillgång i olika blomsterarrangemang också är en verklig hållbar snittblomma. Bäst av allt är att det g...
Så skapar du en väldoftande balkong
26 apr. 2024
Att skapa en doftande oas på din terrass eller balkong är inte bara en fröjd för dina sinnen, utan också ett sätt att skapa en avkopplande och vacker miljö att njuta av under sommarmånaderna. Så låt doften vara din guide när du skapar din lilla gröna oas.
Så får du fikonträdet att trivas i hemmet
19 apr. 2024
Fikonträdet är en fantastisk växt med en rik historia och många praktiska användningsområden. Oavsett om det är i trädgården, köket eller kulturen, fortsätter fikonträdet att berika våra liv på olika sätt. Numera ser vi den här växten även inomhus. Elmia Garden vädrar en trend!
Dream garden möter vårens ljuva växtnyheter – skapa harmoni med färg
12 apr. 2024
Vi har plockat ut några växtnyheter som kommer i vår, och passat ihop dem med färgskalan i Dream Garden. Tanken är att ge idéer om hur växter kan exponeras. Här visar vi nyheter men det är också ett sätt att förnya ett redan befintligt sortiment.
Vild och vacker – underskatta aldrig mer rosornas svarta får - Vildrosen
5 apr. 2024
“Sometimes it snows in April” som Prince så poetiskt sjöng i låten med samma namn från albumet Parade. Den där aprilsnön fick vi minsann smaka på häromdagen. Men vi misströstar inte, för det kommer garanterat en vår. Till dess tänker vi drömma oss bort och djupdyka in i rosornas värld.

Presscenter - Lobby Syd

Elmias presscenter hittar du i Lobby Syd, en trappa upp från vår södra entré.

I våra presslokaler finns trådlös uppkoppling, kopiator, skrivare m.m. Här hittar du också pressmaterial under pågående mässor från arrangörer och utställare, konferensprogram och annan information. Det finns gott om arbetsytor, plats för intervjuer och möjlighet att sitta ner och ta en fika. Här finns även tillgång till låsbara skåp och toaletter.

press-lobby-syd.jpg

Pressparkering

Pressparkeringen ligger mitt emot Elmias kontor, strax innan Kongress- och Konserthuset, du får parkeringskod när du pressackrediterar dig.
 
pressparkering.jpg

Elmia Garden
Elmia Garden
Telefon: +46 36 15 20 00