Nyheter för trädgården inne – och ute

Nyheter för trädgården inne – och ute
Säsongskifte. Det märks att vårkänslorna börjar infinna sig för nu börjar företagen släppa vårnyheter för trädgård, terrass och balkong. Eller så är det Nationalmuseums stora utställning om trädgården i konsten som satt vårkänslorna i svall. Här är några nyheter som är värda att uppmärksamma från den senaste tiden.
  1. Bedd är det norska företaget som tillverkar odlingsbäddar i tunn metall tänkta för terrasser och balkonger. Bäddarna är frost- och rostsäkra. Fin är också den lilla bänkskivan som inbjuder till att sitta ner bland grönskan med en kaffekopp kanske. Fram tills nyligen har Bedd endast funnits i Norge men lagom till lanseringen i Sverige har de tagit fram odlingsbäddar i pastellkulörer, en grön bland annat.
    Bedd.jpg

  2. Blått känns helt rätt för utomhussäsongen 2023, både när det gäller växter och möbler. Därför blev vi glada när vi såg att Massproductions utomhusstol i Tioserien, som vid det här laget kan betraktas som en klassiker, även finns i en blå kulör. Designföretaget Massproductions kammade dessutom hem priset som årets producent i tävlingen Scandinavian Design Award.
    Stolen.jpg

 

  1. Nu har den invigts, Nationalmuseums utställning, Trädgården, konst och natur under sex sekler. Om du har vägarna förbi Stockholm och Nationalmuseum så ska du också passa på att kika på museets nyförvärvade målningar med vyer från franska parker och trädgårdar skapade av konstnärerna Louise-Gabriel Moreau och Alexandre Dunouy under senare delen av 1700-talet. Skulle du inte alls känna för att kika på konst så kan du i stället delta i museets fröbytardag på söndag den 26 februari.

 

Foto: Pressbilder från respektive företag.

Helena Kaasik
Journalist och fotograf
Helena Kaasik