Trender för trädgårdsbranschen

Elmia Garden presenterar tre tydliga trender för trädgårdsbranschen; Hemlängtan, Grön elegans och Färg & Flora. Trenderna har tillhörande växtförslag, färgval, material och inspirationsbilder.

Använd Garden Trends som ett inköpsverktyg som hjälper dig att göra rätt val. För varje trend finns en växtlista med växter både för inomhus och utomhus. Låt dig inspireras av växterna, materialen och färgerna och få tips och ideér på hur du kan använda trenderna.

Här finns också trendspaningar med det senaste från branschen med uppdateringar varje vecka för inspiration och tips och trix hur man kan använda de olika trenderna i vardagen.

 

Elmia Garden Trends 2023

Kokkonst i det fria
17 jun 2022
Anledningarna till att flytta köket utomhus i sommar är många. Att bygga ett själv är det bästa om man vill skräddarsy men det finns även färdiga kök för utomhusbruk. Här våra bästa tips för hur du skapar ditt drömkök i trädgården.
Den flärdfulla flädern
9 jun 2022
Nu slår den härliga fläderns blommor ut. Det är en buske som är så vanlig att den glöms bort som pålitlig stomme i trädgården. I dag tipsar vi om vad du kan använda blommorna till.
Vik söndagen för Tusen trädgårdar
3 jun 2022
Den stora trädgårdsvisningsdagen Tusen Trädgårdar ger dig möjlighet att ta del av mångfalden av svenska trädgårdar och samtidigt lära dig något nytt. I år finns det ännu fler trädgårdar, terrasser och balkonger att besöka.
Gåvor enligt trenden Grön Elegans
27 maj 2022
Låt dig inspireras av våra nya trender när du väljer dina presenter i år. Här är några väl utvalda förlag med utgångspunkt från temat Grön Elegans som i stort står för kvalitet och eftertänksamhet.
Idag hyllar vi biet och dess vänner
20 maj 2022
På Internationella bidagen hyllar vi de vilda pollinatörerna som vi behöver för vår överlevnad. Om du vill bidra till biologisk mångfald så finns det några saker du kan göra, varför inte sätta i gång redan idag?
Odla vintertomater
13 maj 2022
Ta Italiens dofter och smaker med dig in i din trädgård och slipp samtidigt de smaklösa butikstomaterna i vinter.