Trender för trädgårdsbranschen

Elmia Garden presenterar tre tydliga trender för trädgårdsbranschen; Hemlängtan, Grön elegans och Färg & Flora. Trenderna har tillhörande växtförslag, färgval, material och inspirationsbilder.

Använd Garden Trends som ett inköpsverktyg som hjälper dig att göra rätt val. För varje trend finns en växtlista med växter både för inomhus och utomhus. Låt dig inspireras av växterna, materialen och färgerna och få tips och ideér på hur du kan använda trenderna.

Här finns också trendspaningar med det senaste från branschen med uppdateringar varje vecka för inspiration och tips och trix hur man kan använda de olika trenderna i vardagen.

Elmia Garden Trends är framtaget tillsammans med Jan Rundgren, designer och trendexpert, Malin Hidesäter, projektledare och kreatör, samt Helena Kaasik, journalist och fotograf.

Elmia Garden Trends 2023

Semestervattna med stil – 5 lösningar
1 dec 2022
Jultider betyder också semestertider för många av oss. För att de älskade krukväxterna inte ska försmäkta under frånvaron så har vi några tips.
Fotografisk studie av Linnés herbarium
25 nov 2022
Lena Granfelts fotografiska studie av Linnés herbarium ställs ut på Galleri Glas i början av nästa år.
Missa inte amaryllisens dag
17 nov 2022
Äntligen är det dags för julens primadonna att ta plats i våra hem. Den 19 november, på amaryllisens dag, går startskottet och nu brukar butikshyllorna vara välfyllda med krukodlade lökar. Vilken blir din favorit i år?
Skapa dörrkransen efter din favorittrend
11 nov 2022
Om du tänkt binda din krans själv i år vill vi inspirera dig att använda våra trendteman som utgångspunkt. Så här kan resultatet bli.
Älskade knöl - våra bästa potatistips
7 nov 2022
Potatisen är vacker, god och näringsrik, vilket också uppmärksammas i en nyutgiven kokbok skriven av Stefan Ekengren. Här är Elmia gardens personliga hyllning till världens bästa grönsak.
Så planterar du amaryllis
28 okt 2022
Upp amaryllis! Det är dags att driva på amaryllislökarna om de ska blomma till jul. Så här gör du.