Trender för trädgårdsbranschen

Elmia Garden presenterar tre tydliga trender för trädgårdsbranschen; Green Garden, Northern Garden och Dream Garden. Trenderna har tillhörande växtförslag, färgval, material och inspirationsbilder. Våra trädgårdstrender har tre inriktningar, en nordeuropeisk en drömsk och en grön.

I den nordeuropeiska - Northern Garden - tittar vi mycket på vårt kulturarv samtidigt som vi vurmar för mångfald i trädgården.

I den gröna trädgården - Green Garden - hittar vi lugnet och harmonin. Såväl färger som växter är gröna medan materialen drar åt det naturliga hållet med mycket struktur och taktilitet. Växterna är uppstammande och formklippta och nu sätter vi även tallen i kruka.

Drömträdgården - Dream Garden - existerar inte bara som bild i våra huvuden, nej den finns på riktigt som spegling av vår personlighet. Med hjälp av luftiga material, fantasifulla former och pastelltoner skapar vi våra drömmars trädgård.

Elmia Garden Trends 2024

Trendexperterna.jpg

Trendexperterna

Elmia Garden Trends är framtaget tillsammans med Jan Rundgren, designer och trendexpert, Malin Hidesäter, projektledare och kreatör, samt Helena Kaasik, journalist och fotograf. Alla tre har en gedigen bakgrund inom trädgårdsbranschen och lång erfarenhet av trendarbete. På mässan bygger experterna upp trendytor där Elmia Garden Trends gestaltas i fysisk form.

Arbeta med trenderna på ditt sätt
Vi ser på trender som rörelser. Vi alla är bärare av dem och kan välja hur vi ska hantera dem. Antingen tittar vi på dem lite på avstånd eller så går vi hela vägen och stödjer oss mot dem helt och hållet i olika projekt. De flesta plockar troligen ut delar av dem. Det kan vara en färgskala som tilltalar eller en växt som passar i ett tema eller på en särskild plats. Hur du än väljer att arbeta med materialet så hoppas vi att du ska hitta något som väcker din kreativitet och lusten att börja odla.

Så skapar du en vacker trädgårdsgång – inspiration och tips
16 feb. 2024
Trädgårdsgången är en viktig del av trädgården. Men gångvägarna behöver också ha sina siktlinjer och blickfång för att förstärka upplevelsen av promenaden i trädgården. I det här blogginlägget går vi igenom olika aspekter som kan vara värdefulla att ha i åtanke vid skapandet av trädgårdens gångar.
Krukträdgården – vilka växter, kryddor, bär och grönsaker passar att odla i kruka?
9 feb. 2024
Alla som vill ska kunna odla enligt oss på Elmia Garden Trends. Det som krävs är egentligen bara en fönsterbräda inomhus även om möjligheterna ökar för dem som har en liten yta utomhus att odla på. I dagens inlägg tipsar vi om både växter och krukor som är användbara för ändamålet. Vi listar grön...
Terrakotta  - jordig skönhet för trädgårdsprojekt
2 feb. 2024
Terrakotta är ett fantastiskt vackert och mångsidigt material som kan förvandla vilket uterum som helst till en naturlig och inbjudande oas. Här är våra bästa tips på hur du kan använda det här materialet i dina kreativa trädgårdsprojekt. Helena Kaasik berättar.
Utställning om framtidens hållbara byggnader
26 jan. 2024
Hur ser framtidens byggnader ut om man har hållbarhet som utgångspunkt. Det har arkitekterna på Jordens arkitekter funder över under en lång tid. Nu kan du ta del av vad de kommit fram till i en utställning på Stockholm Furniture Fair.
Små skatter, stora statements - och all grönska däremellan. Vi utforskar 2024 års växttrender
19 jan. 2024
Nu mer än någonsin ser vi hur de gröna växterna inte bara läggs till som den sista touchen i inredningen, utan i stället blir själva hjärtat och själen i våra hem. Följ med oss när vi utforskar de senaste trenderna, nu är det de gröna inomhusväxterna som är i rampljuset.
Trädgårdsbranschens fyra snackisar: Grönare storstäder och en svängig floriststudio
12 jan. 2024
Trots att vintermånaderna har oss i sitt grepp är grönskan aldrig långt borta här på Elmia Garden Trends. Vi har spetsat öronen för att kunna uppfatta de senaste nyheterna i trädgårdsvärlden. Det här är vad vi noterat under de senaste veckorna.