22 - 23 sep 2021

Trender för trädgårdsbranschen

Elmia Garden presenterar tre tydliga trender för trädgårdsbranschen med tillhörande växtförslag, färgval och inspirationsbilder.

Använd Garden Trends som ett inköpsverktyg som hjälper dig att göra rätt val. För varje trend finns en växtlista med växter både för inomhus och utomhus. Låt dig inspireras av växterna, materialen och färgerna och få tips och ideér på hur du kan använda trenderna.

Här finns också trendspaningar med det senaste från branschen med uppdateringar varje vecka för inspiration och tips och trix hur man kan använda de olika trenderna i vardagen.

Använd Elmia Garden Trends i din butik
Var med och tävla om utmärkelsen Årets Butik. Allt du behöver göra är att lyfta trenderna från Elmia Garden Trends i din butik. Vinnaren koras på Elmia Garden 22-23 september 2021. Lär mer här.

Elmia Garden Trends 2021

Sätt upp spanska flaggen på nästa års drömlista för trädgården
21 okt 2020
Nu börjar vi redan drömma om nästa års blomsterprakt och en odlingsvärd växt för såväl balkong som rabatt är den ettåriga klätterväxten som hissar flagg i rödgult, precis som den spanska flaggan.
Inspirerande lera med mera
15 okt 2020
De patinerade gamla lerkrukorna i Craft of Nature, de taktila ytorna i Eclectic Garden och den orange färgnyansen i Happy Hybrid – terrakottan finns på olika sätt med i alla tre trender för år 2021. Och visst är det omöjligt att inte bli förälskad i den brända leran?
Allium – älskade lökväxt
13 okt 2020
Det finns en mängd anledningar för att odla allium, särskilt om det är den eleganta och eklektiska stilen som du eftersträvar i din trädgård.
Vinterodla som i Happy Hybrid
9 okt 2020
Odlingslusten som vi ser i trendtemat Happy Hybrid ger oss ingen odlingsro, trots att sommaren är över. Nu vill vi testa vinterodling. Här är några grönsaker och blommor som fungerar att så under hösten.
Spar sommaren – torka växter för framtida bruk
7 okt 2020
Det är både praktiskt och vackert med torkat. Inte undra på att allt fler väljer det som alternativ, både som dekoration och i matlagningen.
Vatten i trädgården
2 okt 2020
En trädgård som används för olika aktiviteter är utmärkande för trenden Eclectic Garden. Vattenelementet har en given plats i den eleganta och uttrycksfulla trädgården som det handlar om i det här trendtemat.