Trädgårdsdesign för alla – boktips

 Trädgårdsdesign för alla – boktips
Hur ser din drömträdgård ut – och hur får du till den känsla eller stil du vill ha? Om du vill börja tänka som en trädgårdsdesigner – från idéer, drömmar och analys till hur du sätter ett koncept och får till en fin helhet, då kan boken ” I huvudet på en trädgårdsdesigner” vara något för dig.

Bli inspirerad att tänka som en trädgårdsdesigner – från idéer, drömmar och analys till hur du sätter ett koncept och får till en fin helhet. Lär dig hur trädgården formges och hur olika rum skapas, och hur du kan tänka kring färg-, material- och växtval.

Från mode till trädgård

Nicole Wilson är trädgårdsdesignern som efter många år inom modebranschen sadlade om till trädgårdsdesigner. Här delar hon med sig av sin passion för och förhållningssätt till design och problemlösning – hur estetik och funktion lever i symbios med varandra. Nicole blandar gärna stilar för att hitta ett koncept och fånga en specifik känsla i trädgården, med många fler tongivande element än bara växter. Lär dig hur material, färger, detaljer, konstruktioner, proportioner och kombinationer av dessa skapar olika stämningar. Boken avslutas med en samling trädgårdsrecept som följer årstiderna. Cirkeln sluts när din idé om en trädgård leder fram till skörd och njutning.

Nicole Wilson är prisbelönt trädgårdsdesigner med tidigare karriär som skodesigner på Acne Studios och & Other Stories. Förutom att formge trädgårdar i företaget New Generation Gardens är hon programledare för SVT:s trädgårdsprogram Drömträdgården, driver Instagramkontot @newgenerationgardens och är medgrundare till frö- och odlingsföretaget New Botanic. Vi har tidigare skrivit om de fint förpackade frökollektionerna med olika syfte, här på Elmia Garden Trends. 

 

Boken – I huvudet på en trädgårdsdesigner (Natur & Kultur) kommer att finnas i handeln i slutet av mars månad.

 

Foto: Natur & Kultur

Helena Kaasik
Journalist och fotograf
Helena Kaasik