Årets trädgårdsdesign - här är de som nominerats i år

Årets trädgårdsdesign - här är de som nominerats i år
Scandinavian Design Award är designpriset som premierar skandinavisk design inom olika områden, glädjande nog är trädgård än av dem. Här är de tre nominerad bidragen.

Det börjar närma sig designvecka i Stockholm och även i år uppmärksammar mediaföretaget It Is Media, i år i samarbete med Stockholm Furniture Faire de främsta aktörerna inom design, inredning och arkitektur. Syftet är att främja såväl branschen som alla verksamma kreatörer.

För oss som älskar trädgårdsodling är det så klart intressant vem som bedömts ha skapat Skandinaviens vackraste trädgård i kategorin, årets trädgårdsdesign. Bland de utvalda trädgårdarna märks ett par offentliga och en privat men ingen av dem är svensk.

Årets tre nominerade bidrag är:

  • Brendeland & Kristoffersen Arkitekter för Hage, i Brunnshög (Trondheim, Norge)Mariann

 

  • Mariann Grundsten (Justøy, Norge)

 

  • Masuplanning för HC Andersen House of Fairytales (Odense, Danmark)

Det är en namnkunnig jury från arkitektur- och designbranschen i Sverige Norge och Finland som har plockat fram bidragen, för trädgårdsdesignen är en av dem är Svante Öquist – tidigare chefredaktör och passionerad trädgårdsmänniska. Prisutdelningen äger rum den 6 februari i Blå hallen i Stadshuset i Stockholm och biljettförsäljningen är redan i gång. Alla som är intresserade av design och arkitektur kan alltså närvara på kvällen som förhoppningsvis blir en riktig designfest.

 

Läs mer om Scandinavian Design Awards här. 

Helena Kaasik
Journalist och fotograf
Helena Kaasik