Myggfritt trädgårdsliv

Myggfritt trädgårdsliv
Går det ens att skapa en myggfri utemiljö i trädgården kanske du undrar. Helt klart kan ett uterum av något slag vara lösningen men det finns andra tricks som kan minska problemen.

Ett argument för att bygga ett uterum av något slag är för att minska obehagen som myggen bidrar med. Men det är inte alla som har möjlighet att bygga ett sådant i sin trädgård. Här kommer därför några enkla tips som åtminstone kan minska något på antalet svärmande kavaljerer i trädgården i sommar.

wolfgang-hasselmann-o03A3xOSlJc-unsplash.jpg

  • Fyll igen öppna diken och håligheter där fukt och vatten kan bli stillastående.
  • Skapa en gynnsam miljö för de vilda fåglarna. Sätt upp holkar i olika storlek, ansa och klipp inte allt för mycket i trädgården, lämna kvar gamla träd och sätt fram fågelbad.
  • Om du har stora besvär så kan du inhägna sittplatser med nät av olika slag. Det ska gärna vara så finmaskigt som möjligt så att inte myggen och knotten kan trassla sig igenom hålen.
  • Anlägg en liten damm med fiskar i. Myggorna lägger då sina ägg i den och om dessa lyckas överleva äggläggningen så blir det fest för fiskarna när larverna har utvecklats.

 

Därmed önskar vi dig en underbar utomhussäsong.

Helena Kaasik
Journalist och fotograf
Helena Kaasik