Fira midsommar med stil, skapa en magisk midsommarkrans enligt Elmia Garden Trends

Fira midsommar med stil, skapa en magisk midsommarkrans enligt Elmia Garden Trends
Midsommar är en av årets mest efterlängtade högtider, där vi firar den gröna, frodiga sommaren med traditioner som för oss närmare naturen. En av de mest älskade traditionerna är att binda och bära en midsommarkrans av blommor. Men varför gör vi det egentligen?

Tradition och magi i blommornas skönhet

Historien bakom midsommarkransen är lika vacker som själva traditionen. Förr i tiden smyckades hus, kyrkor, båtar och till och med hela städer med blomster och grönska för att fira sommarens ankomst. Stora lövmarknader anordnades strax innan midsommar för att se till att alla hade tillgång till naturens skatter. Det fanns en tro att allt växande under midsommaren var laddat med magiska krafter. Genom att binda en krans av blommor och löv kunde man konservera den där magin. En torkad midsommarkrans som sparades kunde sedan användas för att återfå energi under vintern, exempelvis genom att lägga den i det årliga julbadet.

Skapa din midsommarkrans med Elmia Garden

I år kan du förhöja din midsommarupplevelse genom att skapa en krans som inte bara är traditionell utan också trendig. Elmia Garden Trends har färgskalor som kan inspirera dig till att matcha din krans med årets trender. Särskilt färgskalan från temat "Trädgårdsfest" är perfekt för midsommar. Här är några tips för att skapa en krans som är både magisk och moderiktig:

  1. Välj blommor i rätt färger. Använd gärna blommor som matchar färgskalan i "Trädgårdsfest". Tänk på att använda en mix av färger som harmoniserar och skapar en vacker kontrast.
  2. Blanda texturer och storlekar. För att få en levande och dynamisk krans, blanda olika typer av blommor och lövverk. Större blommor kan kombineras med mindre, delikata blommor för att skapa en intressant textur.
  3. Tänk på hållbarheten. Välj blommor som håller sig fina hela dagen. Vildblommor som prästkragar, blåklockor och rödklöver är både traditionella och tåliga.
  4. Gör det till en gemensam aktivitet. Att binda midsommarkransar är en härlig aktivitet att göra tillsammans med familj och vänner. Det förhöjer inte bara stämningen utan skapar också fina minnen.

 

Glad midsommar!

Foto: Unplash

Helena Kaasik
Journalist och fotograf
Helena Kaasik