Höjdpunkter i Elmia Garden Trends 2024

Höjdpunkter i Elmia Garden Trends 2024
Nu är trenderna för år 2024 lanserade här på Elmia Garden Trends. Vi har arbetat med tre olika teman även i år. En av dem är grön, en annan nordisk och nostalgisk medan den tredje är drömmigt romantisk. Använd dem i sin helhet om du vill eller plocka ut detaljer, exempelvis en färgskala eller några av materialen som du tycker passar i ett projekt. Om du vill ha en snabb inblick i dem så är det här inlägget för dig.

Northen Garden

Färgskalan, de målade träytorna och stilen som visserligen är traditionell men det finns även utrymme för mer modern design. Titta bara på stolen Töreboda designad 1975 av Sigurd Lewerentz i materialen trä och metall, som företaget Tallum tagit upp i produktion igen. Även växterna i det här temat är bekanta för oss och i kökslandet är det kulturväxterna som tar plats. Gråärtor och potatislök är ett par exempel.

Töreboda_Karm.jpg

Green Garden

Grönt är visserligen alltid skönt men det kan också vara sobert och elegant. Åtminstone är det så i vårt gröna trendtema. Nu blir vi våra egna trädgårdshjältar och producerar såväl jorden som fröna själva. Formspråket är återhållsamt, på gränsen till minimalistiskt och vi sätter tall i kruka. Lägg också märke till krukan som tallen står i. Den är tillverkad av trä utan att för den skulle bli vare sig rustik eller klumpig. Den är snarare minimalistisk och elegant. Ringvide heter företaget som producerar krukan.

Ringvide-kruka.jpg

Dream Garden

Med byster, skulpturer och vattenspeglar skapar vi våra drömmars trädgård. Har vi inte kunskapen eller lusten att anlägga den själva så tar vi hjälp av en designer. Huvudsaken är att trädgården speglas de som använder den. Drömträdgården byggs upp med hjälp av perenner och prydnadsgräsen har en given plats i den här trädgården eftersom de bidrar med den rätta magiska känslan, särskilt i det släpande sensommarljuset. Glöm inte att kika på temats drömmiga färgskalan som består av ljusa pasteller.

markus-spiske-28dDVOM7yYY-unsplash.jpg

Foto: Tallum, Ringvide , Unsplash.

Helena Kaasik
Journalist och fotograf
Helena Kaasik