Varning - falska fakturor & katalogföretag

Det finns en hel del företag som försöker lura utställare på pengar genom att erbjuda utställare att delta i nätkataloger, ofta utformade så att man tror att det är arrangören av en mässa som ligger bakom.

Ofta skickas förtyckta blanketter ut via post och ibland mail till utställare för att få in uppgifter. Genom konstruktionen av avtalen är det lätt hänt att underteckna. Det årliga beloppet framgår vanligen endast av en finstilt text.

Detta är inget som Elmia eller våra arrangemang står bakom.

Exempel på dessa oseriösa aktörer är Construct Data Verlag (CDV), FairGuide, ExpoGuide, World Business Guide, TradeShow Connection, International Fairs Directory Event Fair, Direct Publisher och Fairs and Business.

Företag som skriver under formuläret uppfattar oftast inte om att de har skrivit på ett avtal att betala ca 10 000 kr per år i tre år. Uppskattningsvis drabbas ett hundratal företag i Norden varje år och tusentals utanför Norden.

Om du anser att du blivit lurad kan du skriva ett brev till avsändaren och meddela att ni skrivit på av misstag och att ni har fått vilseledande information.

Nedan följer ett brev/instruktion som är framtaget av Fairlink för dig som anses lurad av Construct Data Verlag. Du kan dock använda dig av liknande utforming av brev även om du drabbats av FairGuide, ExpoGuide, Event Fair eller liknande.

Om du har blivit lurad - läs mer här