Elmia Solar

Norra Europas gemensamma mötesplats för branschen

Den givna mötesplatsen för aktörer inom sol, laddning, lagring och installation

På Elmia Solar kan du göra affärer, nätverka och ta del av innovationer. Här visas alltifrån solpaneler och växelriktare till energilagring, elbilsladdning och installation. Som utställare får du möjlighet att bli en del av en viktig arena och plattform för framtidens energi.

Det är i mötet mellan människor som magi uppstår - ta chansen att vara en del av det på Elmia Solar! Här möts utställare, besökare och branschorganisationer.

Elmia Solar 2024 var en succé. Under tre dagar möttes branschen för att göra affärer, nätverka och skapa ny kunskap. Vi skalar upp och arbetar för en lyckad mässa även 2025. Vi välkomnar en mångfald av utställare inom solcellsparker, lagring, laddning och installation från hela Norra Europa. Besökarna representeras av installatörer, montörer, energibolag, fastighetsägare och energikonsulter. 

Varmt välkommen att delta, inspirera och innoveras!

4-6 februari 2025

4.4 av 5
Utställarnas helhetsintryck av mässan
4.0 av 5
är besökarnas helhetsbetyg på uställarna
4.1 av 5
är utställarnas betyg på att det är rätt besökare
97 %
av utställarna fick nya kontakter

Anna Werner, vd Svensk Solenergi
Svensk Solenergi ser med stolthet och spänning fram emot Elmia Solar 2025. Vi är med som samarbetspartner och tillsammans med våra medlemmar, andra branschföreningar och intressenter möjliggör vi och Elmia fackmässans utveckling och förstärkning av viktiga områden i branschen. Mässan Elmia Solar är den gemensamma platsen för det och 2024-års genomförande bevisade just det. Vi aktörer inom sol, energi, laddning, lagring och installation har en fantastisk möjlighet att mötas och tillsammans driva viktiga frågor och lösningar framåt."
Anna Werner, vd Svensk Solenergi
Will Han, Longi
”To be honest and on behalf of Longi, we have been attending many exihibtions in Europe and China as well, and I have to say Elmia is the best. I will definitly invite more people to come to Elmia Solar. And we´ll be attending more in the future as well.”
Will Han, Longi
Anders Rost, Försäljningschef Weland Stål AB
Vi rekommenderar andra att ställa ut på Elmia Solar, av anledningen att det har varit väldigt många som har varit här och det har varit nyttiga kunder för oss, säger alltså Anders Rost, Försäljningschef på Weland Stål.  På frågan hur Weland tänker inför ytterligare mässdeltagande, fortsätter Anders: - Våra tankar inför 2025 är att delta på mässan! Vi såg 2024 som en test som föll mycket väl ut, vi fick träffa våra kunder och kollegor i branschen och vi tycker att Elmia Solar var ett bevis på att det finns ett mycket högt intresse för mässan och våra produkter och varumärke."
Anders Rost, Försäljningschef Weland Stål AB
Trevlig sommar!
3 juli 2024
VI önskar alla en skön sommar och att vi ses laddade med ny energi i höst igen.
Elmia Solar samarbetar med branschorganisationen Svensk Solenergi
3 juli 2024
4-6 februari 2025 går Elmia Solar av stapeln och precis som vid första genomförandet samarbetar vi inför kommande mässa med branschorganisationen Svensk Solenergi.
Nöjd utställare 2024 tar sikte på 2025-års Elmia Solar
28 maj 2024
Anders Rost från Weland Stål deltog vid Elmia Solar 2024, mässans första genomförande. Så här sa Anders om deras upplevelse av mässan, samt tankar inför stundande Elmia Solar 2025.
Elmia Solar - en efterfrågad mötesplats
6 feb. 2024
SMA Solar Technology är en global specialist inom solcells- och lagringssytemteknik och kommer att vara med som utställare på Elmia Solar. Vi har ställt 3 snabba frågor till Helena Kroon, Technical Promoter SMA Solar Technology Sverige.
Hållbarhet ifrån grunden skapas genom mångårigt kunnande och en stark drivkraft
30 jan. 2024
Tabergkonstruktioner AB byggde den första och enda solcellsparken på Arktis. I företagets monter på Elmia Solar kommer du att kunna se ett bildspel på detta. På mässan kommer även solstativ för alla typer av underlag och klimat att visas liksom företagets jordskruvar. Dessa används när solstative...
Ta chansen att diskutera solenergisäkerhet
25 jan. 2024
Kooi Security är specialiserade på avancerade säkerhetslösningar för solnergibranschen. Företaget ser Elmia Solar som en utmärkt plattform att visa upp Kooi Securitys engagemang för att visa upp banbrytande lösningar inom skydd av skolplatser. Ta chansen att diskutera med företagets experter och...
Atlas fokuserar på mobila och skalbara energilösningar
22 jan. 2024
Hos Atlas Copco Power Technique är det fokus på flexibla solpaneler, energilager och snabbladdare som enkelt går att förflytta, för att möta behoven på plats. Kom och prata med våra experter på mässan och se vilken kombination som passar just dina behov, hälsar Fredrik Ålund, försäljningschef i N...
En ny och fokuserad mötesplats som branschen saknat
18 jan. 2024
SolarEdge är en av utställarna på Elmia Solar och kommer att visa det senaste inom solenergi i sin monter. Vi har ställt 3 snabba frågor till Sverigechef Daniel Sjödin.
Äntligen kan vi positionera solenergi inom politik och samhälle
16 jan. 2024
Vi har ställt 3 snabba frågor till Jan Paul Dahm, företagsledning EWS. De ser fram emot en mötesplats för solenergin i Sverige. - Den personliga dialogen mellan oss och våra samarbetspartner som är avgörande för ömsesidig framgång. En renodlad B2B mässa för solenergibranschen är exakt rätt plats...
Vi vill skapa direktkontakter med våra kunder
15 jan. 2024
CC90 Composite ABs montagesystem för solceller installeras enkelt och snabbt, med minimal påverkan på takkonstruktionen. Det är det en självklarhet att medverka på Elmia Solar för att träffa kunder, installatörer och fastighetsägare för att presentera ökad lönsamhet, menar Tommy Strömberg, VD CC9...
Omnispower Showcases European-Accredited Battery Energy Storage Systems with Advanced EMS at Elmia Solar 2024
15 feb. 2024
Jönköping, Sweden, February 2024 – Omnispower, a leader in renewable energy innovations, is excited to present its Battery Energy Storage Systems (BESS) at Elmia Solar, Sweden's leading solar energy exhibition.
Illuminate Your World with Eurener 460wp Ultra Series.
29 jan. 2024
Solar Elegance Redefined. Immerse your space in sophistication with our exclusive all-black solar panels designed for architectural integration and residential installations. Pioneering technology, superior warranties, and higher efficiency for your home.
"Passar perfekt!" – största kampanjen i EWS företagshistoria
22 nov. 2023
"Passar perfekt! – Kompletta system i perfekt kombination tillgängliga för proffs" är namnet på en ny kampanj som vi hos EWS har startat tillsammans med tillverkare av utvalda varumärken i vår portfölj.
Kvalitet i samverkan – ett unikt samarbete med fokus på kunden
22 nov. 2023
Vår kund BBK Group installerar endast högkvalitativa produkter för den kvalitetsmedvetna kunden: montagesystem från K2 Systems, växelriktare från KOSTAL Solar Electric och solcellspaneler från REC Group. Samtliga produkter levereras av EWS. BBK Group genomför stegvis installation av en omfattand...