Nyheter

Gardenbox från Dalhem Garden  - vinnare i Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt 2023
9 mar 2023
2023 års trädgårdsprodukt är korad och kommer underlätta anläggningen i många trädgårdar framöver. Svensktillverkade Gardenbox Dalhem Garden från Dalhem Innovation AB utmärker sig genom sin smarta ihopsättningsteknik, genomtänkta design samt variation av storlekar och ytmaterial.
En biljett - två mässor
30 jan 2023
2023 kommer Elmia Garden gå parallellt med en annan mässa inom den gröna näringen - Elmia Park. Så här kommer det fungera med biljetter till mässorna.
Säg hej till Elmia Gardens nya look!
12 jan 2023
Ut med det gamla och in med det nya! Elmia Garden inleder året med en ny look.
Elmia Garden går samtidigt som Elmia Park 2023
17 okt 2022
Elmia AB har nu beslutat att mässorna Elmia Garden och Elmia Park ska gå parallellt 2023. Elmia Garden får i samband med detta nya datum och kommer pågå under tre dagar: 26-28 september 2023
Vinnaren i Flower Grand Prix's debutantklass är korad
29 sep 2022
Under torsdagen hölls den andra delen av Flower Grand Prix. Debutantklassen i den prestigefyllda tävlingen avgjordes och vinnaren blev Louise Darvas från Fritz blommor.
En klosterbutk är årets trendbutik
29 sep 2022
Slottsmagnolian kammade hem priset som årets trendbutik. Rebecca och Annika Sten, som arbetat med trenden ”Lust & Längtan” kommer nu att få värdefulla råd av Nicklas Jensen som kan bidra till utveckling av verksamheten.
Generationsskifte på Larsviken
29 sep 2022
Katarina Persson är åttonde generationen odlare på Larsviken. Tillsammans med sina två syskon axlar nu den yngre generationen Persson rollen som företagsledare med målet att ta Larsviken in i framtiden.
Det lönsamma kundvarvet
29 sep 2022
Med hjälp av små justeringar kan kundens upplevelse i butiken förbättras. Därför har Elmia Garden i samarbete med Jeanette Eklund från Hasselfors garden byggt en butik. Målet är att inspirera olika verksamheter i branschen att förbättra kundernas upplevelse och därmed öka lönsamheten.
Snygga buketter till alla
29 sep 2022
Öst möter väst i Hanatabas fina sortiment av hjälpmedel för blomsterälskare. Fakirringen har blivit en succé i årets upplaga av Elmia Garden Flower Grand Prix.
Pot Olé är tillbaka.
29 sep 2022
Pot Ole är företaget som, tack vare färgstarke Olé Juul, lämnat ett stort tomrum i branschen. Därför är vi så glada över att företaget är tillbaka på Elmia Garden, men nu med dottern Helena vid rodret.
Årets perenn är korad
29 sep 2022
På Elmia Garden är det tradition att varje år kora en perenn växt som är extra odlingsvärd, så även i år. Tv-kände trädgårdsmästare John Taylor ansvarade för presentationen och i år var det den söta backsippans som blev utvald.
Tång - framtidens växtnäring
29 sep 2022
Idag är det många som med ljus och lykta söker efter organiska gödselmedel. Tång kan vara räddningen för framtidens odlare, både för professionella och hobbyodlare. Det tror åtminstone Rosita och Jacob Alhlstedt på Warbergs tångbruk som ställer ut på Elmia Garden för första gången.
Vinnaren i Flower Grand Prix är korad
29 sep 2022
Årets upplaga av Flower Grand Prix elit är över för i år och en värdig vinnare har korats. Lina Supstiks har tolkat trenden Färg & Flora bäst och kammar därför hem priset.
Syret JKPG ställer ut på Elmia Garden
20 sep 2022
En nyhet på årets mässa är att representanter från det kommunala projektet Syret JKPG ställer ut sina hantverk och produkter i en monter på mässan. Satsningen bidrar till att småskaliga kreatörer och hantverkare att få en fot in i branschen.
Året med kål!
24 mar 2023
Från plantering till blomning, det finns många anledningar att satsa på kål i trädgården. Så här har det sett ut vid olika tidpunkter på året.
Så använder du våra färgkartor från Elmia Garden Trends
17 mar 2023
Färgkartorna i våra trendteman skiljer sig markant åt. De är tänkt att spegla och förstärka trendtemat och går att utnyttja i många sammanhang, till en mängd olika projekt. Här är tre tips på hur de kan bli dina bästa verktyg för dina olika projekt.
Enklaste sättet att odla melon
10 mar 2023
Tidigare har honungsmelon varit en växt som utvecklas allra bäst i ett varmt växthus här i norr. Men det blir det ändring på i år på grund av årets frönyheter. Idag bjuder vi på odlingstips för den här ettåringen som faktiskt är en ört.
Våryra i vasen
3 mar 2023
Tulpaner, javisst men det finns fler blommor som sätter våra trädgårdshjärtan i brand så här års. Här är tre favoriter, som också går att odla i trädgården
Nyheter för trädgården inne – och ute
24 feb 2023
Säsongskifte. Det märks att vårkänslorna börjar infinna sig för nu börjar företagen släppa vårnyheter för trädgård, terrass och balkong. Eller så är det Nationalmuseums stora utställning om trädgården i konsten som satt vårkänslorna i svall. Här är några nyheter som är värda att uppmärksamma från...
Designveckan – tre snabba nedslag
20 feb 2023
Nu i februari har det varit designvecka i Stockholm vilket innebär massor av events på stan och en mässa fylld av möbler. Här är tre snabba nedslag från designveckans lanseringar - utvalda särskilt med tanke på oss med intresse för växter och odling.
Tjugo år med kulörtrender
10 feb 2023
Det har gått tjugo år sedan Nordsjö presenterade ’’Årets kulör’’ för första gången. Kulörtrenderna har varierat under de gångna åren men gemensamt för dem är att det som händer i världen och samhället påverkar våra val - av färger så väl som växter och blommor.
Utställning med trädgårdstema på Nationalmuseum öppnar i vinter
3 feb 2023
Trädgården – konst och natur under sex sekler är Nationalmuseums stora utställning i år. Den ska spegla hur trädgårdens mystik har skildrats i konsten och omvänt, hur konsten har präglat trädgården. Utställningen öppnar i februari då längtan efter trädgårdens grönska och färgprakt är som allra st...
Blå vår – Idéer för terrass och uteplats
27 jan 2023
Vi bjuder på blå idéer för terrass och uteplats. Hoppas att du hittar något som passar just ditt uterum.
Sticklingsföröka växter till trädgården  - så gör du
20 jan 2023
Att sticklingsföröka växter är inte bara en växande trend. Det är roligt också och ekonomiskt. Så här förökar du enkelt dina lättodlade favoritväxter.
Skapa växtridåer – som i Grön Elegans
13 jan 2023
Gör inomhuslivet grönare med hjälp av växtridåer som kan bindas upp på olika sätt i hemmet. Elmia Garden Trends har listat växterna som gör jobbet.
Årets trädgårdsdesign - här är de som nominerats i år
5 jan 2023
Scandinavian Design Award är designpriset som premierar skandinavisk design inom olika områden, glädjande nog är trädgård än av dem. Här är de tre nominerad bidragen.
Odla chili - så lyckas du!
21 dec 2022
Vana chiliodlare vet om att fröna ska i jorden nu om det ska bli en bra chiliskörd nästa odlingssäsong. För dig som inte har provat på chiliodling ännu har vi ett hett tips – ett avsmakningskit.
Hållbart och grönt för växtälskaren
16 dec 2022
Mitt i värsta julrushen börjar vi längta efter mer dagsljus och växter. Här kommer fem friska idéer för hem och trädgård att inspireras av inför nästa säsong.