Nyheter

Unikt med hantverkskänsla i modern design
27 sep 2021
Hantverk och genuinitet är ledorden för Unik Designs sortiment. Att träprodukterna har grenar och håligheter och att det munblåsta glaset bär spår av handarbete tillför värde som uppskattas av kunderna.
Klassiska torrprodukter och lite trend
26 sep 2021
Uppbindning, växtstöd och verktyg av hög kvalitet – företaget HPJs sortiment är visserligen torrt men aldrig tråkigt. I år har de fått ett spännande nytillskott i produktfamiljen.
Elmia Garden summerar – en efterlängtad och viktig mötesplats
24 sep 2021
Äntligen kunde branschen mötas igen när Elmia Garden öppnade upp dörrarna. En positiv atmosfär genomsyrade hela mässan, det var glädje och belåtenhet över att äntligen kunna mötas igen. 100 utställare från sex länder fanns på plats för att visa upp sina produktnyheter. På scenen presenteras allt...
Debutanternas dag i Flower Grand Prix
23 sep 2021
Det var tätt i toppen när debutanterna tävlade i Flower Grand Prix på mässans andra dag. Eleonor Antelius från Antelius blommor i Linköping stod tillslut som vinnare.
Årets butik är utsedd
23 sep 2021
Fyra butiker var nominerade till en av mässans nyheter: tävlingen Årets Butik. Med sin exponering av trenden Eclectic Garden är Mästerblomman i Västerås årets vinnare.
En trädgårdshandske som passar som handen i handsken
23 sep 2021
Hestra jobb har tillverkat handskar sedan slutet av 1930-talet. Under mässan visade de upp vårens nyheter både i syntetmaterial och skinn.
Grönt är skönt enligt Arvidsons i Fjärås
23 sep 2021
Allt fler väljer att dekorera sitt hem med gröna växter. Inte sedan 1970-talet har intresset varit så stort. Arvidssons i Fjärås är en av de många odlarna som växlar upp med grönplatsodling i sina växthus.
Plantskolan som vill se storstaden grönska
23 sep 2021
Splendor Plant förser alla inom den gröna näringen med kvalitetsplantor. Den senaste tiden har man sett ett ökat intresse för mindre plantor som trivs i kruka på balkong.
Mylla med urgamla rötter
23 sep 2021
Ett uppdämt sug efter att träffa kunder gjorde valet enkelt. Hasselfors Garden är ett av jordföretagen som ställer ut på Elmia Garden i år.
Flower Grand Prix by Elmia har sin vinnare
22 sep 2021
Flower Grand Prix samlade idag landets ledande florister på Elmia för att delta i blomsterbinderitävlingen. Årets vinnare blev Marinette Månsson, Blomsterdekoratören i Varberg med 323 poäng.
En blomstrande förening
22 sep 2021
Tack vare föreningen Snittblomsodlare i Sverige binder de tävlande i Elmia Garden Grand Prix sina tävlingsbidrag för första gången med snittblommor från småskaliga lokala odlingar runt om i Sverige. Här berättar några av medlemmarna om verksamheten.
Diamantrör utsedd till Årets Perenn
22 sep 2021
Varje år på Elmia Garden presenterar Perennagruppen en perenn som är särskilt odlingsvärd och anpassad för odling i svenska förhållanden. Årets mässa var inget undantag och i år var det Maja Persson från LRF trädgård som presenterade växten.
Här är de fem nominerade bidragen till Årets Trädgårdsprodukt 2022
20 sep 2021
Årets Trädgårdsprodukt - Elmia Garden Award är en utmärkelse med tyngd och status i branschen. Genom åren har det presenterats många kloka och smarta lösningar när vinnaren har korats.
Vi möter nästa säsong med lust och längtan – ta del av trädgårdsbranschens trender för 2022
14 sep 2021
Elmia Garden presenterar Elmia Garden Trends 2022, tre tydliga trender inom trädgårdsbranschen: Jorden vi ärvde, Grönskande stad samt Lust och längtan. Trenderna visas upp på mässan genom inspirationsmiljöer och föreläsningar.
Kickstarta året med blommor i vas
14 jan 2022
Just nu behövs det snittblommor för att sätta färg på tillvaron. Vi har listat tre trendiga favoriter som håller ställningarna i väntan på att tulpansäsongen på allvar ska sätta i gång.
Klapptips för trägårdsnördar och växtnissar
17 dec 2021
Har du svårt att hitta en kärleksfull julklapp till någon som har händerna i myllan oftare än andra så har vi några förslag. Här är Elmia Garden Trends bästa julklappstips.
Fem blomstrande nyheter
10 dec 2021
Snö och drivis utomhus men blommorna vissnar inte för det. Det är framför allt i isen, inredningen och i litteraturen som det blommar rikligast just nu. Elmia Garden Trends bjuder med dig på en liten resa i vad trädgårdsbranschen pysslar med under den kalla årstiden.
Gör julen lite grönare med en barrväxt som inte barrar
3 dec 2021
Kryptomerian fungerar fint till julens dörrkrans även för dig som bor i lägenhet. Vad är det här för växt som syns alltmer i handeln?
De trendigaste adventsstjärnorna
26 nov 2021
Välj adventsstjärna efter trenden som du känner mest tillhörighet med. Här är tre förslag.
Låt november dofta
19 nov 2021
Hyacinten är den perfekta växten för den här tiden. Det ger en föraning om jul samtidigt som den sprider en ljuvlig doft inomhus. Om du inte drivit fram egna hyacinter så finns det ändå möjlighet att njuta av dem nu.
Höstfägring
12 nov 2021
Mellanrummet kan man kalla den här tiden mellan höst och vinter och mellan läslov och advent. Det är också en omställning från utomhus till inomhusliv. Så skapar du höstfägring i hem och trädgård under mellanrumstiden.
Det typiskt skandinaviska i annorlunda tolkning
5 nov 2021
Martin Bergström tolkar och utforskar det skandinaviska när Stockholm Furniture and Light Fair åter igen öppnar i februari nästa år efter ett års uppehåll.
Skapa höstkänsla till Alla Helgons Dag enligt Lust & Längtan
1 nov 2021
Växter av olika slag hör till högtiden Allahelgona. I år bjuder vi även in vänner och familj till en efterlängtad måltid. Här är våra bästa tips för hur du skapar höstkänsla med utgångspunkt från trenden Lust & Längtan.
Nypontider – så här använder du skogens röda guld
22 okt 2021
Pilligt att rensa men vackra i både i maträtter och som dekoration. Det är dags att ge sig ut i skog och trädgård för att plocka nypon.
Älskade dahliaknöl
15 okt 2021
Dahliasäsongen är över och det är dags att summera årets säsong. Så här gör du med dina älskade knölar nu.
Årets Formbärare utsedda
8 okt 2021
Att premiera företag, organisationer och personer som bidrar till en hållbar utveckling genom god design är vad Svensk Form vill göra med Formslaget. Här är några av årets Formbärare.
Ett år med den magiska kålen
1 okt 2021
Från plantering till blomning, det finns många anledningar att satsa på kål i trädgården. Så här kan det se ut vid olika tidpunkter under säsongen.
Bright Skyes som Årets kulör enligt Nordsjö
17 sep 2021
Blått som luften vi andas, som himlen, förgätmigej och som i nyanserna i trendtemat Grönskande stad. Enligt Nordsjö är det den blå färgnyansen Bright Skies kulören som gäller år 2022.