Nyheter

Vinnaren av Elmia Garden Award 2024 – Årets Trädgårdsprodukt – presenteras på Nordiska Trädgårdar 21 mars
29 jan. 2024
För att ge vinnaren av Elmia Garden Award 2024 chansen att visa upp sin produkt direkt för konsumenter har Elmia Garden valt att avslöja vinnaren av priset under mässan Nordiska Trädgårdar i Stockholm den 21 mars 2024.
Nelson Garden - Mitt i spenaten under 90 år
28 sep. 2023
Nelson Garden firar att det varit verksamma i 90 år. Jubiléet ska uppmärksammas med bubbel och buketter på Elmia Garden. Att få så många som möjligt att odla har varit målet sedan start och det kommer det förmodligen att fortsätta att vara i minst 90 år till.
Botaniska betraktelser med Sara-Lisa Ludvigsson och Heidi Mikkonen
28 sep. 2023
Med föreläsningen "Botaniska betraktelser" vill Sara-Lisa Ludvigsson och Heidi Mikkonen uppmuntra till att använda floristkunskapen för att skapa mer hållbara arrangemang. Till sin hjälp har de tagit växter med rötter.
Västanvinden - En fläkt från väst
28 sep. 2023
Ett etablerat företag som får nya ägare, så skulle man kort kunna beskriva Västanvinden. Ägarskiftet har också bidragit med fräsch vind i seglen för företaget. På Elmia Garden har de möjlighet att träffa kunderna ansikte mot ansikte för att på så vis kunna bygga goda relationer.
Ett besök i Den Klimatsmarta trädgården
28 sep. 2023
Ett besök idéträdgården på Elmia Garden inspirerar till förändring. Hasselfors vill uppmuntra oss att skapa klimatsmartare trädgårdar och nämner flera förändringar som är relativt enkla att genomföra.
Vinnaren i årets Flower Grand Prix - elit - är korad
27 sep. 2023
Årets upplaga av Flower Grand Prix by Elmia är avgjord för i år och en värdig vinnare har korats i elitklassen. Stockholmsbaserade Maria Wahlgren från Floristkompaniet kammade hem priset trots det skarpa startfältet.
Otvättad ull är godis för jorden
27 sep. 2023
Inget går till spillo i Mallas verksamhet, företaget som specialiserats sig på att tvätta ull. Av den ull som inte duger för garnproduktion tillverkas ullpellets.
HPJ Garden - din stöttepelare i trädgården.
27 sep. 2023
Gammal i gemet skulle man kunna säga om företaget HPJ som tagit med sitt sortiment av produkter och verktyg för trädgården till Elmia Garden även i år.
Årets Perenn 2024
27 sep. 2023
Inget Elmia Garden utan att Årets Perenn presenteras, så även i år. 2024 års perenn är en ljuvlig liten fjäderaster perfekt för den som föredrar hängmattan framför trädgårdsarete. Berit Haggren stod för presentationen.
Årets stora satsning  - Den Klimatsmarta Trädgården
29 aug. 2023
Elmia Garden och Hasselfors Garden bygger vidare på det utbildande upplevelsekonceptet genom ”Den Klimatsmarta Trädgården” i hall C. Här får besökarna branschanpassade tips för att kunna hjälpa sina kunder att göra mer klimatsmarta val.
Många nya utställare på Elmia Garden
17 aug. 2023
I början av augusti publicerades Elmia Gardens utställarlista för 2023. In och kika på vilka du vill besöka på mässan och börja redan nu planera ditt besök.
Välkommen till Elmia Gardens upplevelsehall
9 aug. 2023
Upplev Flower Grand Prix, Den Klimatsmarta Trädgården, föreläsningar och trendutställning på Elmia Garden.
Gardenbox från Dalhem Garden  - vinnare i Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt 2023
9 mars 2023
2023 års trädgårdsprodukt är korad och kommer underlätta anläggningen i många trädgårdar framöver. Svensktillverkade Gardenbox Dalhem Garden från Dalhem Innovation AB utmärker sig genom sin smarta ihopsättningsteknik, genomtänkta design samt variation av storlekar och ytmaterial.
En biljett - två mässor
30 jan. 2023
2023 kommer Elmia Garden gå parallellt med en annan mässa inom den gröna näringen - Elmia Park. Så här kommer det fungera med biljetter till mässorna.
Lilla snittblomssvepet – snittblommor i säsong, litteratur och vackra vaser
1 mars 2024
Floristerna och de många blomsterbutikerna är räddare i nöden så här års. Låt dig inspireras av snittblommor i säsong, litteratur som lockar till egen snittblomsodling och vackra vaser som passar till vårens buketter.
 Trädgårdsdesign för alla – boktips
23 feb. 2024
Hur ser din drömträdgård ut – och hur får du till den känsla eller stil du vill ha? Om du vill börja tänka som en trädgårdsdesigner – från idéer, drömmar och analys till hur du sätter ett koncept och får till en fin helhet, då kan boken ” I huvudet på en trädgårdsdesigner” vara något för dig.
Så skapar du en vacker trädgårdsgång – inspiration och tips
16 feb. 2024
Trädgårdsgången är en viktig del av trädgården. Men gångvägarna behöver också ha sina siktlinjer och blickfång för att förstärka upplevelsen av promenaden i trädgården. I det här blogginlägget går vi igenom olika aspekter som kan vara värdefulla att ha i åtanke vid skapandet av trädgårdens gångar.
Krukträdgården – vilka växter, kryddor, bär och grönsaker passar att odla i kruka?
9 feb. 2024
Alla som vill ska kunna odla enligt oss på Elmia Garden Trends. Det som krävs är egentligen bara en fönsterbräda inomhus även om möjligheterna ökar för dem som har en liten yta utomhus att odla på. I dagens inlägg tipsar vi om både växter och krukor som är användbara för ändamålet. Vi listar grön...
Terrakotta  - jordig skönhet för trädgårdsprojekt
2 feb. 2024
Terrakotta är ett fantastiskt vackert och mångsidigt material som kan förvandla vilket uterum som helst till en naturlig och inbjudande oas. Här är våra bästa tips på hur du kan använda det här materialet i dina kreativa trädgårdsprojekt. Helena Kaasik berättar.
Utställning om framtidens hållbara byggnader
26 jan. 2024
Hur ser framtidens byggnader ut om man har hållbarhet som utgångspunkt. Det har arkitekterna på Jordens arkitekter funder över under en lång tid. Nu kan du ta del av vad de kommit fram till i en utställning på Stockholm Furniture Fair.
Små skatter, stora statements - och all grönska däremellan. Vi utforskar 2024 års växttrender
19 jan. 2024
Nu mer än någonsin ser vi hur de gröna växterna inte bara läggs till som den sista touchen i inredningen, utan i stället blir själva hjärtat och själen i våra hem. Följ med oss när vi utforskar de senaste trenderna, nu är det de gröna inomhusväxterna som är i rampljuset.
Trädgårdsbranschens fyra snackisar: Grönare storstäder och en svängig floriststudio
12 jan. 2024
Trots att vintermånaderna har oss i sitt grepp är grönskan aldrig långt borta här på Elmia Garden Trends. Vi har spetsat öronen för att kunna uppfatta de senaste nyheterna i trädgårdsvärlden. Det här är vad vi noterat under de senaste veckorna.
Veckans boktips – Hannas Wendelbos Blommande rabatter
9 jan. 2024
Hanna Wendelbo följer upp sin succébok om blomsterodling från ett par år tillbaka, med boken Blommande rabatter. I slutet av februari kommer den ut.
2024 års gröna trädgårdsprognos – fem snabba trädgårdstrender att hålla utkik efter
4 jan. 2024
I det här inlägget plockar vi ut några detaljer att hålla utkik efter i början av trädgårdsåret 2024. Hela trendrapporten för 2024 hittar ni på Gardens hemsida.
Snittblomshack – vasen är hela hemligheten
15 dec. 2023
Välj vas med omsorg när du skapar med blommor hemma. Inför helgens fester och kommande tulpansäsong bjuder vi på en liten miniguide för hur du kan välja vas till säsongens snittblommor.
Bjud in naturen mitt i vintern - mattor med naturmönster
8 dec. 2023
En mysig matta med organiskt mönster gör att ditt hem blommar året runt även när snön ligger i drivor utomhus. Här är tips på mattor som skapar stilen.
Odla Granatäpple, fakta och tips
1 dec. 2023
De ligger där bland all annan frukt i butikernas fruktdisk och lockar med sin röda färg, perfekta runda form och lilla kungakrona på toppen. Granatäpplet är en frukt som har en lång historia och som är särskilt härlig till julen. Det är en frukt som hör hemma på det moderna svenska julbordet enli...
Trädgårdsmästarens glöggfest - skapa julig trädgårdskänsla inomhus
24 nov. 2023
Snart är det och advent vilket för många är ett tillfälle att samla vänner och familj till en enklare fest. I det här inlägget vill vi inspirera dig att skap en grön trädgårdkänsla som inramning för tillställningen.