Vad trendar i trädgårdsbranschen? Här är Elmia Garden Trends 2025
15 maj 2024
Vi på Elmia Garden förutspår att kommande säsong kommer präglas av följande tre trädgårdstrender: Hälsokraft – där harmoni, hälsa och hållbarhet står i fokus. Trädgårdsfest - en blommig och glad trend som andas sommar och gemenskap. Den tredje trenden - Höstglöd – har retroinfluenser och inspirer...
Mallas Ullpellets vinner Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt 2024
8 mars 2024
Årets Trädgårdsprodukt för 2024 är korad och kommer göda odlingen i många hem framöver: Vi är stolta över att presentera gotländska Mallas Ullpellets som värdig vinnare av Elmia Garden Award! Mallas visar på drivkraft och kreativitet genom att minska ull-spill och omvandla det till en produkt ino...
Vinnaren av Elmia Garden Award 2024 – Årets Trädgårdsprodukt – presenteras på Nordiska Trädgårdar 21 mars
29 jan. 2024
För att ge vinnaren av Elmia Garden Award 2024 chansen att visa upp sin produkt direkt för konsumenter har Elmia Garden valt att avslöja vinnaren av priset under mässan Nordiska Trädgårdar i Stockholm den 21 mars 2024.
Nelson Garden - Mitt i spenaten under 90 år
28 sep. 2023
Nelson Garden firar att det varit verksamma i 90 år. Jubiléet ska uppmärksammas med bubbel och buketter på Elmia Garden. Att få så många som möjligt att odla har varit målet sedan start och det kommer det förmodligen att fortsätta att vara i minst 90 år till.
Botaniska betraktelser med Sara-Lisa Ludvigsson och Heidi Mikkonen
28 sep. 2023
Med föreläsningen "Botaniska betraktelser" vill Sara-Lisa Ludvigsson och Heidi Mikkonen uppmuntra till att använda floristkunskapen för att skapa mer hållbara arrangemang. Till sin hjälp har de tagit växter med rötter.
Västanvinden - En fläkt från väst
28 sep. 2023
Ett etablerat företag som får nya ägare, så skulle man kort kunna beskriva Västanvinden. Ägarskiftet har också bidragit med fräsch vind i seglen för företaget. På Elmia Garden har de möjlighet att träffa kunderna ansikte mot ansikte för att på så vis kunna bygga goda relationer.
Ett besök i Den Klimatsmarta trädgården
28 sep. 2023
Ett besök idéträdgården på Elmia Garden inspirerar till förändring. Hasselfors vill uppmuntra oss att skapa klimatsmartare trädgårdar och nämner flera förändringar som är relativt enkla att genomföra.
Vinnaren i årets Flower Grand Prix - elit - är korad
27 sep. 2023
Årets upplaga av Flower Grand Prix by Elmia är avgjord för i år och en värdig vinnare har korats i elitklassen. Stockholmsbaserade Maria Wahlgren från Floristkompaniet kammade hem priset trots det skarpa startfältet.
Otvättad ull är godis för jorden
27 sep. 2023
Inget går till spillo i Mallas verksamhet, företaget som specialiserats sig på att tvätta ull. Av den ull som inte duger för garnproduktion tillverkas ullpellets.
HPJ Garden - din stöttepelare i trädgården.
27 sep. 2023
Gammal i gemet skulle man kunna säga om företaget HPJ som tagit med sitt sortiment av produkter och verktyg för trädgården till Elmia Garden även i år.
Årets Perenn 2024
27 sep. 2023
Inget Elmia Garden utan att Årets Perenn presenteras, så även i år. 2024 års perenn är en ljuvlig liten fjäderaster perfekt för den som föredrar hängmattan framför trädgårdsarete. Berit Haggren stod för presentationen.
Årets stora satsning  - Den Klimatsmarta Trädgården
29 aug. 2023
Elmia Garden och Hasselfors Garden bygger vidare på det utbildande upplevelsekonceptet genom ”Den Klimatsmarta Trädgården” i hall C. Här får besökarna branschanpassade tips för att kunna hjälpa sina kunder att göra mer klimatsmarta val.
Många nya utställare på Elmia Garden
17 aug. 2023
I början av augusti publicerades Elmia Gardens utställarlista för 2023. In och kika på vilka du vill besöka på mässan och börja redan nu planera ditt besök.
Välkommen till Elmia Gardens upplevelsehall
9 aug. 2023
Upplev Flower Grand Prix, Den Klimatsmarta Trädgården, föreläsningar och trendutställning på Elmia Garden.
Så skapar du din egen Örtagård – En grön plats för alla sinnen
17 maj 2024
Örtagården har alltid fascinerat oss människor och de här växterna har spelat en viktig roll historiskt sett. Idag är det framför allt som krydda och dekoration som vi använder örterna men de hälsobringande egenskaperna blir allt viktigare. Här är en introduktion till örtagårdens växter som vi ha...
Gröna oaser i torkans tid – Chelsea Flower Show visar vägen
10 maj 2024
Återvunnet badvatten, regnvatten och smart plantering kan rädda våra trädgårdar om det blir som det förutspås – allt torrare somrar. Brittiska mässan Chelsea Flower Show visar vägen på årets trädgårdsutställning.
Säsong för ranunkelns bevingade kusin
3 maj 2024
Den är något av en botanisk juvel som förtrollar med sina dunlika vita kronblad och subtila skönhet. Fjärilsranunkeln ser vi överallt just nu. Det är inte så konstigt då den förutom att vara en tillgång i olika blomsterarrangemang också är en verklig hållbar snittblomma. Bäst av allt är att det g...
Så skapar du en väldoftande balkong
26 apr. 2024
Att skapa en doftande oas på din terrass eller balkong är inte bara en fröjd för dina sinnen, utan också ett sätt att skapa en avkopplande och vacker miljö att njuta av under sommarmånaderna. Så låt doften vara din guide när du skapar din lilla gröna oas.
Så får du fikonträdet att trivas i hemmet
19 apr. 2024
Fikonträdet är en fantastisk växt med en rik historia och många praktiska användningsområden. Oavsett om det är i trädgården, köket eller kulturen, fortsätter fikonträdet att berika våra liv på olika sätt. Numera ser vi den här växten även inomhus. Elmia Garden vädrar en trend!
Dream garden möter vårens ljuva växtnyheter – skapa harmoni med färg
12 apr. 2024
Vi har plockat ut några växtnyheter som kommer i vår, och passat ihop dem med färgskalan i Dream Garden. Tanken är att ge idéer om hur växter kan exponeras. Här visar vi nyheter men det är också ett sätt att förnya ett redan befintligt sortiment.
Vild och vacker – underskatta aldrig mer rosornas svarta får - Vildrosen
5 apr. 2024
“Sometimes it snows in April” som Prince så poetiskt sjöng i låten med samma namn från albumet Parade. Den där aprilsnön fick vi minsann smaka på häromdagen. Men vi misströstar inte, för det kommer garanterat en vår. Till dess tänker vi drömma oss bort och djupdyka in i rosornas värld.
Blomstrande affärer med produkter och tjänster som förenklar
28 mars 2024
Att göra trädgårdsodlingen så enkel som möjligt för kunden kan vara ett sätt att öka intresset för trädgårdsodling och samtidigt få kunder att hitta till trädgårdsbutikerna. Här är några förslag på hur ni kan arbeta.
Årets pelargon Lavina - en violett skönhet
22 mars 2024
Årets Pelargon 2024 är Lavina, en enastående pelargonsort som förtjänar all uppmärksamhet den kan få. Med sina goda odlingsegenskaper är den ett perfekt val för alla moderna blomsterälskare.
Så kan du använda materialen i Elmia Garden Trends
15 mars 2024
Om du funderat över hur du ska använda de olika delarna i Elmia Gardens trendmaterial så är det här inlägget för dig. Den här gången har vi fokuserat på materialen som listas i trenderna.
En hyllning till Mönjeliljan - den bortglömda mormorsblomman
8 mars 2024
En mormorsväxt som är här för att stanna. Clivian, eller mönjeliljan som den kallas, ser inte mycket ut för världen under vintern. När blommorna slår ut förvandlas den dock till en färgsprakande blomexplosion. Vår trädgårdsjournalist Helena Kaasik sätter strålkastarljuset på en trendig krukväxt s...
Lilla snittblomssvepet – snittblommor i säsong, litteratur och vackra vaser
1 mars 2024
Floristerna och de många blomsterbutikerna är räddare i nöden så här års. Låt dig inspireras av snittblommor i säsong, litteratur som lockar till egen snittblomsodling och vackra vaser som passar till vårens buketter.
 Trädgårdsdesign för alla – boktips
23 feb. 2024
Hur ser din drömträdgård ut – och hur får du till den känsla eller stil du vill ha? Om du vill börja tänka som en trädgårdsdesigner – från idéer, drömmar och analys till hur du sätter ett koncept och får till en fin helhet, då kan boken ” I huvudet på en trädgårdsdesigner” vara något för dig.
Så skapar du en vacker trädgårdsgång – inspiration och tips
16 feb. 2024
Trädgårdsgången är en viktig del av trädgården. Men gångvägarna behöver också ha sina siktlinjer och blickfång för att förstärka upplevelsen av promenaden i trädgården. I det här blogginlägget går vi igenom olika aspekter som kan vara värdefulla att ha i åtanke vid skapandet av trädgårdens gångar.