Så kan du använda materialen i Elmia Garden Trends

Så kan du använda materialen i Elmia Garden Trends
Om du funderat över hur du ska använda de olika delarna i Elmia Gardens trendmaterial så är det här inlägget för dig. Den här gången har vi fokuserat på materialen som listas i trenderna.

I trendrapporten som vi gör varje år finns förutom växter och färger en lista med material som vi tror att kunder kommer att vilja använda i trädgårdsrummet framöver. Det kan handla om allt från material i möbler till hur gångar och staket ska utformas.

Att använda materialen som nämns i vår trendrapport kan vara ett kreativt och inspirerande stöd för dig som arbetar i branschen och som vill följa de senaste trenderna för att skapa unika utomhusutrymmen och försäljningsexponeringar.

Använd materialen i trenderna för att skapa trendsäkra ytor

Trendrapporten är tänkt att fungera som en källa till inspiration och ge idéer för hur du som arbetar med växter och trädgård i någon form, kan förnya eller förbättra exponeringsytor, designidéer och kommunikation mot kunderna. Genom att använda materialen som nämns i rapporten kan man skapa moderna och trendiga ytor som reflekterar de senaste trenderna inom trädgårdsområdet. Det kan handla om hur man blandar olika material till vilka snittblommor som människor söker och hur man kan skapa en dynamisk och intressant utomhusmiljö som sticker ut från mängden.

Ta till exempel trenden Green garden som har en minimalistisk, modern och exklusiv känsla. I det temat återfinns material som bark, jute, skinn, rökfärgat glas, halm och träslaget ek. Kanske har du redan en produkt eller en växt i ditt sortiment som passar i in i trenden? Vilken tur, för då kan du använda dessa i din kommunikation - i ett nyhetsbrev, blogg eller i sociala medier. Det här är ett enkelt exempel på hur trendmaterialet kan användas. För den som har större möjlighet och har lust att satsa mer ambitiöst kommer här ett exempel på hur materialen kan användas mer specifikt.

Konkret exempel på hur du använder materialen i Green Garden:

Plocka ut några av materialen och använd dem till en exponering. Exempelvis; fyll en yta med jute eller något annat material som du har tillgång till. Använd det som bakgrund på ett bord eller en vägg.  Arrangera med passande produkter som stämmer med Green garden- temat, färgmässigt och materialmässigt, beroende på vad som finns i sortimentet. Addera växter som passar in.  Målet i det här fallet är att exponeringen ska tilltala kunderna som vill att trädgårdsrummet ska kännas luftigt och elegant.

Ta därefter en bild på hela ytan och lägg ut i sociala medier och berätta vad du har skapat samt varför du valde att arbeta på valda sättet. Det kan till och med vara intressant att se en för och efter-bild eller göra en film som visar hela uppbyggnadsprocessen.

 

På samma sätt kan du som är en designer använda materialen när du träffar kunder och gör trädgårdsförslag, eller helt enkelt bara har kört fast i skapandeprocessen. När man träffar kunden så brukar det avslöjas vilken stil de står för. Om det är svårt att bestämma exakt vad kunden är ute efter så kan man be dem peka på vad de föredrar. I det här fallet är egentligen hela trendmaterialet användbart, men det kan vara enklare för kunden om endast delar av trenderna används, såsom materialen.

 

Sammanfattningsvis kan användningen av materialen som nämns i vår trendrapport vara ett redskap för dig som arbetar med växter och trädgård i någon form. Genom att använda delar av trendrapporten - till exponeringar, presentationer och moodboards så får ett stöd att luta sig mot i olika sammanhang, inte minst i din egen marknadsföring gentemot kunder.

 

Om du har fler idéer om hur man kan använda våra trender, så får du gärna dela med dig av dem. Du kanske redan har använt dem i något projekt? Vi vill gärna veta på vilket sätt du i så fall arbetade med dem.

 

Foto: Unsplash.

Helena Kaasik
Journalist och fotograf
Helena Kaasik