Elmia Wood

Världsledande affärsarenan för den globala skogsbranschen.
Välkommen till nästa mässa, som hålls 4-7 juni 2025.

Elmia Wood tillbaka 2025

God stämning och en längtan efter att mötas igen präglade Elmia Wood 2022, med många nöjda besökare och utställare; närmare 26.000 besökare träffade över 270 utställare från 22 länder. Efter framgången med årets mässa beslutades det att Elmia Wood kommer att genomföras igen 4-7 juni 2025 och platsen blir, precis som tidigare år, Bratteborg söder om Jönköping.

Elmia Skogsevent 4-5 juni 2024 - ny mötesplats för skogsbranschen 

I väntan på Elmia Wood 2025 kan vi se fram emot en skoglig aktivitet den 4-5 juni 2024. Då träffas skogsbranschen i Bratteborg för ett nytt event med fokus på affärer och relationer.

Elmia Skogsevent är ingen traditionell mässa utan ett event för företag och organisationer som vill bjuda in kunder, leverantörer, återförsäljare, medarbetare eller andra deltagare på en exklusiv upplevelse med hög service i skogen. Upplägget skräddarsys för respektive företag och organisation utifrån vad de vill med dagarna, vilket exempelvis kan vara maskinvisning, utbildning, demokörning, konferens eller pressträff.

Vi ses i skogen!

Ökad vedanvändning eldar på Espegards efterfrågan
4 juni 2022
När elpriserna skenade i vintras blev det också riv efter ved att elda i kaminer och pannor. – I vår monter hittar du utrustning för att packa ved. Vedstativ och vedsäckar för alla storlekar och behov. Det är ett otroligt tryck på efterfrågan just nu. Många vill växla upp från husbehov till att...
NorrPlant blickar söderut
4 juni 2022
– Det är faktiskt första gången på över 20 år som vi är med på Elmia Wood. Jag är positivt överraskad av responsen. Vi får massor av frågor och inspel från initierade skogsägare från ett område som vi kanske normalt inte verkar i så mycket. Men vi märker också en tydlig trend att våra plantor kry...
ATV växlar upp med fler  och mer avancerade tillbehör
4 juni 2022
Trenden är tydlig. ATV:n går allt mer från leksak och hobby till ett aktivt arbetsredskap på gården. – Det märks inte minst på tillbehörssidan. Mer påkostade vagnar med mer inbyggd teknik för att kunna lösa gårdens olika arbetsuppgifter, säger Staffan Svensson på Yamaha.
Fire Box och åttahjulig skotare toppar i Vimeks monter
4 juni 2022
Det är ett pulserande liv i Vimeks monter på Elmia Wood. – Det som drar mest blickar till sig är vår nya åttahjuliga skotare, Vimek NG 870.1, säger Edvin Eklund. – Hyttmiljön för föraren har varit i starkt fokus. Föraren ska sitta bra, se bra och må bra. Det är ju föraren som ska välja oss igen...
Val av bensin ur ett ekonomiskt och hälsomässigt perspektiv
4 juni 2022
Ännu finns det gott om bensindrivna maskiner och därmed ett ansvar att fundera över valet av bensin. Med alkylatbensin får man ett renare bränsle som, till skillnad från E10-bensin, ger maskinerna en ökad livslängd. Lika viktiga är hälsofördelarna för användaren.