Blomstrande affärer med produkter och tjänster som förenklar

Blomstrande affärer med produkter och tjänster som förenklar
Att göra trädgårdsodlingen så enkel som möjligt för kunden kan vara ett sätt att öka intresset för trädgårdsodling och samtidigt få kunder att hitta till trädgårdsbutikerna. Här är några förslag på hur ni kan arbeta.

Att skapa upplevelser för entusiastiska trädgårdsamatörer kan ibland vara utmanande. Det gäller att hänga med i trender och förstå vad som är aktuellt i stunden. Trädgårdsintresset verkar inte minska men idag har många en begränsad budget att förhålla sig till och de gäller att vara på topp för at få kunderna att komma till butiken.

Ett sätt att entusiasmera trädgårdssugna kunder är att på olika sätt underlätta valen av produkter, fröer och växter. Att sträva efter att göra trädgårdsodling så enkel, rolig och tillgänglig som möjligt för alla kunder är garanterat uppskattat i en värld av tidspress. Låt oss ta en titt på några av de sätt som det går att göra kundens trädgårdsresa ännu mer njutbar och givande.

För det första handlar det om att sätta ihop växter som passar ihop och skapa inspirerande utställningar i butiken.  Att kurera olika krukor i arrangemang med harmoniska växtkombinationer som inte bara är vackra att se på, utan också enkla att ta med sig hem och plantera i trädgården eller på balkongen, gör det enklare för kunden att göra val, oavsett om de är nybörjare eller erfaren trädgårdsodlare. Även de som arbetar professionellt med trädgård kan få idéer på det här sättet.

För de som är ute efter snabb och enkel inspiration kan färdiga buketter vackert inslagna i papper, redo att tas med sig direkt hem, vara en utmärkt produkt. Om buketter dessutom kommer med detaljerade skötselinstruktioner som gör att blommorna håller sig vackra och fräscha längre kan göra att de som tvekar väljer att satsa. För vem vill inte njuta av skönheten av färska blommor utan att behöva tänka på allt för mycket?

För de som vill ge sin trädgård eller balkong en komplett makeover, kan det finnas färdiga samplaneringar i vackra krukor. Även dessa ska vara enkla att lyfta med sig hem och placera ut direkt på platsen. Det kan handla om allt från samplanteringar med enbart olika kryddväxter och örter till olika kärl med färgmatchande sommarblommor. De här samplanteringarna kan också bli perfekta gåvor.

Glöm inte heller bort de digitala verktygen.  Det kan till exempel handla om den interaktiva trädgårdsplaneraren på hemsidan där kunderna kan skapa sin drömträdgård online. Verktyget kan till och med vara så avancerat att kunden får skräddarsydda rekommendationer för växter som trivs i regionen där trädgården ligger tillsammans med en perfekt layout för din utomhusmiljö, allt från bekvämligheten av det eget hemmet. För den som har en webbshop kan det leda till ett inköp med hemleverans.

En enklare webbtjänst kan vara att visa fröer som ska sås respektive månad, inomhus eller direkt på friland.  Komplettera med en chattfunktion som ger kunden direkt tillgång till trädgårdsexperter som är redo att svara på frågor och ge personlig trädgårdsrådgivning när de behöver det som mest.

För den som vill fördjupa sig ännu mer i trädgårdens värld kan det finnas erbjudande om workshops och evenemang där trädgårdsintresserade kan lära sig allt från trädgårdsskötsel till att genomföra olika kreativa projekt för trädgården. Deltagarna kan också få erbjudande om olika aktiviteter, exempelvis besök i visningsträdgårdar, för att få inspiration till den egna trädgården på ett roligt och engagerande sätt.

Att erbjuda abonnemangstjänster där hobbyodlare regelbundet får leveranser av säsongens växter eller jord och gödsel direkt till sin dörr är ett annat sätt att skapa nöjda regelbundna kunder, skräddarsydda efter sina preferenser och trädgårdens behov. Abonnemangen kan göra det enkelt att hålla trädgårdarna vacker och välmående året runt. Samtidigt skapas en trogen kundkrets.

 

Och slutligen, för de som vill ha professionell hjälp med att skapa en drömträdgård kan det finnas trädgårdsdesign-tjänster där erfarna trädgårdsdesigners skapar skräddarsydda trädgårdsplaner och erbjuder anläggningshjälp.

 

Bilder: Unsplash

Helena Kaasik
Journalist och fotograf
Helena Kaasik