21 - 24 aug. 2024

Elmia Lastbil

21-24 augusti 2024
Välkommen till en tungt lastad mässa

Lastbilsmässan med blicken riktad framåt

Oavsett om du bygger, köper, säljer eller kör lastbil i någon form — eller om du drömmer om en framtid bakom ratten — så är Elmia Lastbil mässan för dig.

Under fyra dagar samlas en hel bransch i de tunga fordonens tecken. Här diskuteras frågorna som berör dig och här skapas möten för de verkligt tunga affärerna. Elmia Lastbil lyfter såväl dagens som framtidens frågor kring transport, distribution och logistik – med fokus på dig som besökare och med lastbilar av alla upptänkliga slag som den gemensamma nämnaren. Så ta avfart 99 på E4:an, och förbered dig på en 100-procentig lastbilsupplevelse.

30 800
besökare
4,1/5
är besökarnas betyg på mässan
54%
av besökarna har ganska stort eller helt avgörande inköpsinflytande
58%
av besökarna diskuterade konkreta projekt med utställarna
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
LinkedIn
LinkedIn
Youtube
Youtube
/globalassets/bilder/massor/lastbil/2022/24114_entre_1920x1080.jpg
Virtuell rundtur av Elmia
Virtuell rundtur av Elmia
Var kan jag parkera?
Vad finns det att äta?
Mässans öppettider
Förbättrad lasthantering och minskat slitage
20 feb. 2024
En av Sveriges största leverantör av tunga lastvagnar introducerar skjutkolv till sin 4-axliga lastväxlarvagn med tipp. Det är en av flera nyheter som Kilafors presenterar på Elmia Lastbil i augusti.
Elmia Lastbil viktigare än någonsin mitt i branschens omställning
29 aug. 2022
Elmia Lastbil 2022 befäste positionen som den självklara arenan för att ta svensk transport- och åkerinäring in i framtiden. Under fyra dagar fick de tunga frågorna ta ordentligt med plats och nya samarbeten påbörjades. Här kunde vi tillsammans stärka arbetet med den gröna omställningen och i fle...
Bränslekostnader i fokus hos däcktillverkarna på Elmia Lastbil
27 aug. 2022
Tre däcktillverkare – men flera nyheter. Elmia Lastbil tog tempen på några av däcktillverkarna som ställer ut på mässan och stort fokus ligger på att få ner bränslekostnaderna.
Mercedes-Benz första eldrivna lastbil visas på Elmia Lastbil
27 aug. 2022
Mercedes-Benz har tagit klivet in bland eldrivna lastbilar. För ett år sedan hade eActros världspremiär och nu visas den på Elmia Lastbil för första gången på en mässa i Sverige – dessutom har produktionen för en ny eldriven modell för stadsmiljö precis kört i gång.
Lyckat scenprogram höjer kompetensen hos besökarna på Elmia Lastbil
27 aug. 2022
Elfordon, den gröna omställningen, kostnadsökningar och inte minst de politiska debatterna. Scen- och seminarieprogrammet på årets Elmia Lastbil har verkligen lyft alla frågor som är viktiga för transport- och åkeribranschen – både för i dag och för framtiden.
Rasta växer – till chaufförernas glädje
26 aug. 2022
Säkra parkeringsplatser och fräscha faciliteter. För Rasta handlar en anläggning om mer än att bara erbjuda mat och kaffe. På Elmia Lastbil träffar företaget sina kunder för att få feedback och berätta mer om kommande satsningar längs de svenska vägarna.