Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt 2022

Stort massmedialt intresse, bred exponering under Elmia Garden och enorm draghjälp med marknadsföring och PR – produkterna som nomineras till Årets Trädgårdsprodukt får en riktig kanonstart på marknaden!

Elmia Garden Award är en utmärkelse med tyngd och status i branschen. Biokol Skånefrö, eldriven skottkärra, ergonomisk räfsa, fågelholk med webkamera, praktisk odlingsbänk, en lampa med växtbelysning, odlingskruka i mikrofiber och 100% Återvunnen jord – genom åren har det presenterats många kloka och smarta lösningar när vinnaren i Årets Trädgårdsprodukt koras.

Syftet med Årets Trädgårdsprodukt är att visa på den kreativitet och produktutveckling som sker inom trädgårdsbranschen. Elmia Garden ger företag, såväl stora som små, chansen att visa upp sina bidrag för en bredare publik inför det slutliga valet som sker under våren 2022.

I år är fem produkter nominerade till tävlingen och tillsammans med vinnaren för 2020 visas de upp på mässan inne i Hall D. Produkterna bedöms av en jury och vinnaren i Årets Trädgårdsprodukt 2022 kommer att offentliggöras under våren.

De här produkterna är nominerade till Årets Trädgårdsprodukt - Elmia Garden Award 2022:

 1. GroGreen Feed & Shine Grönsaker
  Ecoturf AB
 2. Svängstastödet
  Högaböke Trädgård/ Svängsta Innovation
 3. Träull för trädgården
  Hasselfors Garden AB
 4. Vattenslang Deluxe
  by Benson, A. Benson AB
 5. Organic Way
  GTG Nordic AB

Läs mer om de nominerade produkterna här.


Jury och regler

Produkterna bedöms av en jury bestående av erkända namn som Simon Irvine, trädgårdsdesigner på Läckö Slott, Christina Säll, Hemträdgården samt Magnus Åström, grafisk formgivare. De nominerade bidragen visas i en utställning på Elmia Garden 2021 och den slutliga vinnaren offentliggörs i slutet av maj 2022, lagom till trädgårdssäsongens start. Alla de stora facktidningarna, och många dagstidningar, har skrivit om de produkter som hittills fått utmärkelsen.

Reglerna hittar du här.


Elmia-Säkra möten-tänk på.jpg