Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt

Elmia Garden Award är en utmärkelse som lyfter nya och innovativa produkter inom trädgårdsbranschen. Syftet med Årets Trädgårdsprodukt är att visa på den kreativitet och produktutveckling som sker inom trädgårdsbranschen.

Biokol Skånefrö, eldriven skottkärra, ergonomisk räfsa, fågelholk med webkamera, praktisk odlingsbänk, en lampa med växtbelysning, odlingskruka i mikrofiber och 100% Återvunnen jord och nu senast Gardenbox Dalhemgarden – genom åren har det presenterats många kloka och smarta lösningar när vinnaren i Årets Trädgårdsprodukt koras.

Syftet med Årets Trädgårdsprodukt är att visa på den kreativitet och produktutveckling som sker inom trädgårdsbranschen. Elmia Garden ger företag, såväl stora som små, chansen att visa upp sina bidrag för en bredare publik inför det slutliga valet som sker under våren.

Jury och regler

Produkterna bedöms av en jury bestående av erkända namn som Simon Irvine, trädgårdsdesigner, Christina Säll, Hemträdgården samt Magnus Åström, grafisk formgivare. De nominerade bidragen visas i en utställning på Elmia Garden och den slutliga vinnaren offentliggörs under våren, lagom till trädgårdssäsongens start. Alla de stora facktidningarna, och många dagstidningar, har skrivit om de produkter som hittills fått utmärkelsen.

Reglerna hittar du här. 

Vinnare av Elmia Garden Awards 2024

uryns motivering
Den smarta och innovativa användningen av en restprodukt, som annars skulle kasseras, gör Mallas Ullpellets från Mallas Stenstugu AB till vinnare av Elmia Garden Award – Årets Trädgårdsprodukt 2024. Ullpelletsen består av sönderdelad ull – en ren naturprodukt, rik på kväve och kalium och fungerar som ett långsamverkande gödselmedel i trädgården. Läs mer.

Läs om de nominerade produkterna för 2024 här.