Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt

Elmia Garden Award är en utmärkelse med tyngd och status i branschen. Produkterna som nomineras till Årets Trädgårdsprodukt får en riktig kanonstart på marknaden. Vinnaren av Årets Trädgårdsprodukt 2025 vinner 50% på sin monteryta på 2025 års mässa. Anmälan till Årets Trädgårdsprodukt 2025 öppnas i mars/april 2024.

Biokol Skånefrö, eldriven skottkärra, ergonomisk räfsa, fågelholk med webkamera, praktisk odlingsbänk, en lampa med växtbelysning, odlingskruka i mikrofiber och 100% Återvunnen jord och nu senast Gardenbox Dalhemgarden – genom åren har det presenterats många kloka och smarta lösningar när vinnaren i Årets Trädgårdsprodukt koras.

Syftet med Årets Trädgårdsprodukt är att visa på den kreativitet och produktutveckling som sker inom trädgårdsbranschen. Elmia Garden ger företag, såväl stora som små, chansen att visa upp sina bidrag för en bredare publik inför det slutliga valet som sker under våren.

Jury och regler

Produkterna bedöms av en jury bestående av erkända namn som Simon Irvine, trädgårdsdesigner, Christina Säll, Hemträdgården samt Magnus Åström, grafisk formgivare. De nominerade bidragen visas i en utställning på Elmia Garden och den slutliga vinnaren offentliggörs under våren, lagom till trädgårdssäsongens start. Alla de stora facktidningarna, och många dagstidningar, har skrivit om de produkter som hittills fått utmärkelsen.

Reglerna hittar du här. 

Bilder Årets trädgårdsprodukt 2023.jpg

Vinnare 2023

Gardenbox Dalhemgarden - planteringskärl som snabbt kan byggas ihop på plats. Storleken kan byggas i princip hur stor som helst. Alla planteringskärl är isolerade vilket innebär att rötter inte bränns och fuktigheten behålls i kärlet. Läs mer.

Nomineringar 2024

Läs om de nominerade produkterna för 2024 här.