Bostadsrättsförening testar utlåning av trädgårdsverktyg

Bostadsrättsförening testar utlåning av trädgårdsverktyg
Riksbyggen undersöker möjligheten med att låna ut trädgårdsverktyg till boende i en bostadsrättsförening i ett pilotprojekt.

Boende i bostadsrättsföreningen Brf Falkenbergshus 7 får nu chansen att gratis låna trädgårdsverktyg. I ett pilotprojekt, och som en service till de boende, vill Riksbyggen testa om det går att förena delningsekonomin med de allt större intresset för trädgårdsodling. I en trädgårdsbox kommer det att finnas tillgång till handverktyg som räfsor och spadar. Det kommer också att finnas gräsklippare och batteridrivna verktyg av olika slag. Verktygen kommer att delas mellan de boende och fastighetsskötaren som ansvarar för de gemensamma grönytorna. Målet är att verktygen ska användas i högre utsträckning samtidigt som belastningen på miljön minskar.

Projektet är ett samarbete mellan många aktörer där bland annat Riksbyggen, Uppsala Universitet, Sustainable innovation och Hyresgästföreningen ingår. Invigningen ägde rum den 23 juni och pilotprojektet kommer att pågå till oktober i år.

Foto: Riksbyggen

Tipstack till Frida Ramstedt, Trendenser.

Helena Kaasik
Journalist och fotograf
Helena Kaasik