Elmia Garden

Branschens Berså

Mötesplatsen för trädgårdsbranschen

Välkommen till trädgårdsmässan Elmia Garden – ”branschens berså”. En grön omslutande mötesplats där förtroliga samtal förs och goda affärer görs. Som känns lika familjär som ljudet av fikabrickan och sensommardagar bland bladverken. Här kan kunskap, affärer och kamratskap gro!

Under tre inspirerande dagar bjuder vi in dig till att florera och botanisera med de bästa i trädgårdsbranschen. Här möter du de ledande aktörerna inom växtmaterial, odlingsteknik, krukor och trädgårdsdekorationer och annat som intresserar dig som jobbar inom den gröna näringen.

Utforska trender, träffa likasinnade och hylla vårt hantverk. Tillsammans skapar vi branschens berså!

Välkommen till Jönköping den 26-28 september. Mässan kommer i år gå parallellt med Elmia Park.

 

Mässans öppettider
Mässans öppettider
Vad finns det att äta?
Var kan jag parkera?
Gardenbox från Dalhem Garden  - vinnare i Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt 2023
9 mar 2023
2023 års trädgårdsprodukt är korad och kommer underlätta anläggningen i många trädgårdar framöver. Svensktillverkade Gardenbox Dalhem Garden från Dalhem Innovation AB utmärker sig genom sin smarta ihopsättningsteknik, genomtänkta design samt variation av storlekar och ytmaterial.
En biljett - två mässor
30 jan 2023
2023 kommer Elmia Garden gå parallellt med en annan mässa inom den gröna näringen - Elmia Park. Så här kommer det fungera med biljetter till mässorna.
Säg hej till Elmia Gardens nya look!
12 jan 2023
Ut med det gamla och in med det nya! Elmia Garden inleder året med en ny look.
Elmia Garden går samtidigt som Elmia Park 2023
17 okt 2022
Elmia AB har nu beslutat att mässorna Elmia Garden och Elmia Park ska gå parallellt 2023. Elmia Garden får i samband med detta nya datum och kommer pågå under tre dagar: 26-28 september 2023
Vinnaren i Flower Grand Prix's debutantklass är korad
29 sep 2022
Under torsdagen hölls den andra delen av Flower Grand Prix. Debutantklassen i den prestigefyllda tävlingen avgjordes och vinnaren blev Louise Darvas från Fritz blommor.
En klosterbutk är årets trendbutik
29 sep 2022
Slottsmagnolian kammade hem priset som årets trendbutik. Rebecca och Annika Sten, som arbetat med trenden ”Lust & Längtan” kommer nu att få värdefulla råd av Nicklas Jensen som kan bidra till utveckling av verksamheten.
Låt det regna i blått - Så lyckas du med blåregn i trädgården
1 jun 2023
När blåregnet blommar vill vi vara lediga för att inte missa blomningen. Det finns nog inget mer spektakulärt än att få se de blå blomklasarna slå ut, ibland på bar kvist. Så får du det blå underverket att trivas i trädgården.
Boktips: "Ett hem" - inspireras av Karin och Carl Larsson
26 maj 2023
Låt dig inspireras av konstnärsparet Karin och Carl Larssons sätt att förhålla sig till och uttrycka sin kreativitet på gården Lilla Hyttnäs i Dalarna, via boken Ett hem som kom ut i början av maj.
Höjdpunkter i Elmia Garden Trends 2024
17 maj 2023
Nu är trenderna för år 2024 lanserade här på Elmia Garden Trends. Vi har arbetat med tre olika teman även i år. En av dem är grön, en annan nordisk och nostalgisk medan den tredje är drömmigt romantisk. Använd dem i sin helhet om du vill eller plocka ut detaljer, exempelvis en färgskala eller någ...
Låt det blomma i något blått - lista över blommande blå växter
12 maj 2023
Himmel, vatten, frihet och lugn, de flesta har något att säga om den blå kulören. Ursprungligen utvanns blått från ett urgammalt färgpigment som var dyrbart och exklusivt. I trädgården är de blå blommorna en klassiker och nu ser vi fram emot att få se mer blått i trädgården.
Odla smart och spara pengar
5 maj 2023
Att odla smart och ekonomiskt kan vara en rolig utmaning. I dag bjuder vi på våra bästa tips för hur du odlar med liten plånbok, idéer som är användbara även när ekonomin blomstrar.
Checklista - Skapa trädgården enligt Arts and Crafts ideal
28 apr 2023
Arts and Crafts är ett begrepp som hörs allt oftare ljust nu. Varför då undrade vi och beslöt oss för att kika lite närmre på vad det handlar om. Det resulterade också i en checklista användbar för den som vill skapa en trädgård i naturlig stil.