Elmia Garden

Branschens Berså

Mötesplatsen för trädgårdsbranschen

Välkommen till trädgårdsmässan Elmia Garden – ”branschens berså”. En grön omslutande mötesplats där förtroliga samtal förs och goda affärer görs. Som känns lika familjär som ljudet av fikabrickan och sensommardagar bland bladverken. Här kan kunskap, affärer och kamratskap gro!

Under tre inspirerande dagar bjuder vi in dig till att florera och botanisera med de bästa i trädgårdsbranschen. Här möter du de ledande aktörerna inom växtmaterial, odlingsteknik, krukor och trädgårdsdekorationer och annat som intresserar dig som jobbar inom den gröna näringen.

Utforska trender, träffa likasinnade och hylla vårt hantverk. Tillsammans skapar vi branschens berså!

Elmia Garden 2023 pågick mellan 26-28 september och gick parallellt med mässan Elmia Park. 

Elmia Garden arrangeras igen 2-3 oktober 2024.

 

Utställare Elmia Garden 2023
Utställare Elmia Garden 2023
Trendspaning för branschen
Sociala medier
Vad händer på mässan?
Vad händer på mässan?
Nelson Garden - Mitt i spenaten under 90 år
28 sep. 2023
Nelson Garden firar att det varit verksamma i 90 år på. Jubiléet ska uppmärksammas med bubbel och bukette på Elmia Garden. Att få så många som möjligt att odla har varit målet sedan start och det kommer de förmodligen att fortsätta att vara i minst 90 år till.
Botaniska betraktelser med Sara-Lisa Ludvigsson och Heidi Mikkonen
28 sep. 2023
Med föreläsningen "Botaniska betraktelser" vill Sara-Lisa Ludvigsson och Heidi Mikkonen uppmuntra till att använda floristkunskapen för att skapa mer hållbara arrangemang. Till sin hjälp har de tagit växter med rötter.
Västanvinden - En fläkt från väst
28 sep. 2023
Ett etablerat företag som får nya ägare, så skulle man kort kunna beskriva Västanvinden. Ägarskiftet har också bidragit med fräsch vind i seglen för företaget. På Elmia Garden har de möjlighet att träffa kunderna ansikte mot ansikte för att på så vis kunna bygga goda relationer.
Ett besök i Den Klimatsmarta trädgården
28 sep. 2023
Ett besök idéträdgården på Elmia Garden inspirerar till förändring. Hasselfors vill uppmuntra oss att skapa klimatsmartare trädgårdar och nämner flera förändringar som är relativt enkla att genomföra.
Vinnaren i årets Flower Grand Prix - elit - är korad
27 sep. 2023
Årets upplaga av Flower Grand Prix by Elmia är avgjord för i år och en värdig vinnare har korats i elitklassen. Stockholmsbaserade Maria Wahlgren från Floristkompaniet kammade hem priset trots det skarpa startfältet.
Otvättad ull är godis för jorden
27 sep. 2023
Inget går till spillo i Mallas verksamhet, företaget som specialiserats sig på att tvätta ull. Av den ull som inte duger för garnproduktion tillverkas ullpellets.
Bjud in naturen mitt i vintern - mattor med naturmönster
8 dec. 2023
En mysig matta med organiskt mönster gör att ditt hem blommar året runt även när snön ligger i drivor utomhus. Här är tips på mattor som skapar stilen.
Odla Granatäpple, fakta och tips
1 dec. 2023
De ligger där bland all annan frukt i butikernas fruktdisk och lockar med sin röda färg, perfekta runda form och lilla kungakrona på toppen. Granatäpplet är en frukt som har en lång historia och som är särskilt härlig till julen. Det är en frukt som hör hemma på det moderna svenska julbordet enli...
Trädgårdsmästarens glöggfest - skapa julig trädgårdskänsla inomhus
24 nov. 2023
Snart är det och advent vilket för många är ett tillfälle att samla vänner och familj till en enklare fest. I det här inlägget vill vi inspirera dig att skap en grön trädgårdkänsla som inramning för tillställningen.
Kickstarta julen med hyacinter - Vi listar olika sorter och skötselråd
17 nov. 2023
Hyacinten är den perfekta blomman i adventstider eftersom den tack vare sin doft skapar den rätta julstämningen med en gång. Det finns många olika sorter men de sköts på samma sätt. Idag hyllar vi hyacinten, perfekt som traditionell julblomma och även i vårens lökrabatt.
Årets trädgårdsbok för år 2023 har utsetts
10 nov. 2023
"Trädgårdar: Genom årstider och ett förändrat klimat" har utsetts till årets trädgårdsbok år 2023. I boken får vi följa med när tio av de senaste trädgårdarna som landskapsarkitekten Ulf Nordfjell har skapat, förverkligas.
Odlad kunskap kan få dig att blomstra i Sverige
3 nov. 2023
Vill du förkovra dig i blomsterodling och skapande med blommor, då kan en Slow Flower-utbildning vara något för dig. Slow Flower-odlaren Paulina Alesand som är en av initiativtagarna till Blomsterodlarnas diplomutbildning berättar.