Elmia Garden

Branschens Berså

Mötesplatsen för trädgårdsbranschen

Välkommen till trädgårdsmässan Elmia Garden – ”branschens berså”. En grön omslutande mötesplats där förtroliga samtal förs och goda affärer görs. Som känns lika familjär som ljudet av fikabrickan och sensommardagar bland bladverken. Här kan kunskap, affärer och kamratskap gro!

Under tre inspirerande dagar bjuder vi in dig till att florera och botanisera med de bästa i trädgårdsbranschen. Här möter du de ledande aktörerna inom växtmaterial, odlingsteknik, krukor och trädgårdsdekorationer och annat som intresserar dig som jobbar inom den gröna näringen.

Utforska trender, träffa likasinnade och hylla vårt hantverk. Tillsammans skapar vi branschens berså!

Välkommen till Jönköping den 26-28 september. Mässan kommer i år gå parallellt med Elmia Park.

 

Vad händer på mässan?
Vad händer på mässan?
Se föreläsningarna från Elmia Garden 2022
Se föreläsningarna från Elmia Garden 2022
Sociala medier
Sociala medier
Gardenbox från Dalhem Garden  - vinnare i Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt 2023
9 mar 2023
2023 års trädgårdsprodukt är korad och kommer underlätta anläggningen i många trädgårdar framöver. Svensktillverkade Gardenbox Dalhem Garden från Dalhem Innovation AB utmärker sig genom sin smarta ihopsättningsteknik, genomtänkta design samt variation av storlekar och ytmaterial.
En biljett - två mässor
30 jan 2023
2023 kommer Elmia Garden gå parallellt med en annan mässa inom den gröna näringen - Elmia Park. Så här kommer det fungera med biljetter till mässorna.
Säg hej till Elmia Gardens nya look!
12 jan 2023
Ut med det gamla och in med det nya! Elmia Garden inleder året med en ny look.
Elmia Garden går samtidigt som Elmia Park 2023
17 okt 2022
Elmia AB har nu beslutat att mässorna Elmia Garden och Elmia Park ska gå parallellt 2023. Elmia Garden får i samband med detta nya datum och kommer pågå under tre dagar: 26-28 september 2023
Vinnaren i Flower Grand Prix's debutantklass är korad
29 sep 2022
Under torsdagen hölls den andra delen av Flower Grand Prix. Debutantklassen i den prestigefyllda tävlingen avgjordes och vinnaren blev Louise Darvas från Fritz blommor.
En klosterbutk är årets trendbutik
29 sep 2022
Slottsmagnolian kammade hem priset som årets trendbutik. Rebecca och Annika Sten, som arbetat med trenden ”Lust & Längtan” kommer nu att få värdefulla råd av Nicklas Jensen som kan bidra till utveckling av verksamheten.
Året med kål!
24 mar 2023
Från plantering till blomning, det finns många anledningar att satsa på kål i trädgården. Så här har det sett ut vid olika tidpunkter på året.
Så använder du våra färgkartor från Elmia Garden Trends
17 mar 2023
Färgkartorna i våra trendteman skiljer sig markant åt. De är tänkt att spegla och förstärka trendtemat och går att utnyttja i många sammanhang, till en mängd olika projekt. Här är tre tips på hur de kan bli dina bästa verktyg för dina olika projekt.
Enklaste sättet att odla melon
10 mar 2023
Tidigare har honungsmelon varit en växt som utvecklas allra bäst i ett varmt växthus här i norr. Men det blir det ändring på i år på grund av årets frönyheter. Idag bjuder vi på odlingstips för den här ettåringen som faktiskt är en ört.
Våryra i vasen
3 mar 2023
Tulpaner, javisst men det finns fler blommor som sätter våra trädgårdshjärtan i brand så här års. Här är tre favoriter, som också går att odla i trädgården
Nyheter för trädgården inne – och ute
24 feb 2023
Säsongskifte. Det märks att vårkänslorna börjar infinna sig för nu börjar företagen släppa vårnyheter för trädgård, terrass och balkong. Eller så är det Nationalmuseums stora utställning om trädgården i konsten som satt vårkänslorna i svall. Här är några nyheter som är värda att uppmärksamma från...
Designveckan – tre snabba nedslag
20 feb 2023
Nu i februari har det varit designvecka i Stockholm vilket innebär massor av events på stan och en mässa fylld av möbler. Här är tre snabba nedslag från designveckans lanseringar - utvalda särskilt med tanke på oss med intresse för växter och odling.