Bright Skyes som Årets kulör enligt Nordsjö

Bright Skyes som Årets kulör enligt Nordsjö
Blått som luften vi andas, som himlen, förgätmigej och som i nyanserna i trendtemat Grönskande stad. Enligt Nordsjö är det den blå färgnyansen Bright Skies kulören som gäller år 2022.

När färgföretaget Nordsjö häromdagen, efter en tids omfattande undersökningsarbete, lanserade Årets kulör för 2022 är luften vi andas central. Efter en tid av instängdhet längtar vi ut i friska luften, att ses och att möta naturen. Färgen Bright Skies är också tänkt öppna våra sinnen så att vi kan komma på nya idéer. Samtidigt är den lättplacerad eftersom den passar till många andra kulörer och även till naturmaterial som trä och sten.

Här på Elmia Garden Trends har vi redan varit inne på den blå färgskalan som ingår i trenden Grönskande stad. Nyansen som ligger ganska nära har vi kallat förgätmigej. Den är snäppet mörkare än den kulör som Nordsjö tagit fram och den blågröna färgskalan i vårt tema är tänkt att föra tankarna till vatten. Den accentueras av kakinyanser vilket bekräftar att blått är en färg som är lättplacerad och enkel att använda både utomhus och inomhus. Den ljusa blå nyansen passar fint in i trädgårdsgrönskan men är också vacker på fasader. Tänk bara på Stockholms Konserthus. När det gäller växter så tänker jag framför allt på sirliga små blommor såsom lavendel så klart, men också blåsippor, vädd, förgätmigej, scilla och blåklocka.

Foto Nordsjö

Helena Kaasik
Journalist och fotograf
Helena Kaasik