Vik söndagen för Tusen trädgårdar

Vik söndagen för Tusen trädgårdar
Den stora trädgårdsvisningsdagen Tusen Trädgårdar ger dig möjlighet att ta del av mångfalden av svenska trädgårdar och samtidigt lära dig något nytt. I år finns det ännu fler trädgårdar, terrasser och balkonger att besöka.

Söndagen den 3 juni är det den stora trädgårdsvisningsdagen i Sverige. Syftet med arrangemanget är att visa på den stora mångfalden av trädgårdar och det starka odlingsintresset som finns i vårt land. Tusen trädgårdar som trädgårdsfesten kallas för, äger rum vartannat år och i år är det alltså dags igen.

Initiativet kommer från trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson tillsammans med Riksförbundet Svenskt Trädgård. Sedan ett par år tillbaka har föreningen Sällskapet Trädgårdsamatörerna, STA gått med som samarbetspartner vilket ska göra arrangemanget än mer känt för allmänheten. Andra samarbetspartners är Studiefrämjandet, FOR, Rikare trädgård och Impecta.

 

Första gången Tusen trädgårdar hölls var år 2010. Sedan dess har intresset för att besöka en trädgård ökat och det växer för varje år Det gör även antalet visningsträdgårdar och det fina är att alla får vara med, såväl stadsodlingar som privata trädgårdar, parker, koloniområden och balkonger. Det gör att det går att inrikta sig på ett specialintresse om man så önskar och samtidigt träffa en massa människor som delar samma intresse.

 

Tusen trädgårdar äger rum söndagen den 3 juni mellan kl 10 – 17. Om du är sugen på att besöka en trädgård i din närhet så hittar du alla visningsträdgårdar här.