Sju krukor till höstens planteringar

Sju krukor till höstens planteringar
När vi kryper inomhus är det trevligt att skapa blickfång med planterade krukor här och var i trädgården. Målet är att sätta guldkant på den här säsongen och samtidigt förlänga sommarkänslan. Vi har valt ut några vackra krukor och grupperat dem i två av våra trender.

Nu börjar tiden då trädgården flyttar allt närmre bostaden. Det börjar bli dags att tänka på höstens krukplanteringar. Många av växterna som finns i handeln nu är dessutom odlade här i Sverige. Fråga var växterna är odlade innan du laddar korgen när du är på handelsträdgården. För dig som söker krukinspiration har vi nu laddat med tips på vackra exemplar. Alla företagen utom ett finns representerade på vår trädgårdsmässa i september. De är dessutom grupperade för att passa i två av våra trendteman. Hoppas du hittar något som du gillar.

Grön Elegans

  1. Den höga glaserade krukan sticker ut med sin kraftiga bård. Den har en rustik form men tack vare den blanka ytan blir den elegant, samtidigt som den är enkel att placera, både inomhus och utomhus. Den tillverkas av ENSI AB.
  2. Den här skönheten är en av Dbkd´s nyheter. De kallar den för en vas men den går även att använda som kruka. Skulpturalt vacker blir den var den än placeras, på terrassen, balkongen eller i vardagsrummet.
  3. Unik Design´s produkter har en arbetad, naturlig och handgjord känsla. Den här krukan med skinnhandtag blir ett elegant inslag såväl på uteplatsen som i inredningen. Den passar också in i höstens lite mustiga färgskala.

Hemlängtan

  1. B Greens råa betong känns intressant i höst. Särskilt förtjusta är vi i krukan på fot dekorerad med kålblad.
  2. Klassisk terrakotta är alltid aktuellt. Dessutom blir dessa krukor ofta trotjänare som hänger med länge, kanske i hela livet. Det är det danska företaget Amfora Krukker som står för den här något vida och lite lägre skönheten med öron.
  3. Ljuvlig är den snäckformade cementkrukan som går att använda till lite vad som helst. Tänk er ett vackert arrangemang med snitt som skvätter över kanten. Om den är vattentät förtäljer inte historien men det finns sätt att komma runt det problemet. Du hittar den hos Västanvinden.
  4. Om du söker större krukor till mindre träd såsom japanska lönnar, till exempel, så hittar du många lerkrukor i klassiska former hos företaget Swed Terracot.

 

Foto: Blomsterfrämjandet och respektive företag.

Helena Kaasik
Journalist och fotograf
Helena Kaasik