Så använder du våra färgkartor från Elmia Garden Trends

Så använder du våra färgkartor från Elmia Garden Trends
Färgkartorna i våra trendteman skiljer sig markant åt. De är tänkt att spegla och förstärka trendtemat och går att utnyttja i många sammanhang, till en mängd olika projekt. Här är tre tips på hur de kan bli dina bästa verktyg för dina olika projekt.

Nu när vårens två stora mässor är avverkade så kan vi konstatera att det kommer mer färg, framför allt inomhus. Men det som händer i inredningsvärlden brukar spilla över i trädgården. Här på Elmia Garden Trends tar vi fram färgkartor till varje trend. Men hur ska man använda dem egentligen? När vi bedömer vinnaren i tävlingen Årets butik så ingår kulörerna och hur de har använts i butiken som en del i bedömningsarbetet. Men du behöver inte vara butiksägare för att ha glädje av våra färgkartor. Du som är trädgårdsarkitekt eller florist kan också ha stor nytta av dem. Idag vill vi bjuda dig på några idéer för hur färgkartorna kan användas, i privata projekt och i professionella sammanhang.

Den ljusa färgskalan i trendtemat Hemlängtan.

Festdukning-Hemlängtan.jpg

Om du planerar en större fest eller middag i vår så behöver du kanske inspiration till dukningen. Plocka en av våra färgkartor och utgå ifrån den är ett tips. En festdukning kan bli så här luftig och lätt om du utgår ifrån en given färgpalett i det här fallet de ljusa kulörerna från Hemlängtan. Blommorna i vaserna går i gröna i rosa toner medan de blå plockas upp i servetterna. De bege nyanserna syns i stolarna runt bordet. Allt landar i en ljust äggskalsfärgad duk.  Tjusigt.

 

De sobra nyanserna från Grön Elegans.

Dahlior-grön-elegans.jpg

Planerar du att anlägga en dahlia-rabattrabatt i trädgården i år? Eller ska du kanske anlägga en åt någon du känner eller som ett uppdrag. Då kan den här eleganta färgskalan användas som utgångspunkt. Observera att bilden på dahliorna är tagen i skymningsljus. I dagsljus ser färgerna med all sannolikhet annorlunda ut. Men det gör bara att det blir mer intressant. Dahlia är också en växt som blommar på sensommaren då skymningen kommer allt tidigare på kvällen så det kan vara spännande att använda det dovare ljuset som utgångspunkt.

 

Den färgstarka trenden Färg & Flora.

Terass-i-Färg-&-Flora.jpg

Inte trodde vi att färgerna i trendtemat Färg och Flora kunde användas i en offentlig miljö, i det här fallet en terrass i spännande former och material. Visserligen har kulörerna tonats ner något, men det är i sig en intressant användningsmetod. Det är lätt att falla för en palett men det är inte alltid kulörerna passar till hundra procent i det tänkta sammanhanget. I de här fallet är nyanserna snäppet intensiva. Då är en idé att gå ner några pinnhål i intensiteten och använda kulörerna som uppstår. Vi gillar verkligen den här terrassoliknande markläggningen, den skulle kunna vara tillverkad av återvunnet material.

 

Foto; Unsplash

 

Helena Kaasik
Journalist och fotograf
Helena Kaasik