menu

17 oktober 2019

Minska matsvinnet med grönt styckningsschema

Helena Kaasik, journalist och fotograf

Att stycka är en lycka, åtminstone om man ska tro Marbodal som tagit fram vackra posters tillsammans med kocken Paul Svensson.

 

Detaljrika instruktioner för hur man styckar grönsaker är vad köksföretaget Marbodal tagit fram i samarbetet med kocken Paul Svensson. Syftet är att vi ska lära oss hur man skär grönskar på bästa sätt så att får ut så mycket som möjligt av dem. Det är framför allt de tre grönsakerna, purjolök, rotselleri och fänkål som vi behöver lära oss att använda på ett bättre sätt så att så lite som möjligt hamnar i soporna. Affischerna är utformade som ett klassiskt styckningsschema, fast med grönsaker i stället för kött. På så viset ska vi uppmuntras att använda mer grönsaker i köket. Tanken är också att de ska fungera som utsmyckning hemma samtidigt som de har ett utbildande syfte.

 

Foto: Marbodal.