menu

30 april 2019

Klong och Norrgavel i designsamarbete

Helena Kaasik, journalist och fotograf

Att samarbeta har länge varit ett sätt för företag att skapa exklusiva produkter och samtidigt nå nya kunder. Det mest kända designsamarbetet är nog det som H&M lanserar varje år då de låter en världskänd designer skapa en hel kollektion exklusivt för modeföreget. Men även mindre och svenska företag genomför olika samarbeten.

Ett av de senaste är det som Klong just realiserat tillsammans med Norrgavel där man låtit butiken, med sin säkra känsla för naturlig, klassisk design och hög hantverksgrad, färgsätta en av designföretagets populära krukor designad av Ania Pauser.

 

Trio Drop har, med sin genombrutna yta, fått ett tredimensionellt och lätt uttryck, som inte stör eller tar fokus från växterna. Skuggspelet som uppstår mellan inner- och ytterkruka ger den också karaktär och ett personligt uttryck.

 

Norrgavel har valt att färgsätta krukan i mattgrå, en kulör som har hämtats från företagets möbelkulör varmgrå. Tanken är att den ska passa med Norrgavels naturliga inredningsstil samtidigt dom den passar till de flesta växter. Den grå krukan kommer endast att säljas i Norrgavels butiker med start redan nu i vår.

 

Foto: Klong.