menu

Våra skribenter

I vår Trendspaning hittar du de senaste uppdateringarna från Elmia Garden Trends skribenter och från mässan Elmia Garden. Skribenterna arbetar alla i olika delar av trädgårdsbranschen och bloggen uppdateras löpande för att hålla dig uppdaterad. Här ser du en presentation av våra skribenter.

Lisebergs trädgårdsavdelning

På Lisebergs trädgårdsavdelning jobbar 14 personer året runt som förstärks av nio säsongsanställda som jobbar vår-höst. Vi sköter om Lisebergs alla trädgårdar, planteringar och växter – en stor del av det som gör Liseberg till vad det är. Lisebergs trädgårdshistoria sträcker sig tillbaka ända till 1600-talet. På marken där nöjesparken ligger idag har det tidigare varit kohagar, tobaksodling och plantering av Sveriges första dahlior. Nu för tiden skapar vi olika rum där upplevelsen skiftar i både uttryck och innehåll. Här ryms både gröna oaser för paus och rekreation såväl som tematiserade planteringar för att förstärka olika områden i parken.

 

Läs Lisebergs senaste trendspaning "Liseberg gör sig redo för våren"  

Lena Truelsen

Jag är en före detta trädgårdsmästare med ett genuint trädgårdsintresse som nu njuter av livet som pensionär. Under mitt yrkesverksamma liv ägnade jag mig åt att rita och planera trädgårdar och projektera utemiljöer, ofta i villaområden. Jag var även marknadsansvarig och projektledare för BoGrönt där jag ledde arbetet med kampanjer, växtval och inköp. Extra stolt är jag över den handbok jag skrivit ”växter till din trädgård”.

 

Läs Lenas senaste trendspaning "Att planera trädgårdar och grönområden till glädje för både människor och trädgårdens nyttiga djur" 

Helena Kaasik

Jag heter Helena Kaasik och jag är journalist och fotograf med inriktning på trädgård, inredning och design. Eftersom min särbo är fransman så har jag möjlighet att tillbringa mycket tid i Paris. Det är en stad som består av betong samtidigt som människor bor och lever på mindre ytor än vad vi gör. Grönytorna utnyttjas maximalt samtidigt som intresset för odling och miljö ökar, även i den franska huvudstaden. För Elmia Gardes trendblogg kommer jag göra några nedslag i stadens gröna värld, spana efter trädgårdstrender och besöka en mässa. Hoppas ni vill hänga med mig på grön turné i ljusets stad - Paris!

 

Läs Helenas senaste trendspaning "Stadsgrönska på höjden – igen" 

Jan Rundgren

Jan arbetar som designer och stylist inom inredning och trädgård. Han har under många år tagit fram trender och skapat utställningar för Formex och Nordic furniturefair och liknande mässor.

Som designer och trendanalytiker har han jobbat med många stora företag inom svensk detaljhandel som Mio, COOP, Plantagen, Ikea, Åhléns  och Rusta mfl. Jan har även varit med i TV4 Nyhetsmorgon och tipsat om trädgård från den egna kolonilotten. För några år sedan kom Jan ut med trädgårdsboken "Växtriket".

 

Se Jans senaste trendspaning från Malvern Spring Show

Jonas Samuelsson

Jag heter Jonas Samuelsson och driver Rönne Trädgård i södra Närke tillsammans med min fantastiska personal. Företaget är en handelsträdgård av klassiskt snitt som startade 1929, min farfar köpte trädgården 1944 och jag utgör tredje generationen Samuelsson. Vårt hjärta ligger i odlingen av växter för försäljning direkt till konsument. Vi har öppet året om och odling bedrivs hela året i varierande omfattning. Våren är mycket intensiv, under hösten odlar vi bland annat julstjärnor och under vinterhalvåret är det tulpaner som gäller. Vi har även en växande utedel med perenner, buskar och träd. Jag brinner lokal och svensk produktion.

 

Se Jonas senaste trendspaning från handelsträdgården

Malin Hidesäter

Projektledare och stylist med inriktning på växter, trädgård och inredning. Älskar det gröna och blommiga och har ibland Pop Up butik i lokalen på Södermalm i Stockholm. Då främst med inriktning på svenskodlade växter i säsong och produkter med koppling till växter. Sånt jag vill lyfta i branschen, tror på och vill inspirera andra med. Jag har ingen favoritväxt utan tänker att varje växt passar in i överallt i rätt sammanhang.

 

Läs Malins senaste trendspaning från Flower Trials i Nederländerna 

Marcel Jansen

With a background in both advertising and horticulture marketing, Marcel Jansen believes in the importance of online and offline retail within the total green sector. As an energetic retail & marketing specialist he creates new sales & marketing concepts in floristry and garden retail. The role of retail and craftsmanship has been underestimated. Together we need to improve the relevance of flowers and plants for the consumer and understand what's happening around us. It's time for a change. Marcel is always looking for new inspiration within the international retail landscape and among consumers. He is happy to share his ideas, insights and findings here at Elmia Garden Trends.

 

See Marcel's latest blog update