menu

11 juni 2019

3 saker som inspirerar mig just nu.

Helena Kaasik, journalist och fotograf

Maj månad har precis rusat förbi och vi har klivit in i den första riktiga sommarmånaden juni. Mellan studentmottagningar, konfirmationer och sommarfester kan man behöva fylla på med inspiration. Här är en trio från den digitala världen som kickar igång mig just nu.

 

 

Inredningspodden

Johanna Hulander intervjuar intressanta människor som arbetar med design, inredning och arkitektur. Favoritavsnittet är det med Sveriges internationellt mest kända landskapsarkitekt Ulf Nordfjell som har ställt ut på Chelsea Flower Show inte mindre än tre gånger. Men han har också utformat en mängd trädgårdar, både privata och offentliga i Sverige och utomlands. Hör honom berätta om sitt förhållande till naturen och om de olika trädgårdsprojekt han varit inblandad i.
Här hittar du Inredningspodden.

 

Blogg 

Svante Öquist har de senaste 22 året varit chefredaktör på Elle Decoration. Men hans tid på Elle sträcker sig betydligt längre tillbaka än så. Tillsammans har det blivit 30 år på företaget och naturligtvis har han under åren samlat på sig en mängd kunskap om design, inredning och inte minst trädgård. Han är en passionerad odlare och på sitt Instagramkonto bjuder han generöst på en mängd bilder från trädgården runt sitt älskade hem, Villa Sundahl, ritat på 1950-talet av arkitekten Eskil Sundahl. Idag är han knuten till Femina där han bloggar under eget namn, om livet, hemmet och om sin relation till design, inredning och trädgård.
Svante Öquists blogg.

 

Instagramkonto

Rakes Progress magazin är en engelsk trädgårdstidning vars målsättning är att spegla livet utomhus på ett modernt och samtida sätt. Papperstidningen går att beställa hem via hemsidan men om man inte vill vänta så är deras Instagramkonto en favorit just nu. Konst, trädgård och blommor i en alldeles underbar blandning. Det finns alltid något att inspireras av. Rakes Progress magazins instagram.

 

Foto: Designpodden, Helena Kaasik, Rakes Progress magazine.