14 - 16 nov 2023

Alla nyheter

Hållbarhet och produktivitet gav stororder
7 dec 2022
Fårbo Mekaniska lämnade Elmia Subcontractor fulltankade med positiv energi och med flera bokade affärsmöten i väskan. – Vi har massor av jobb att följa upp framöver – precis som det ska vara.
Årets Elmia Subcontractor vände utmaningar till hållbara möjligheter
21 nov 2022
Hållbarhet, energieffektivisering och ökad konkurrenskraft genom samverkan. Elmia Subcontractor lyfte industrins allra viktigaste utmaningar i en tid när världen runtomkring oss skakar. Allt för att vi tillsammans ska kunna hitta de rätta lösningarna för framtiden och stärka konkurrenskraften för...
Samverkan på mässan gav miljonaffär
17 nov 2022
Mötet i montern hos Gårö Plåtprodukter på förra årets Elmia Subcontractor resulterade i ett samarbete som fram till årets mässa har genererat nya affärer för flera miljoner.
Framtidens fordonsindustri kräver hållbara leverantörer
17 nov 2022
Hållbarhet, energieffektivisering och ökad konkurrenskraft genom samverkan. Elmia Subcontractor lyfter industrins viktigaste frågor med hjälp av branschens allra främsta experter – som hur framtidens mobilitetslösningar skapar nya möjligheter för dagens leverantörer.
Mötet på mässgolvet gav nya affärer
17 nov 2022
Ett spontant möte på förra årets Elmia Subcontractor gav ringar på vattnet. AQ Group inleder samarbete med en helt ny kund och har redan kommit flera steg på vägen.
Ren luft och rent vatten med högteknologiska textilier
16 nov 2022
Hur säkerställer du minimal miljöpåverkan? Familjeföretaget Industri-Textil JOB AB utvecklar världsledande processer för partikelfiltrering och rening av både luft och vätskor.
Inspireras av framtidens hållbara material på Subcontractor InnoDex
16 nov 2022
Läderliknande material av kombucha. Takbox av hampafiber. Eller ett skum gjort av 100 procent mycel. På inspirationsarenan Subcontractor InnoDex hittar du unika material och häftiga konstruktioner som sätter grunden för morgondagens produktutveckling.
Tata Steel har färdplanen klar för minskade CO2-utsläpp
16 nov 2022
Hållbarhet och pris är två heta frågor inom stålindustrin. Europas näst största producent av stål, Tata Steel, presenterar sina hållbarhetsmål på Elmia Subcontractor.
Hitta nya hållbara möjligheter på Sustainability Arena
15 nov 2022
Fundera. Agera. Och producera – hållbart. På Sustainability Arena öppnar sig helt nya dörrar för dig som vill ta nästa steg i ditt hållbarhetsarbete. Här inspireras du av andra företag och får precis den hjälp som ditt företag är i behov av. Allt för att du ska kunna komma vidare på din hållbarhe...
På Subcontractor Tech Arena börjar din teknikresa
15 nov 2022
Inspireras av konkreta case och ta del av ny kunskap från intressanta föreläsningar. På Subcontractor Tech Arena påbörjar du din resa mot nya digitala lösningar – oavsett om det handlar om AI, trådlösa sensorer eller Internet of Things.
Södertälje Science Park hjälper dig med din hållbarhetsresa
14 nov 2022
Vill du göra affärer av ditt hållbarhetsarbete? Men vet inte riktigt hur du ska komma i gång? Hos Södertälje Science Park på Subcontractor Sustainability Arena får du precis den hjälp som behövs för att du ska kunna ta första steget. – Vi hjälper ditt företag att se möjligheterna med hållbar pro...
Elmia Subcontractor – hela tillverkningsindustrins kunskap på en och samma plats
4 nov 2022
Nya trender, nya produkter, innovativa material och nya lösningar. Effektiva möten med industrins experter. Elmia Subcontractor – mässan som förenar tillverkningsindustrin – tar än en gång ett helhetsgrepp om industrins dagsläge och framtid.
NEVS letar leverantörer till framtidens mobilitetslösning
2 nov 2022
Framtidens mobilitet är redan här. På Elmia Subcontractor visar Nevs den nya autonoma bilen Sango som är grunden i deras mobilitetslösning för delade resor. Samtidigt söker Nevs efter nya leverantörer att samarbeta med i den fortsatta utvecklingen.
Pappersbatteriet som gör elektroniska produkter miljövänliga
18 okt 2022
Skippa dina vanliga AA-batterier. Nu räcker det – i princip – med ett helt vanligt papper för att driva enkla elektroniska produkter. Forskare från Empa i Schweiz har nämligen tagit fram ett miljövänligt pappersbatteri som producerar elektricitet först när vatten tillsätts.
”Den nya motorgenerationen är dragplåstret i montern”
13 okt 2022
Ny elmotor med helt nya komponenter. Smarta fläktar med unika funktioner. Och fullt fokus på energieffektiva lösningar. ebm-papst kommer till Elmia Subcontractor i november med flera nyheter som bidrar till betydligt effektivare energianvändning.
Töjbar elektronik tar bilinteriören in i framtiden
11 okt 2022
Knappa in din destination på ett elektroniskt tyg. Eller höj volymen med en 3D-printad sensor på ratten. Soplast från Portugal tar interiören i din bil in i framtiden med hjälp av ultratunn och töjbar elektronik som kan integreras i de flesta material.
Samverkan nyckeln till smart industri
10 okt 2022
Tillverkningsindustrin står idag inför stora utmaningar. På kort sikt handlar det om höga energipriser, och på längre sikt behöver hållbarhetsmålen nås. För att kunna ta sig an dessa utmaningar behöver industrin arbeta smartare, inte minst genom ny teknik. Och ny teknik skapas genom samverkan.
Här är däcken som innehåller återvunnen polyester från PET-flaskor
29 sep 2022
Återvunnen polyester från PET-flaskor? I helt vanliga däck? Jodå, det är möjligt tack vare ContiRe.Tex-teknologin från Continental. De unika däcken finns redan på marknaden och tar Continental ett steg närmare målet att endast använda hållbara material i sina däck.
Leverantörer i världsklass lyfter svensk försvarsindustri
29 sep 2022
Mekaniska komponenter till artillerisystem eller härdade detaljer till stridsflygplan. Oavsett område håller försvarsindustrin i Sverige världsklass tack vare hög kompetens från svenska leverantörer. På många sätt ett arv från klassiska svenska vapentillverkare.
”Vi har djup kunskap om material och provning inom det växande elektrifieringsområdet.”
21 sep 2022
Ökad elektrifiering inom fordonsindustrin, batteritillverkning och infrastruktur med många laddstationer. Hur kommer Sveriges elektrifieringsstrategi egentligen att se ut i framtiden? Vilka ska vara med och utveckla framtidens tekniska tjänster för de nya industriområdena?
Grön pressgjutning som ger kunden unika värden
5 sep 2022
Både traditionell pressgjutning och fokus på grön tillverkning. Tack vare hållbara investeringar kan Lundbergs Pressgjuteri både ge kunden ett unikt mervärde och säkra nya affärer i framtiden. Möt årets andra ambassadör för Elmia Subcontractor – familjeföretaget i Vrigstad som med miljövänliga t...
Så får du hållbara innovationer med digitala tvillingar
26 aug 2022
Hållbart. Både vad gäller ekonomi och miljö. För Dassault Systèmes handlar produktutveckling inte bara om att ta fram en ny produkt – nej, det handlar precis lika mycket om innovationer som är hållbara under hela livscykeln. Nyckeln till framgång? Virtuell verifiering med hjälp av en digital tvil...
”Vi vill visa upp oss under vårt nya namn”
18 aug 2022
Nytt namn och en ny era – men med samma långa erfarenhet inom stålbranschen. På Elmia Subcontractor kommer Sandvik Materials Technology att synas under det nya namnet Alleima. Med sig har företaget bland annat en helt ny stålsort som tidigare har saknats på marknaden.
Underleverantörerna kräver snabbfotad politik
8 aug 2022
Det går snabbt nu. Stora investeringar krävs i närtid för teknikomställningar samtidigt som vi har galopperande elpriser, kraftig inflation och en vikande konjunktur. Hela 80 procent av underleverantörerna uppger att de ser sämre tider komma, när Underleverantörsbarometern nu släpps för Q3 2022....
Produktutveckling med plastkonstruktion som spetskompetens
13 jun 2022
Från att producera snusdosor en 10-dels sekund snabbare till att ta fram ett avancerat system för blodanalys. För att kunna möta kraven från dagens kunder krävs det spetskompetens på absolut högsta nivå inom konstruktion och simulering. Möt Jelmtech – årets första ambassadör för Elmia Subcontract...
Elmia Subcontractor är vårt sätt att nå längre ut
1 jun 2022
Ny stor vattenskärmaskin, fördubblad kraft i verkstaden och större lokaler. AddCut växer så det knakar och nu vill företaget nå ut till kunder i hela Sverige. En del i satsningen är att ställa ut på Elmia Subcontractor 2022 – för första gången i företagets historia.
Elmia Subcontractor – tillverkningsindustrins hjärta
23 maj 2022
Elmia Subcontractor har tagit stora kliv. Från en mötesplats för underleverantörer, till en innovationsarena där branschnyheter inte bara visas upp – utan också skapas. Nu får mässan ett nytt utseende som ska stärka positionen som tillverkningsindustrins hjärta och samtidigt signalera att här får...
Krigspåverkade underleverantörer förvånar
10 maj 2022
Svensk Industriförening, Sinf presenterade under Elmia Produktionsmässor underleverantörsbarometern som avser första och andra kvartalet 2022. Ukrainakriget påverkar underleverantörerna liksom materialbrist och höga elpriser. Den allmänna uppfattningen är att vi är på väg ut ur en högkonjunktur o...
Egen elproduktion kan minska påverkan av höga elpriser
5 maj 2022
De ovanligt höga elpriserna ställer nya krav på den svenska tillverkningsindustrin. Utmaningen är att kunna bibehålla lönsamhet och framtidstro med i många fall fördubblade elkostnader. Gjuteriteknik i Värnamo har sedan länge valt sin väg med vindkraftverk och solceller – vilket innebar att de u...
Lesjöfors ser fram emot effektiviseringen
8 mar 2022
2021 hade Lesjöfors ett fantastiskt år med både resultat och omsättning på högre nivåer än någonsin tidigare, ett rekordår helt enkelt. I november kunde Lesjöfors möta sina kunder fysiskt igen på Elmia Subcontractor och enligt Henrik Berner var detta den bästa mässan på 10 år.
Fortsatt optimism bland underleverantörerna
23 feb 2022
Här presenterar Sinf Underleverantörsbarometern för fjärde kvartalet 2021. Sista kvartalet för året visar på fortsatt optimism, 57 procent uppger att de ökat omsättningen under kvartal fyra. Underleverantörerna räknar dock med sjunkande omsättning och lägre siffror på sista raden på grund av elp...
Elmia Subcontractor 2022 byter datum
9 feb 2022
Årets Elmia Subcontractor flyttas fram en vecka till den 15–17 november. Det innebär samtidigt att mässan från och med hösten 2022 arrangeras under tre dagar.
Det går bra för svenska underleverantörer
6 dec 2021
Trots utmaningar som hägrar så fortsätter svensk industri att stå stark. Under årets Elmia Subcontractor presenterade Sinf Underleverantörsbarometern för tredje kvartalet 2021. Barometern visar på ett kvartal med positiva siffror jämfört med samma period tidigare år. Omsättningsförändringen har u...
Jobba smartare – en framtidsfråga för industrin
24 nov 2021
Tillväxt och ökad lönsamhet handlar inte nödvändigtvis om att jobba snabbare – däremot måste vi jobba smartare. Liljas Plast Group vidgar perspektiven för smart industri.
Efterlängtade möten gav nya affärsmöjligheter
15 nov 2021
Äntligen kunde vi träffas igen – och vilka härliga möten det blev. I år märktes det tydligare än någonsin att det är på Elmia Subcontractor som affärer tar sin början. Givande samtal, rätt besökare och nya affärer låg och surrade i luften under mässans alla fyra dagar.
Koenigsegg hittade nya affärsmöjligheter på Subcontractor Connect
12 nov 2021
För första gången någonsin arrangerades matchmakingen Subcontractor Connect både fysiskt och digitalt. En flexibel kombination som uppskattades av såväl leverantörer som inköpare. För oavsett mötesplats är det nya affärer som står i fokus på mötesplatsen.
Enkel digitalisering minimerar svåra felbeslut
11 nov 2021
Digitalisera mera. Uppmaning kommer från utställarna på Subcontractor TechArena och egentligen är det inte så svårt att förstå. Digitaliserade processer sparar tid, höjer kvaliteten och ger nya insikter. Så varför vänta?
Världssuccé tack vare besöken på Elmia Subcontractor
11 nov 2021
Han började fundera mitt under handbolls-VM 1993. Ett år senare fanns det en idé. I dag kan kameramän världen över jobba längre utan att behöva slita ut kroppen. Uppfinning heter Easyrig och är framtagen tillsammans med två utställare på Elmia Subcontractor.
Smart industri med AI och integrerad mätdata
11 nov 2021
För att stärka konkurrenskraften måste man jobba smartare. Med hjälp av den senaste tekniken vässar HordaGruppen sin produktionsprocess för att ligga i framkant hos kravställande kunder.
Världsberömd Gnosjöanda blir platsvarumärke
11 nov 2021
Företag från Gnosjöregionen samarbetar och samverkar både i vardagen – och på Elmia Subcontractor. I den gemensamma montern lanseras dessutom Gnosjöandan som platsvarumärke.
Kvalitetssäkring med optisk precision
10 nov 2021
Allt eftersom tillverkningsindustrin utvecklar sina metoder måste också kvalitetskontroll genomföras på en högre nivå. På Elmia Subcontractor visar AstroSweden lösningar för spetskompetens inom optik och mätning.
Vassa teknikbolag skapar affärsmöjligheter för industrin
10 nov 2021
Häng med i den tekniska transformationen. Oavsett om det handlar om robotik, drönare, VR eller AI. Det är budskapet från tech-hubben THINGS som ställer ut med åtta vassa teknikbolag på Elmia Subcontractor.
Samverkan ger sprängkraft åt produktutveckling
10 nov 2021
När en ny produkt skapas idag innehåller den nästan alltid någon slags elektronik eller intelligens. Här samverkar skånska Jelmtech och Svep Design Center för att förverkliga kundprojekt inom alla slags branscher.
Dags att sluta cirkeln och bli förpackningssmart
9 nov 2021
För att driva på utvecklingen av cirkulära förpackningar har DS Smith tagit fram ett verktyg för att utvärdera förpackningar och göra dem så miljösmarta som möjligt.
Framtidens material hittar inspiration från naturen
9 nov 2021
Fiskfjäll, apelsinskal eller bananplantor. Framtidens material finns på de mest oväntade platserna i naturen. Du hittar dessa världsunika material – plus en mängd innovativa konstruktioner – på Subcontractor InnoDex.
Fokus på samverkan för industrins överlevnad
1 nov 2021
Automation, kompetens och – inte minst – samverkan. Framgångsfaktorer för svensk tillverkningsindustri och grundbulten i kvalitetsstämpeln Made in Sweden. På Elmia Subcontractor skapas nya förutsättningar för fortsatt hållbar produktion i Sverige.
Världsunik textilteknologisk produkt presenteras på Elmia Subcontractor 2021
1 nov 2021
G-HEATEX™ är en grafen-belagd textil som ger högeffektiv och homogent jämnspridd värme över ett utvalt område. Den värmande textilen känns fortfarande mjuk och flexibel samt är porös och ultralätt efter beläggningen av några gram Grafen material.
Digital transformation genom samverkan med spetskompetenta teknikbolag
28 okt 2021
Ett globalt nätverk för nya affärsmöjligheter. THINGS deltar på Elmia Subcontractor den 9-12 november med åtta vassa teknikbolag inom allt från robotik och drönare till VR, AI och computer vision.
Europas första 3D-printade båt
25 okt 2021
En sjöduglig båt, 3D-printad i ett stycke visas upp på InnoDex under Elmia Subcontractor i november. Båten har skrivits ut hos RISE och är resultatet av ett samarbete mellan RISE och Cipax, som äger båtmodellen Pioner.
Industrins framtid formas på Elmia Subcontractor
22 okt 2021
Smart industri. Hållbarhet. Samverkan och Kompetens. På Elmia Subcontractor 2021 pekar branschen ut riktningen för svensk tillverkningsindustri. Fyra heta ämnen som på industrins starkaste arena går från utmaningar till nya affärsmöjligheter.
Stigande stålpriser får stort fokus i BE Groups monter
20 okt 2021
Ett turbulent år med turbulenta priser. Stålbranschen är inne i en kritisk period där stigande priser skapar problem för tillverkningsindustrin. Nu kan BE Group äntligen träffa sina kunder för att diskutera läget på marknaden – och lära sig mer om kundens behov.
XANO skapar hållbara affärer tillsammans med sina samarbetspartners
12 okt 2021
Vad innebär hållbara affärer för dig? För industrikoncernen XANO handlar det om innovationskraft, entreprenörskap och långsiktiga relationer. Tre ledord som får stort utrymme i montern under Elmia Subcontractor.
Innovativ metod gör 3D-printning i koppar möjligt
11 okt 2021
Tänk på additiv tillverkning och du tänker förmodligen på detaljer av plast. Men det behöver du inte längre göra. Nu kan du få 3D-printade produkter av 100 procent koppar – vilket skapar nya möjligheter inom marknader med extremt höga krav.
Här är kreditkortet av 100 procent trä
7 okt 2021
Ett kreditkort i trä? Med samma funktionalitet som ett plastkort? Nu finns ett unikt trämaterial som är upp till fyra gånger hårdare än i sitt råa tillstånd – ett miljövänligt alternativ till både plast och metall.
Skapa affärer av insamlad data - steg för steg
6 okt 2021
Den digitala utvecklingen inom tillverkningsindustrin går framåt med stormsteg. De företag som ännu inte har påbörjat sin digitaliseringsresa får svårt att hänga med i framtiden. Men genom att följa 5 konkreta steg kan ditt företag snart vara i gång med att hitta nya affärer.
Ny termiskt ledande plast för krävande applikationer
4 okt 2021
Magnetisk, värmeledande och elektriskt isolerande – utvecklingen går snabbt inom polymera material. Allt fler möjligheter öppnar sig att med formsprutningens alla fördelar ersätta metallkomponenter i elektronik och elmotorer.
Tre anledningar till att SKF besöker mässan i november
1 okt 2021
Möt Per Wilhelmsson, Head of Sales Industrials Sales Sweden & Norway som är en av de som kommer att besöka Elmia Subcontractor fysiskt i november, platsen där hela industrisverige startar igång igen på riktigt.
Kan du erbjuda vad inköparna söker?
24 sep 2021
Matchmaking eventet, Subcontractor Connect är plattformen för möten mellan inköpare och leverantörer från industribranschen och från hela Europa. Genom korta, effektiva och förbokade möten byggs grunden för framtidens värdefulla affärer. Svenska och europeiska inköpare inom en rad industrier är...
Tre anledningar till att Husqvarna besöker mässan i november
23 sep 2021
Möt Jakob Lagerwall, Global Product Specialist på Husqvarna Group som är en av de som kommer att besöka Elmia Subcontractor fysisk i november för att ta igen det som har förlorats i samband med pandemin.
Säkra möten säkrar nya affärer på Elmia Subcontractor 2021
15 sep 2021
Elmia Subcontractor älskar säkra möten. Och vi älskar när våra utställare och besökare säkrar nya affärer på mässgolvet. Den 9–12 november 2021 är vi tillbaka fysiskt, digitalt – och säkert. Nu kör vi!
Svenskt, innovativt och hållbart – Weland bygger nya broar på Elmia Subcontractor i november
2 sep 2021
Äntligen är det dags att träffas fysiskt igen. Precis så är känslan hos Weland inför Elmia Subcontractor till hösten. Och budskapet från koncernen, ja, det är enkelt men tydligt. – Vi är på plats, säger Mattias Andersson, marknadsansvarig på Weland AB.
Matchmaking ger framgångsrika dialoger med rätt kundsegment
25 aug 2021
Digital Mechanics är erfarna deltagare på matchmakingen under Elmia Subcontractor, som leverantör. Två gånger på plats i Jönköping och senast i november 2020 digitalt på Elmia Subcontractor Connect. Anledningen till att de återkommer? Svaret är enkelt – det är möten som ger resultat.
Historiska kvartalssiffror för underleverantörerna - Inte ens materialbristen stoppar industrin
9 aug 2021
Svensk Industriförening, Sinf, presenterar en ovanligt dramatisk Underleverantörsbarometer för andra kvartalet 2021. Barometern visar på ett kvartal med markant uppåtgående siffror. Omsättningsförändringen har under andra kvartalet ökat för hela 63 procent från förra kvartalet, som även det visad...
Elektronikföretaget som vågar ta plats
21 jun 2021
Syntronic är det globala designhuset som utvecklar avancerad elektronik inom områden som telekom, industri, medtech, automotive och defense. Och är en av årets utställare på Elmia Subcontractor. Med Sveriges mest avancerade elektroniklabb – servar de innovativa och kravställande kunder med lösnin...
Ny teknik och rätt personal är utställaren Hygaps framgångsfaktorer
4 jun 2021
Hygap, det lilla familjeföretaget med storbolagstänk svarar på tre frågor om samverkan och satsningar på ny teknik.
Ovako spår en ljus framtid för en tuff bransch
19 maj 2021
Efterfrågan på stål har aldrig varit större än nu. Samtidigt står stålbranschen inför flera utmaningar både över tid och under det kommande året. Ovako möter detta med ett tydligt fokus på hållbarhet och en betryggande närhet till kunderna.
Stark återhämtning skuggas av orosmoln för underleverantörerna
17 maj 2021
Idag presenterar Svensk Industriförening, Sinf, Underleverantörsbarometern för första kvartalet 2021. Det är ljusa siffror, 73 procent uppger att de ser en omsättningsökning jämfört med föregående period. 29 procent vill anställa under året.
Utställaren AnVa tror på svensk industri
12 maj 2021
Utställaren AnVa Industries och koncernchef Per Andersson svarar på 3 snabba frågor om hållbarhet på riktigt och vikten av svensk industri.
3 snabba med utställaren Nominit
29 apr 2021
Ulf Sjölin, VD svarar på 3 snabba frågor kring hållbarhet som en självklarhet och flexibilitet som en nyckelfaktor.
Hållbarhet i fokus när Lesjöfors rustar för tillväxt
21 apr 2021
När Lesjöfors i början av april gick över till fossilfri biogasol i sin anläggning i Värmland var det mer än bara en liten lokal förändring. Skiftet innebär ett minskat koldioxidutsläpp med upp till 70 procent utifrån koncernens långsiktiga mål till år 2023. Ett stort steg för ett företag som säg...
Gnosjö Automatsvarvning tar tag i det självklara
30 mar 2021
Gnosjö Automatsvarvning ligger i framkant på många olika områden, de använder tiden för annorlunda satsningar som egentligen är självklara för alla underleverantörer. Möt företaget som stannar upp, har en plan och agerar! Hur ser de på framtiden och 2021?
Rätt teknik för rätt tillfälle- möt årets andra ambassadör Prototal
17 mar 2021
Prototal tillverkar morgondagens produkter med rätt teknik för rätt tillfälle och alltid nära kunden. Elmia Subcontractors ambassadör 2021 är stolta över att vara en viktig del i sina kunders framgång och satsar på att ligga i framkant genom investering i teknik och genom förvärv. – Vi är ett f...
Industrin möts äntligen på Elmia Subcontractor 2021
15 mar 2021
Elmia Subcontractor fortsätter att vara den viktiga återkommande arenan och inspirationsbanken för hela tillverkningsindustrin. Nu om någonsin förstärks vikten av det personliga mötet för att dels skapa helt nya affärer men också för att starta igång det som har varit ”on hold” på grund av pa...
3 snabba med Swede-Wheel
10 mar 2021
Skandinaviens ledande hjultillverkare med missionen att göra livet enklare genom att sätta fart på saker och ting. Den tyngsta sak blir lätt att hantera när du sätter hjul under den. Andreas Stillman svarar på 3 snabba frågor kring vikten av kompetensutveckling och deras satsningar.
Två helt nya affärer klara
25 feb 2021
3 snabba frågor med Johanna-Maria Johansson, inköpschef på AQ Plast kring nya affärer utifrån deltagandet på matchmakingen under Elmia Subcontractor Connect 2020.
Underleverantörssverige har lagt in en extra växel
4 feb 2021
Nu presenterar Sinf – Svensk industriförening Underleverantörsbarometern för fjärde kvartalet 2020. Sista kvartalet för året visar på optimism i branschen. Underleverantörerna som tidigare skakats av krisen har hittat ett nytt normalläge där man ser positivt framåt. Barometern visar även att viss...
3 snabba med Damaskus Maskinskydd
1 feb 2021
Damaskus Maskinskydd tillverkar och tillhandahåller mekaniska skyddskomponenter för maskiner och applikationer verksamma i tillverkningsindustrin. Deras främsta produkttyper är bälgar, teleskopskydd, avstrykare, gejderskydd samt formgjutna detaljer i gummi och polyuretan. Peter Almqvist, CEO svar...
Digital matchmaking var självklart för Digital Mechanics
1 dec 2020
En digital matchmaking. Kan det vara något? För Digital Mechanics fanns det inget att diskutera, självklart skulle de vara med på Elmia Subcontractor Connect. – När den här möjligheten kom var ingen gladare än vi, säger Andreas Södergren, säljare på Digital Mechanics.
Digitala möten lyfte tillverkningsindustrin
18 nov 2020
400 möten under fyra dagar. Nära 300 leverantörer och 70 inköpare från 26 länder. Det är siffrorna bakom Elmia Subcontractor Connect som avslutades den 13 november. – Alla som vi har träffat online har varit så positiva och glada över att mötas. Det märks att det behövs sådana här plattformar i...
Effektivitet var ordet när Scania hittade leverantörer
13 nov 2020
Tolv möten på en dag. Och förhoppningsvis en eller två nya leverantörer på sikt. Tobias Camitz, Sourcing Manager på Scania, körde i stort sett alla sina möten under matchmakingen på Elmia Subcontractor Connect på en och samma dag. – Det blev lite som att vara på mässan, säger han.
Motion Control ser samarbetsmöjligheter i framtida projekt
12 nov 2020
5-6 möten inbokade och Anders från Motion Control hoppas på fler. Under tisdagen hölls ett möte, två leverantörer emellan, med företaget Syntronic, där de snabbt kunde snappa upp framtida samarbetsmöjligheter. En fullspäckad och givande första dag på årets digitala matchmaking på Elmia Subcontrac...
Snabbt möte när AQ Plast hittade rätt
12 nov 2020
Det tog bara tio minuter. Sen förstod Johanna-Maria Johansson, inköpschef på AQ Plast, att hon hade hittat rätt leverantör. Eller som hon själv beskriver det – högintressant.
Parker Hannifins möten på matchmakingen gav resultat direkt
11 nov 2020
Sex möten bara på tisdagen. Varav ett som med säkerhet kommer att leda till en offert. Det var en fullspäckad men givande dag för Parker Hannifin när matchmakingen på Elmia Subcontractor Connect drog i gång.
Sveriges priser är globalt konkurrenskraftiga
10 nov 2020
Idag presenterar Sinf - Svensk Industriförening och mässarrangören Elmia den årliga Exportkartläggningen i samband med Elmia Subcontractor Connect. Elmia Subcontractor är norra Europas största underleverantörsmässa. Enkäten, som görs för tolfte året i rad, tar upp de senaste trenderna och ger bla...
Idag presenterar Sinf – Svensk industriförening Underleverantörsbarometern för tredje kvartalet 2020.
9 nov 2020
Idag presenterar Sinf – Svensk industriförening Underleverantörsbarometern för tredje kvartalet 2020. Andelen som anser att vi är mitt inne i en lågkonjunktur har minskat från 55 procent till 37 procent från föregående kvartal. Samtidigt räknar 15% att behöva varsla personal under året och 58% ha...
Näringsministern deltar på Elmia Subcontractor Connect 2020
26 okt 2020
Lyssna till branschens tyngsta namn och ta del av de mest aktuella ämnena när framtiden för svensk tillverkningsindustri diskuteras på Elmia Subcontractor Connect. Följ programmet online den 10–13 november för att höra hur läget är just nu och vad vi kan förvänta oss framöver.
Elmia Subcontractor lyfter tillverkningsindustrin
26 okt 2020
Svensk tillverkningsindustri är livsviktig. Det har aldrig varit så tydligt som under Corona-pandemin. Effekterna är tydliga och utmaningarna är nya och många – men även möjligheterna. Den digitala mötesplatsen Elmia Subcontractor Connect 2020 lanseras på samma datum som den fysiska mässan skull...
Lesjöfors letar det oväntade på matchmaking
24 sep 2020
Årets ambassadör till Elmia Subcontractor är självklart med på matchmakingen under Elmia Subcontractor Connect. Förhoppningen är att hitta nya kontakter med företag i oväntade branscher. Matchmakingen är ett perfekt tillfälle för sådana otippade möten.
Elmia Subcontractor flyttas fram till 2021
14 aug 2020
Med anledning av Covid-19 pandemin och dess påverkan för allmänna sammankomster kommer tillverkningsindustrin främsta arena, Elmia Subcontractor, inte att kunna genomföras som planerat i november 2020.
Klassiska underleverantören går in i en digital framtid
20 maj 2020
De sätter en ära i hög servicenivå, satsar på intern kompetens och investerar tungt för att bibehålla en leveranssäkerhet på nästan 100 procent. Träffa årets första ambassadör för Elmia Subcontractor 2020 – den klassiska fjäderleverantören Lesjöfors som ska ta traditionella mekaniska komponenter...
Växande marknad för elektroniklösningar
13 maj 2020
Elektronikföretagen får en alltmer framskjuten roll i svensk tillverkande industri i takt med att allt fler produkter blir uppkopplade. För Propoint AB är mässgolvet en viktig mötesplats som ger möjlighet till nya innovationer.
Inducore visar bredden med åtta bolag
28 apr 2020
Inducore har strategin klar. För att kunna vara en global partner och samtidigt ta hänsyn till miljön är närheten till kunden högsta prioritet. Hur det ser ut i verkligheten? Det visar företaget under Elmia Subcontractor i höst.
Satsning på kompetens ska stärka Gnosjö Automatsvarvning i krisen
17 apr 2020
Coronaviruset har i allra högsta grad påverkat svensk tillverkningsindustri. Men när leveranserna minskar väljer Gnosjö Automatsvarvning att satsa sig ur den globala krisen. – Vi ser ingen anledning att korttidspermittera, säger Linda Fransson, vd, på Gnosjö Automatsvarvning och ambassadör för El...
Sematron visar vakuumformningens möjligheter på Elmia Subcontractor 15-17 november
15 nov 2022
Med ny ledning och flera tekniskt komplexa uppdrag med hög kravställning, växer Sematron som ledande leverantör inom vakuumformning. Nu kommer företaget till Elmia Subcontractor för att lyfta fram teknikens möjligheter. Sematron är experter på precisionsinriktad vakuumformning av plast. Kunder...
WELCOME TO TECHNOLOGY OF THE FUTURE: METAVERSE 🌍
14 nov 2022
Do you want to know how you can use the VR technology as a tool in your daily work? Visit A03:16 to see and try our Würth Industry Nordic metaverse live
FRACTORY EXHIBITS AT ELMIA SUBCONTRACTOR 2022
14 nov 2022
THE ESTONIANAN MANUFACTURING STARTUP NOW GROWING GLOBALLY EXHIBITS IN SWEDEN FOR THE FIRST TIME
Äntligen är vårt senaste industrimagasin från Gnosjöregionen här!
14 nov 2022
Vårt senaste industrimagasin finns nu att läsa! Kom förbi vår monter och hämta ett eget exemplar och ta del av det senaste från Gnosjöregionen!
KYOCERA VISAR KERAMISKA SENSORKOMPONENTER I MONTER B06:62 FÖR KRÄVANDE APPLIKATIONER
11 nov 2022
Kyocera Fineceramics tillverkar högpresterande keramiska produkter för applikationer med komplexa och anspråksfulla kravprofiler. Ett intressant och permanent växande område är sensorteknologi där användandet av keramiska sensorkomponenter allt oftare krävs p.g.a. omgivande miljö och ökade krav p...
 KYOCERA Fineceramics Solutions GmbH byter namn till KYOCERA Fineceramics Europe GmbH
11 nov 2022
I september i år konsolidera KYOCERA Fineceramics sina keramverksamheter i Europa till ett juridiskt bolag. I och med det så har vårt moderbolag KYOCERA Fineceramics Solutions GmbH ändrat namn till KYOCERA Fineceramics Europe GmbH.
Prova på affärsinriktad och ledarskapsinriktad coaching under en dag - kostnadsfritt!
9 nov 2022
Vill du plocka fram mer av dig själv och dina medarbetare? Vill du få in fler perspektiv av din yrkesroll för verksamhetens utveckling?
RubiNord i samarbeta med WELD2CAST Engineering AB på på den svenska marknaden.
8 nov 2022
Ett nytt samarbete ska markera början på en skandinavisk tillväxtresa för RubiNord. Tillsammans med WELD2CAST kommer de att leverera en komplett lösning av metall- och packningsdelar på den svenska marknaden.
Nu allt från Teknisk Formblåsning upp till 150 liter samt Emballage från 50ml - 5 L
8 nov 2022
Vi hjälper till från utveckling till färdig produkt, dvs från konstruktion med verktygsframtagning , provkörning, färdigställande för produktion,sedan produktion med montering pack samt leverans.
Sinf - Konstnadsfritt Mingel och Nätverksträff - Jämställdhet & Mångfald
3 nov 2022
Välkommen till Sinfs kostnadsfria Mingel! Mångfald kan öka ditt företags konkurrenskraft, men hur börjar man? Tisdagen den 15 november kl. 16-18 bjuder Sinf in till Nätverksträff på temat Jämställdhet och Mångfald. Kvällen bjuder på inspirerande föredrag, snittar och dryck samt trevligt m...
Syntronic förvärvar ny produktionssite för satsning på hållbarhet
1 nov 2022
Det globala teknikutvecklingsföretaget Syntronic meddelar idag att man förvärvar elektroniktillverkningsbolaget Lloyd Douglas Solutions (LDS). Det Kanada-baserade bolaget blir en strategiskt viktig samarbetspartner till Syntronic Production Services i Sandviken och Kumla, samt till Syntronic Afte...
3D Printning
26 okt 2022
Passar produktion av prototyper.
Ta itu med monteringsutmaningar med henkels nya högpresterande snabblim: LOCTITE® 402
26 okt 2022
Düsseldorf, Tyskland – Nu har Henkels omfattande LOCTITE® snabblimssortiment utökats med ett nytt snabblim för limning av små komponenter i produktionstillämpningar med hög hastighet. Det passar dessutom lika bra till snabba reparationer. Det nya snabblimmet är LOCTITE 402, ett lim med fantastisk...
Gasfjädrar från världsledande Stabilus
26 okt 2022
På Aratron har vi erbjudit kundanpassade gasfjädrar, men också ett brett lagerlagt standardsortiment, i över 50 år! Utöver våra kvalitativa gasfjädrar från tyska Hahn, har vi nu även gasfjädrar från världsledande Stabilus i vårt sortiment.
Digital arbetsbeordring Andersson VIM "Verkstad I Miniatyr"
26 okt 2022
Med Andersson Verkstad I Miniatyr har vi digitaliserat informationsflödet och arbetsbeordringen. VIM-tavlan är en 55" pekskärms TV där du som arbetsledare har stöd för ditt morgonmöte.
 LÄRLINGSPROGRAM SÄKRAR FRAMTIDENS BEHOV AV FJÄDERMAKARE
7 okt 2022
I många av våra Lesjöforsbolag använder vi lärlingsprogram som ett strategiskt sätt att introducera, utbilda och behålla de bästa medarbetarna för framtiden. I Storbritannien har dotterbolaget European Springs & Pressings precis startat ett omfattande program för fem nya lärlingar.
NYUTVECKLADE SPECIALFJÄDRAR ÖPPNAR NYA VÄGAR FÖR TUNGA LASTFORDON
30 sep 2022
Tung belastning ställer mycket höga krav på ett fordons fjädring. Bristfällig fjädring kan orsaka en rad problem så som minskad bromseffektivitet, däckslitage och svårigheter att styra. Det leder också till extra kostnader, något Lesjöfors kunnat reducera rejält tack vare en ny fjädringsdesign.
Boards on Fire visar det senaste inom digital daglig styrning
19 sep 2022
Digitaliseringstakten är högre än någonsin inom alla branscher både i svensk industri och internationellt. I sin monter vid Tech Arena på Elmia Subcontractor visar Boards on Fire de senaste digitala verktygen inom daglig styrning, pulsmöte och förbättringsarbete. Och delar med sig av exempel på f...
Digitalisera din produktion!
19 sep 2022
Var skall vi börja? Vad är bäst för oss? Vilka effekter kan vi förvänta oss? Även beslut kring digitalisering behöver vara faktabaserat, eller datadrivet i så stor utsträckning som möjligt! Empir Industry har tagit fram en tjänst och ett koncept för digitalisering av produktionsanläggningar so...
UTOMHUSBELYSNING FÖR NORDISKA KLIMAT
19 sep 2022
Exolöf har tidigare utvecklat arbetsbelysning men lanserar nu även belysning för utomhusmiljöer. Belysningen finns i flera olika modeller och vid utvecklingen av produkterna har stort fokus varit på de höga tekniska krav som ställs av kunderna. Tillsammans med Exolöf har vi på OEM Automatic möjli...
Din nya svetsassistent är en robot
19 sep 2022
CoWelder är ett ekonomiskt överkomlig sätt att komma i gång med svetsautomatisering på. Den är perfekt för svetsning av enkla arbetsstycken oavsett mängd och frekvens. CoWelder säkerställer maximal flexibilitet, enkel programmering och konstant hög svetskvalitet.
Alutrade förvärvar MBO Trading
29 aug 2022
Alutrade, som under 2021 går mot ett rekordår med över 200 MSEK i omsättning, förvärvar aluminiumföretaget MBO Tradings verksamhet.
HT Laser investerar i ny manuell lasersvets
29 aug 2022
HT Laser Vasa utökar sitt tjänsteutbud med en manuell lasersvets på 2kW. Maskinen är ett bra komplement till HT Lasers nuvarande lasersvetserbjudande som bland annat består av två större lasersvetsportaler och en ny robotcell.
How we respect and live the environmental sustainability principles
29 aug 2022
Environmental sustainability principles have always been the driving force of our development. We strive to work and live in a way that promotes sustainability and reduces our environmental footprint to a minimum. Today, we would like to present you with a few of our practices that make this poss...
Working with a new plastics supplier: Journey from the proposal to the final product
29 aug 2022
Companies looking to develop their first plastic products or find a new plastics supplier and partner to join their ventures in this field often face the same problem: how and where to start?
7 benefits of using post-consumer recycled resin
29 aug 2022
The action of recycling plastics is able to produce a substantial difference, and customers need to comprehend the favorable impact of recycling from the ecological and financial point of view. Consumers of plastic goods have the chance to create a gap, and companies and brand owners may direct t...
UTOMHUSBELYSNING FÖR NORDISKA KLIMAT
29 aug 2022
Exolöf har tidigare utvecklat arbetsbelysning men lanserar nu även belysning för utomhusmiljöer. Belysningen finns i flera olika modeller och vid utvecklingen av produkterna har stort fokus varit på de höga tekniska krav som ställs av kunderna. Tillsammans med Exolöf har vi på OEM Automatic möjli...
RAM MOUNTS - BRA STANDARDSORTIMENT I LAGER
29 aug 2022
På fästen från RAM Mounts kan du applicera produkter som smartphones, läsplattor, tablets, laptops och övriga displayer med VESA-fäste. Vi har monteringslösningar för allt mellan truck och flygplan för att snyggt och säkert kunna montera din utrustning på det stället du önskar. Med smarta monteri...
ORLACO LANSERAR NY DIGITAL ETHERNET-MONITOR
29 aug 2022
Orlacos nya monitor ELED är ett tillskott i den digitala ethernet-familjen. Tillsammans med en eller flera EMOS-kameror utgör det ett digitalt Plug and Play-system med snabb respons och smidig användning.
BIOMASTER - TILLSATS SOM SKYDDAR YTOR OCH PRODUKTER
29 aug 2022
Pandemin har medfört nya aspekter och sätt att tänka på varav hygien och renlighet är en av de viktigaste. För att öka säkerheten och minska eller eliminera bakterier på produkter och ytor har Industrilås samarbetspartner Addmaster skapat Biomaster. Industrilås kan nu integrera detta antimikrobie...
Kom och prata mätteknik med oss!
10 nov 2021
Hela veckan finns vi på plats i monter B04:40 med uppkopplad mätteknik i fokus. Vi hjälper dig hitta den bästa lösningen inom mätteknik, helt anpassat för din verksamhet.
Steel Products på Elmia Subcontractor 2021:  Med fokus på lägre omkostnader och FN’s Globala mål
5 nov 2021
På Elmia Subcontractor i Jönköping har Steel Products A/S fokus på närhet, leveranssäkerhet och hållbarhet som underleverantör. Det kommer kunderna till godo i form av en grönare profil, mera intelligent design, lägre produktionsomkostnader och större tillförselsäkerhet. Elmia Subcontractor 202...
Industribyrå för tyngre gods
5 nov 2021
Vi har en ny produktserie i vårt Industribyråsortiment!
Stora högupplösa utskrifter från RN Mark.
5 nov 2021
Vi kan presentera en helt ny produktserie från RN Mark i Kanada. Bläckstråleskrivare som har möjlighet till stora utskrifter med mycket hög kvalité.
KYOCERA FINECERAMICS - HUR SAMMANFOGAR MAN KERAMER MED METALLER?
1 nov 2021
Den frågan och andra frågor får du svar på om du besöker KYOCERA Fineceramics monter B 06:62 på Elmia Subcontractor i Jönköping den 9 – 12 november! Fogningsmöjligheter mellan keramer och metaller optimerar egenskaperna och möjligheterna hos keramiska material. I sin monter kommer KYOCERA Finec...
Atorp Automatsvarvning AB expanderar.
1 nov 2021
Nu påbörjar vi inflyttning i vår nya produktionshall.
Din nya svetsassistent är en robot
29 okt 2021
CoWelder är ett ekonomiskt överkomlig sätt att komma i gång med svetsautomatisering på. Den är perfekt för svetsning av enkla arbetsstycken oavsett mängd och frekvens. CoWelder säkerställer maximal flexibilitet, enkel programmering och konstant hög svetskvalitet.
Pneumatic solutions
29 okt 2021
Pimatic is Finnish leading customized pneumatic solution provider to wide scale industrial areas from pulp & paper to mining and transport applications.
Pneumatic solutions
29 okt 2021
Pimatic is Finnish leading customized pneumatic solution provider to wide scale industrial areas from pulp & paper to mining and transport applications.
Söker du produktmärkning som kommer ge spårbarhet?
29 okt 2021
Vi har ett brett sortiment av märksystem som kan ge dina prodkter en lösning för spårbarhet.
AxiEco, fläkten med superkrafter.
28 okt 2021
AxiEco – fläkten som utvecklats för att vara särskilt effektiv vid höga mottryck. AxiEco-seriens fläktar är så pass effektiva att vi brukar säga att de besitter superkrafter. Kom och möt vår egen superhjälte i monter A03:26.
Äntligen en industriell bläckstråleskrivare med extra allt!
28 okt 2021
Vill du ha högupplösta utskrifter från en lite bläckstråleskrivare då måste du komma till vår monter.
Hydraulcylindertillverkarna Melin & Carlsson och Tubex i samverkan på Elmia Subcontractor
27 okt 2021
Efter en lång tid av inställda mässor och uteslutande digitala möten finns återigen möjligheten att träffa kunder, leverantörer och kollegor i branschen på gemensamma plattformar.
Etra - nu i Sverige!
25 okt 2021
I 80 år har vi hjälpt Finlands industri på jobbet. Äntligen slår vi rot i Sverige. Besök oss i monter A08:36.
Stora utskrifter med EBS Handjet
25 okt 2021
Behöver du stora utskrifter och samtidigt en portabel lösnig. Då vill vi bjuda in dej till vår monter där du får möjlighet att testa EBS Handjet 260
Tema Industri 4.0 - Trådlös operatörspanel med nödstopp och roaming
25 okt 2021
En trådlös mobil operatörspanel med integrerat nödstopp lyfter begreppet maximal tillgänglighet och flexibilitet till en helt ny nivå.
Handhållen bläckstråleskrivare från Reiner
25 okt 2021
Nu har ni möjlighet att se en handhållen bläckstråleskrivare som har allt du kan önska. Enkelt att få ditt tryck exakt där du vill.
eTilverkning-en helt ny produkt för tillverkande företag.
22 okt 2021
System Andersson har i över 40 år digitaliserat svensk tillverkningsindustri. Våra produkter är marknadsledande och innehåller allt från en enkel och effektiv tidsrapportering, planering och materialhantering till kompletta affärssystem.
Batteridriven nålpräglare - Patmark -
15 okt 2021
Äntligen kan vi presentera en unik produkt från Tocho. Flexibel prägling i metall. Patmark svarar mot de flest av verkstadsindustrins behov av spårbarhetsmärkning.
Bläckstråleskrivare Anser X-1
15 okt 2021
I vår monter kommer besökarna att se många bläckstråleskrivare med den senaste tekniken från flera leverantörer. Vi representerar: ANSER, REINER, RN Mark och EBS
 SNABBA LEVERANSER ACCELERERAR GASFJÄDERFÖRSÄLJNINGEN
13 okt 2021
Lesjöfors försäljning av gasfjädrar går som tåget över hela världen. Nya säljkanaler och säkra leveranser, i kombination med att ta igen efterfrågeminskningen från coronaåret, borgar för en hög tillgänglighet.
DRIVFJÄDRAR – DU HAR FÖRMODLIGEN ANVÄNT MINST EN IDAG!
13 okt 2021
Drivfjädrar används ofta för mekanismer som drar tillbaka eller lindar sladdar, kablar och slangar eller för att driva mekanisk apparatur. Du hittar drivfjädrar i många vardagsapplikationer såsom i bilens säkerhetsbälten, startmotorn till din gräsklippare, dammsugarens kabelvinda, persienner i fö...
Arginta Engineering expands by acquiring a manufacturing plant in Finland
13 okt 2021
Arginta Engineering, an engineering industry and metal processing plant operating in Vilnius as well as Panevėžys, has signed an agreement to acquire the almost 20,000 square meter Outotec Turula Oy manufacturing plant located in Outokumpu, Finland. In 2020, the annual turnover of the plant, owne...
Save time with durable cable & component identification
13 okt 2021
Imagine important machinery, power or business systems are down because of one damaged cable hidden in a thick bundle. Singling it out manually would cost a lot of time when time is critical. A simple, yet durable cable identification label at regular intervals helps to have important systems bac...
New, smartphone operated BradyPrinter M611 to label cables and components
13 okt 2021
The new BradyPrinter M611 Mobile Printer announces a new chapter in the ongoing evolution of identification. The most complex labels can now easily be designed in the field using only a smartphone and Brady Corporation's free Express app before printing on reliable, industrial grade label materia...
Profinet, EtherCAT och integrerat nödstopp i trådlös mobil operatörspanel
7 okt 2021
KeTop T15X är en trådlös mobil operatörspanel för den moderna fabriken och Industri 4.0.
Lideco presenterar ett nytt produktsortiment från MATE Precision Technologies
5 okt 2021
MATE Workholding - "Made for machinists, by machinists"
KONCERNSYNERGIER GER GLOBALA LEVERANSER TILL ELBILSTILLVERKARE
28 sep 2021
Lyckad kompetensöverföring inom Lesjöforskoncernen är nyckeln till en omfattande affär med en stor elbilstillverkare. Synergieffekter har lett till att tillverkning och leverans kan ske från flera platser globalt.
LESJÖFORS FÖRVÄRVAR ALCOMEX, EN LEDANDE OCH VÄXANDE EUROPEISK TILLVERKARE AV DÖRR- OCH INDUSTRIFJÄDRAR
28 sep 2021
Lesjöfors har i dag förvärvat 88 procent av aktierna i Alcomex-koncernen. Genom affären får Lesjöfors tillgång till nya geografiska marknader och ett nytt produktområde, vilket är i linje med dess ambition att skapa den ledande gruppen inom fjäder-, tråd- och bandkomponenter.
Kyoceras keramiska glidlager revolutionerar magnetdrivna mixrar inom medicinteknik
9 sep 2021
Kyocera Fineceramics tillverkar högpresterande keramiska produkter för applikationer med komplexa och anspråksfulla kravprofiler. Ett intressant och permanent växande område är keramiska lager för magnetdrivna mixrar som revolutionerar produktionen av läkemedel och livsmedel.
Lesjöfors lanserar en ny produktgrupp – DRAGANDE GASFJÄDRAR
9 sep 2021
Lesjöfors produktomfång växer kontinuerligt. Nu erbjuder vi även dragande gasfjädrar som ger omedelbar kraft och hög säkerhet i applikationer som kräver en kontrollerad stängning. Produkten finns både i standardsortimentet och anpassas efter individuella önskemål.
Klarvik AB + Åre Produktion AB = Sant
9 sep 2021
Klarviks Ägare förvärvar majoritet i Åre Produktion.
Blowmolding/Formblåsning
9 sep 2021
Simons Industri AB presenterar: Blowmolding/Formblåsning
NY PUNKTSVETSMASKIN SNABBAR UPP PRODUKTION I LETTLAND ÄNNU MER
10 aug 2021
En ny maskin för punktsvetsning har medfört många fördelar för Lesjöfors fabrik i Lettland. Manuella arbeten har minskat och maskinen kan svetsa upp till sex punkter på en yta samtidigt, vilket ger en mångdubblad effektivitet.
Manometal GmbH Our Products
10 aug 2021
Turning parts and assembly parts of different brass alloys, stainless steel, lead free alloys and other raw materials.
Lesjöfors Springs & Pressings AB Grön Energi sänker CO2- utstläppen med mer än hälften
10 aug 2021
Lesjöforsföretagen fortsätter att arbeta med hållbarhetsmålen, där lägre koldioxidutsläpp är ett fokusområde. Velleuer i Tyskland är ett bra exempel på hur en övergång till en grön energimix snabbt och enkelt kan sänka utsläppen med mer än hälften.