14 - 16 nov 2023

Alla nyheter

RISE presenterade “Nationellt center för hållbar plast” på Sustainability Arena
22 mar 2023
Samma funktion, samma kvalitet och samma pris som traditionell plast. Men med ett större fokus på cirkulära materialflöden. Visionen bakom RISE nya nationella center för hållbar plast är tydlig – det är bara tillsammans som vi kan hitta framtidens lösningar. Hur det ska gå till presenterades på S...
Samverkan ger ny kraft till industrin
6 mar 2023
Business Blekinge fördubblade antalet medverkande företag i sin samlingsmonter på Elmia Subcontractor. – Vi ser en tredimensionell samverkansfaktor, både inne i montern, nationellt och internationellt, säger Petronella Lång, projektledare.
Hur länge till orkar svensk industri bära svensk ekonomi?
22 feb 2023
Slutet av 2022 pekade alltmer mot ett mörkt 2023. Höga elpriser, ökade varsel och utspel inför avtalsrörelsen. Hur ser det ut när 2023 så sakta börjar ta form? Sinf:s Underleverantörsbarometer för Q1 2023 visar på en industri med underleverantörer som står starka när hårda vindar blåser. - Svensk...
Teambuilding gav extra bonus under mässan
6 feb 2023
Fristad Plast ställde inte bara ut på Elmia Subcontractor 2022 – de tog med sig hela företaget till mässan för att låta alla anställda uppleva vad som händer när industrins experter samlas.
Hållbarhet och produktivitet gav stororder
7 dec 2022
Fårbo Mekaniska lämnade Elmia Subcontractor fulltankade med positiv energi och med flera bokade affärsmöten i väskan. – Vi har massor av jobb att följa upp framöver – precis som det ska vara.
Årets Elmia Subcontractor vände utmaningar till hållbara möjligheter
21 nov 2022
Hållbarhet, energieffektivisering och ökad konkurrenskraft genom samverkan. Elmia Subcontractor lyfte industrins allra viktigaste utmaningar i en tid när världen runtomkring oss skakar. Allt för att vi tillsammans ska kunna hitta de rätta lösningarna för framtiden och stärka konkurrenskraften för...
Samverkan på mässan gav miljonaffär
17 nov 2022
Mötet i montern hos Gårö Plåtprodukter på förra årets Elmia Subcontractor resulterade i ett samarbete som fram till årets mässa har genererat nya affärer för flera miljoner.
Framtidens fordonsindustri kräver hållbara leverantörer
17 nov 2022
Hållbarhet, energieffektivisering och ökad konkurrenskraft genom samverkan. Elmia Subcontractor lyfter industrins viktigaste frågor med hjälp av branschens allra främsta experter – som hur framtidens mobilitetslösningar skapar nya möjligheter för dagens leverantörer.
Mötet på mässgolvet gav nya affärer
17 nov 2022
Ett spontant möte på förra årets Elmia Subcontractor gav ringar på vattnet. AQ Group inleder samarbete med en helt ny kund och har redan kommit flera steg på vägen.
Ren luft och rent vatten med högteknologiska textilier
16 nov 2022
Hur säkerställer du minimal miljöpåverkan? Familjeföretaget Industri-Textil JOB AB utvecklar världsledande processer för partikelfiltrering och rening av både luft och vätskor.
Inspireras av framtidens hållbara material på Subcontractor InnoDex
16 nov 2022
Läderliknande material av kombucha. Takbox av hampafiber. Eller ett skum gjort av 100 procent mycel. På inspirationsarenan Subcontractor InnoDex 2022 hittade du unika material och häftiga konstruktioner som sätter grunden för morgondagens produktutveckling.
Tata Steel har färdplanen klar för minskade CO2-utsläpp
16 nov 2022
Hållbarhet och pris är två heta frågor inom stålindustrin. Europas näst största producent av stål, Tata Steel, presenterar sina hållbarhetsmål på Elmia Subcontractor.
Hitta nya hållbara möjligheter på Sustainability Arena
15 nov 2022
Fundera. Agera. Och producera – hållbart. På Sustainability Arena öppnar sig helt nya dörrar för dig som vill ta nästa steg i ditt hållbarhetsarbete. Här inspireras du av andra företag och får precis den hjälp som ditt företag är i behov av. Allt för att du ska kunna komma vidare på din hållbarhe...
På Subcontractor Tech Arena börjar din teknikresa
15 nov 2022
Inspireras av konkreta case och ta del av ny kunskap från intressanta föreläsningar. På Subcontractor Tech Arena påbörjar du din resa mot nya digitala lösningar – oavsett om det handlar om AI, trådlösa sensorer eller Internet of Things.
Södertälje Science Park hjälper dig med din hållbarhetsresa
14 nov 2022
Vill du göra affärer av ditt hållbarhetsarbete? Men vet inte riktigt hur du ska komma i gång? Hos Södertälje Science Park på Subcontractor Sustainability Arena får du precis den hjälp som behövs för att du ska kunna ta första steget. – Vi hjälper ditt företag att se möjligheterna med hållbar pro...
Elmia Subcontractor – hela tillverkningsindustrins kunskap på en och samma plats
4 nov 2022
Nya trender, nya produkter, innovativa material och nya lösningar. Effektiva möten med industrins experter. Elmia Subcontractor – mässan som förenar tillverkningsindustrin – tar än en gång ett helhetsgrepp om industrins dagsläge och framtid.
NEVS letar leverantörer till framtidens mobilitetslösning
2 nov 2022
Framtidens mobilitet är redan här. På Elmia Subcontractor visar Nevs den nya autonoma bilen Sango som är grunden i deras mobilitetslösning för delade resor. Samtidigt söker Nevs efter nya leverantörer att samarbeta med i den fortsatta utvecklingen.
Pappersbatteriet som gör elektroniska produkter miljövänliga
18 okt 2022
Skippa dina vanliga AA-batterier. Nu räcker det – i princip – med ett helt vanligt papper för att driva enkla elektroniska produkter. Forskare från Empa i Schweiz har nämligen tagit fram ett miljövänligt pappersbatteri som producerar elektricitet först när vatten tillsätts.
”Den nya motorgenerationen är dragplåstret i montern”
13 okt 2022
Ny elmotor med helt nya komponenter. Smarta fläktar med unika funktioner. Och fullt fokus på energieffektiva lösningar. ebm-papst kommer till Elmia Subcontractor i november med flera nyheter som bidrar till betydligt effektivare energianvändning.
Töjbar elektronik tar bilinteriören in i framtiden
11 okt 2022
Knappa in din destination på ett elektroniskt tyg. Eller höj volymen med en 3D-printad sensor på ratten. Soplast från Portugal tar interiören i din bil in i framtiden med hjälp av ultratunn och töjbar elektronik som kan integreras i de flesta material.
Samverkan nyckeln till smart industri
10 okt 2022
Tillverkningsindustrin står idag inför stora utmaningar. På kort sikt handlar det om höga energipriser, och på längre sikt behöver hållbarhetsmålen nås. För att kunna ta sig an dessa utmaningar behöver industrin arbeta smartare, inte minst genom ny teknik. Och ny teknik skapas genom samverkan.
Här är däcken som innehåller återvunnen polyester från PET-flaskor
29 sep 2022
Återvunnen polyester från PET-flaskor? I helt vanliga däck? Jodå, det är möjligt tack vare ContiRe.Tex-teknologin från Continental. De unika däcken finns redan på marknaden och tar Continental ett steg närmare målet att endast använda hållbara material i sina däck.
Leverantörer i världsklass lyfter svensk försvarsindustri
29 sep 2022
Mekaniska komponenter till artillerisystem eller härdade detaljer till stridsflygplan. Oavsett område håller försvarsindustrin i Sverige världsklass tack vare hög kompetens från svenska leverantörer. På många sätt ett arv från klassiska svenska vapentillverkare.
”Vi har djup kunskap om material och provning inom det växande elektrifieringsområdet.”
21 sep 2022
Ökad elektrifiering inom fordonsindustrin, batteritillverkning och infrastruktur med många laddstationer. Hur kommer Sveriges elektrifieringsstrategi egentligen att se ut i framtiden? Vilka ska vara med och utveckla framtidens tekniska tjänster för de nya industriområdena?
Grön pressgjutning som ger kunden unika värden
5 sep 2022
Både traditionell pressgjutning och fokus på grön tillverkning. Tack vare hållbara investeringar kan Lundbergs Pressgjuteri både ge kunden ett unikt mervärde och säkra nya affärer i framtiden. Möt årets andra ambassadör för Elmia Subcontractor – familjeföretaget i Vrigstad som med miljövänliga t...
Så får du hållbara innovationer med digitala tvillingar
26 aug 2022
Hållbart. Både vad gäller ekonomi och miljö. För Dassault Systèmes handlar produktutveckling inte bara om att ta fram en ny produkt – nej, det handlar precis lika mycket om innovationer som är hållbara under hela livscykeln. Nyckeln till framgång? Virtuell verifiering med hjälp av en digital tvil...
”Vi vill visa upp oss under vårt nya namn”
18 aug 2022
Nytt namn och en ny era – men med samma långa erfarenhet inom stålbranschen. På Elmia Subcontractor kommer Sandvik Materials Technology att synas under det nya namnet Alleima. Med sig har företaget bland annat en helt ny stålsort som tidigare har saknats på marknaden.
Underleverantörerna kräver snabbfotad politik
8 aug 2022
Det går snabbt nu. Stora investeringar krävs i närtid för teknikomställningar samtidigt som vi har galopperande elpriser, kraftig inflation och en vikande konjunktur. Hela 80 procent av underleverantörerna uppger att de ser sämre tider komma, när Underleverantörsbarometern nu släpps för Q3 2022....
Produktutveckling med plastkonstruktion som spetskompetens
13 jun 2022
Från att producera snusdosor en 10-dels sekund snabbare till att ta fram ett avancerat system för blodanalys. För att kunna möta kraven från dagens kunder krävs det spetskompetens på absolut högsta nivå inom konstruktion och simulering. Möt Jelmtech – årets första ambassadör för Elmia Subcontract...
Elmia Subcontractor är vårt sätt att nå längre ut
1 jun 2022
Ny stor vattenskärmaskin, fördubblad kraft i verkstaden och större lokaler. AddCut växer så det knakar och nu vill företaget nå ut till kunder i hela Sverige. En del i satsningen är att ställa ut på Elmia Subcontractor 2022 – för första gången i företagets historia.
Elmia Subcontractor – tillverkningsindustrins hjärta
23 maj 2022
Elmia Subcontractor har tagit stora kliv. Från en mötesplats för underleverantörer, till en innovationsarena där branschnyheter inte bara visas upp – utan också skapas. Nu får mässan ett nytt utseende som ska stärka positionen som tillverkningsindustrins hjärta och samtidigt signalera att här får...
Krigspåverkade underleverantörer förvånar
10 maj 2022
Svensk Industriförening, Sinf presenterade under Elmia Produktionsmässor underleverantörsbarometern som avser första och andra kvartalet 2022. Ukrainakriget påverkar underleverantörerna liksom materialbrist och höga elpriser. Den allmänna uppfattningen är att vi är på väg ut ur en högkonjunktur o...
Sematron visar vakuumformningens möjligheter på Elmia Subcontractor 15-17 november
15 nov 2022
Med ny ledning och flera tekniskt komplexa uppdrag med hög kravställning, växer Sematron som ledande leverantör inom vakuumformning. Nu kommer företaget till Elmia Subcontractor för att lyfta fram teknikens möjligheter. Sematron är experter på precisionsinriktad vakuumformning av plast. Kunder...
WELCOME TO TECHNOLOGY OF THE FUTURE: METAVERSE 🌍
14 nov 2022
Do you want to know how you can use the VR technology as a tool in your daily work? Visit A03:16 to see and try our Würth Industry Nordic metaverse live
FRACTORY EXHIBITS AT ELMIA SUBCONTRACTOR 2022
14 nov 2022
THE ESTONIANAN MANUFACTURING STARTUP NOW GROWING GLOBALLY EXHIBITS IN SWEDEN FOR THE FIRST TIME
Äntligen är vårt senaste industrimagasin från Gnosjöregionen här!
14 nov 2022
Vårt senaste industrimagasin finns nu att läsa! Kom förbi vår monter och hämta ett eget exemplar och ta del av det senaste från Gnosjöregionen!
KYOCERA VISAR KERAMISKA SENSORKOMPONENTER I MONTER B06:62 FÖR KRÄVANDE APPLIKATIONER
11 nov 2022
Kyocera Fineceramics tillverkar högpresterande keramiska produkter för applikationer med komplexa och anspråksfulla kravprofiler. Ett intressant och permanent växande område är sensorteknologi där användandet av keramiska sensorkomponenter allt oftare krävs p.g.a. omgivande miljö och ökade krav p...
 KYOCERA Fineceramics Solutions GmbH byter namn till KYOCERA Fineceramics Europe GmbH
11 nov 2022
I september i år konsolidera KYOCERA Fineceramics sina keramverksamheter i Europa till ett juridiskt bolag. I och med det så har vårt moderbolag KYOCERA Fineceramics Solutions GmbH ändrat namn till KYOCERA Fineceramics Europe GmbH.
Prova på affärsinriktad och ledarskapsinriktad coaching under en dag - kostnadsfritt!
9 nov 2022
Vill du plocka fram mer av dig själv och dina medarbetare? Vill du få in fler perspektiv av din yrkesroll för verksamhetens utveckling?
RubiNord i samarbeta med WELD2CAST Engineering AB på på den svenska marknaden.
8 nov 2022
Ett nytt samarbete ska markera början på en skandinavisk tillväxtresa för RubiNord. Tillsammans med WELD2CAST kommer de att leverera en komplett lösning av metall- och packningsdelar på den svenska marknaden.
Nu allt från Teknisk Formblåsning upp till 150 liter samt Emballage från 50ml - 5 L
8 nov 2022
Vi hjälper till från utveckling till färdig produkt, dvs från konstruktion med verktygsframtagning , provkörning, färdigställande för produktion,sedan produktion med montering pack samt leverans.
Sinf - Konstnadsfritt Mingel och Nätverksträff - Jämställdhet & Mångfald
3 nov 2022
Välkommen till Sinfs kostnadsfria Mingel! Mångfald kan öka ditt företags konkurrenskraft, men hur börjar man? Tisdagen den 15 november kl. 16-18 bjuder Sinf in till Nätverksträff på temat Jämställdhet och Mångfald. Kvällen bjuder på inspirerande föredrag, snittar och dryck samt trevligt m...
Syntronic förvärvar ny produktionssite för satsning på hållbarhet
1 nov 2022
Det globala teknikutvecklingsföretaget Syntronic meddelar idag att man förvärvar elektroniktillverkningsbolaget Lloyd Douglas Solutions (LDS). Det Kanada-baserade bolaget blir en strategiskt viktig samarbetspartner till Syntronic Production Services i Sandviken och Kumla, samt till Syntronic Afte...
3D Printning
26 okt 2022
Passar produktion av prototyper.
Ta itu med monteringsutmaningar med henkels nya högpresterande snabblim: LOCTITE® 402
26 okt 2022
Düsseldorf, Tyskland – Nu har Henkels omfattande LOCTITE® snabblimssortiment utökats med ett nytt snabblim för limning av små komponenter i produktionstillämpningar med hög hastighet. Det passar dessutom lika bra till snabba reparationer. Det nya snabblimmet är LOCTITE 402, ett lim med fantastisk...
Gasfjädrar från världsledande Stabilus
26 okt 2022
På Aratron har vi erbjudit kundanpassade gasfjädrar, men också ett brett lagerlagt standardsortiment, i över 50 år! Utöver våra kvalitativa gasfjädrar från tyska Hahn, har vi nu även gasfjädrar från världsledande Stabilus i vårt sortiment.
Digital arbetsbeordring Andersson VIM "Verkstad I Miniatyr"
26 okt 2022
Med Andersson Verkstad I Miniatyr har vi digitaliserat informationsflödet och arbetsbeordringen. VIM-tavlan är en 55" pekskärms TV där du som arbetsledare har stöd för ditt morgonmöte.
 LÄRLINGSPROGRAM SÄKRAR FRAMTIDENS BEHOV AV FJÄDERMAKARE
7 okt 2022
I många av våra Lesjöforsbolag använder vi lärlingsprogram som ett strategiskt sätt att introducera, utbilda och behålla de bästa medarbetarna för framtiden. I Storbritannien har dotterbolaget European Springs & Pressings precis startat ett omfattande program för fem nya lärlingar.
NYUTVECKLADE SPECIALFJÄDRAR ÖPPNAR NYA VÄGAR FÖR TUNGA LASTFORDON
30 sep 2022
Tung belastning ställer mycket höga krav på ett fordons fjädring. Bristfällig fjädring kan orsaka en rad problem så som minskad bromseffektivitet, däckslitage och svårigheter att styra. Det leder också till extra kostnader, något Lesjöfors kunnat reducera rejält tack vare en ny fjädringsdesign.
Boards on Fire visar det senaste inom digital daglig styrning
19 sep 2022
Digitaliseringstakten är högre än någonsin inom alla branscher både i svensk industri och internationellt. I sin monter vid Tech Arena på Elmia Subcontractor visar Boards on Fire de senaste digitala verktygen inom daglig styrning, pulsmöte och förbättringsarbete. Och delar med sig av exempel på f...
Digitalisera din produktion!
19 sep 2022
Var skall vi börja? Vad är bäst för oss? Vilka effekter kan vi förvänta oss? Även beslut kring digitalisering behöver vara faktabaserat, eller datadrivet i så stor utsträckning som möjligt! Empir Industry har tagit fram en tjänst och ett koncept för digitalisering av produktionsanläggningar so...
UTOMHUSBELYSNING FÖR NORDISKA KLIMAT
19 sep 2022
Exolöf har tidigare utvecklat arbetsbelysning men lanserar nu även belysning för utomhusmiljöer. Belysningen finns i flera olika modeller och vid utvecklingen av produkterna har stort fokus varit på de höga tekniska krav som ställs av kunderna. Tillsammans med Exolöf har vi på OEM Automatic möjli...
Din nya svetsassistent är en robot
19 sep 2022
CoWelder är ett ekonomiskt överkomlig sätt att komma i gång med svetsautomatisering på. Den är perfekt för svetsning av enkla arbetsstycken oavsett mängd och frekvens. CoWelder säkerställer maximal flexibilitet, enkel programmering och konstant hög svetskvalitet.
Alutrade förvärvar MBO Trading
29 aug 2022
Alutrade, som under 2021 går mot ett rekordår med över 200 MSEK i omsättning, förvärvar aluminiumföretaget MBO Tradings verksamhet.
HT Laser investerar i ny manuell lasersvets
29 aug 2022
HT Laser Vasa utökar sitt tjänsteutbud med en manuell lasersvets på 2kW. Maskinen är ett bra komplement till HT Lasers nuvarande lasersvetserbjudande som bland annat består av två större lasersvetsportaler och en ny robotcell.
How we respect and live the environmental sustainability principles
29 aug 2022
Environmental sustainability principles have always been the driving force of our development. We strive to work and live in a way that promotes sustainability and reduces our environmental footprint to a minimum. Today, we would like to present you with a few of our practices that make this poss...
Working with a new plastics supplier: Journey from the proposal to the final product
29 aug 2022
Companies looking to develop their first plastic products or find a new plastics supplier and partner to join their ventures in this field often face the same problem: how and where to start?
7 benefits of using post-consumer recycled resin
29 aug 2022
The action of recycling plastics is able to produce a substantial difference, and customers need to comprehend the favorable impact of recycling from the ecological and financial point of view. Consumers of plastic goods have the chance to create a gap, and companies and brand owners may direct t...
UTOMHUSBELYSNING FÖR NORDISKA KLIMAT
29 aug 2022
Exolöf har tidigare utvecklat arbetsbelysning men lanserar nu även belysning för utomhusmiljöer. Belysningen finns i flera olika modeller och vid utvecklingen av produkterna har stort fokus varit på de höga tekniska krav som ställs av kunderna. Tillsammans med Exolöf har vi på OEM Automatic möjli...
RAM MOUNTS - BRA STANDARDSORTIMENT I LAGER
29 aug 2022
På fästen från RAM Mounts kan du applicera produkter som smartphones, läsplattor, tablets, laptops och övriga displayer med VESA-fäste. Vi har monteringslösningar för allt mellan truck och flygplan för att snyggt och säkert kunna montera din utrustning på det stället du önskar. Med smarta monteri...
ORLACO LANSERAR NY DIGITAL ETHERNET-MONITOR
29 aug 2022
Orlacos nya monitor ELED är ett tillskott i den digitala ethernet-familjen. Tillsammans med en eller flera EMOS-kameror utgör det ett digitalt Plug and Play-system med snabb respons och smidig användning.
BIOMASTER - TILLSATS SOM SKYDDAR YTOR OCH PRODUKTER
29 aug 2022
Pandemin har medfört nya aspekter och sätt att tänka på varav hygien och renlighet är en av de viktigaste. För att öka säkerheten och minska eller eliminera bakterier på produkter och ytor har Industrilås samarbetspartner Addmaster skapat Biomaster. Industrilås kan nu integrera detta antimikrobie...
Kom och prata mätteknik med oss!
10 nov 2021
Hela veckan finns vi på plats i monter B04:40 med uppkopplad mätteknik i fokus. Vi hjälper dig hitta den bästa lösningen inom mätteknik, helt anpassat för din verksamhet.
Steel Products på Elmia Subcontractor 2021:  Med fokus på lägre omkostnader och FN’s Globala mål
5 nov 2021
På Elmia Subcontractor i Jönköping har Steel Products A/S fokus på närhet, leveranssäkerhet och hållbarhet som underleverantör. Det kommer kunderna till godo i form av en grönare profil, mera intelligent design, lägre produktionsomkostnader och större tillförselsäkerhet. Elmia Subcontractor 202...