Nyheter

Elmia Park flyttas till 2023
16 dec 2021
En av Sveriges största branschmässor för utemiljöer, Elmia Park, som skulle ha ägt rum den 4-6 oktober 2022 flyttats fram och arrangeras istället hösten 2023.
Elmia Park flyttas till 2022
9 apr 2021
En av Sveriges största branschmässor för utemiljöer, Elmia Park, som skulle ha ägt rum den 28–30 september 2021 flyttats fram och arrangeras istället den 4–6 oktober 2022.
Elmia Park summerar - Stort intresse för gröna utomhusområden
26 sep 2019
Elmia i Jönköping är en arena att räkna med när branschen för park och utomhusmiljöer samlas. Elmia Park räknade in många nöjda utställare och besökare när mässan stängde för den här gången.
Arvika har landets mest inspirerande park
26 sep 2019
Arvika stadspark vinner Elmia Park Inspira 2019 – utmärkelsen för landets vackraste och mest inspirerande park. Det blev en överlägsen seger när priset delades ut på scen på Elmia Park i Jönköping.
Grönare stadsmiljöer ger öppnare sinnen
26 sep 2019
I takt med urbaniseringen ökar behovet av nya mötesplatser för alla som bor och lever i städerna. Men hur moderna vi än blir kommer vi alltid behöva inspiration och återhämning med gröna värden – naturen måste finnas med oss i stadsmiljön. Konferensen Urban Green Talks på Elmia Park blev en grön...
Borsta bort dagg för fina friska golfbanor
26 sep 2019
Rein Drost Machinehandel väcker uppmärksamhet på Elmia Park med sin Yamaha Course Mate – en elektrisk fyrhjuling som skonsamt och effektivt borstar bort golfbanornas morgondagg. En hel rad borstar är monterade bak på fyrhjulingen och kan jobba med olika tryck över gräsmattorna.
Snygga och smarta törstsläckare
25 sep 2019
Skånska Bevattningsteknik har med sig en läskande mässpremiär till Elmia Park – dricksvattenfontäner för parker, torg, idrottsarenor och andra utomhusmiljöer. Ett enkelt och smart sätt att kunna släcka törsten när man vistas utomhus på promenad eller är på något evenemang.
Ogräsbekämpning med Bo Rappne
25 sep 2019
Tecnovap meddelar att de ska presentera unika sätt att eliminera ogräs. De kommer demonstera sina maskiner. I deras monter kan du också träffa Bo Rappne, känd från TV4 och Slottsträdgården Ulriksdal.
Mumindalen som lekpark
25 sep 2019
Finska Lappset har en premiär så stor att den inte får plats i montern. Deras nya Muminlekpark bjuder på 200 kvadratmeter spännande äventyr för alla åldrar – med bland annat ett sju meter högt Muminhus i tre våningar.
Gillenia trifoliata är Årets Perenn 2020
24 sep 2019
Ljuvliga, skira blommor, anslående höstskrud och förmåga att skapa harmoni bland egensinniga rabattgrannar. Det är Perennagruppens ord om valet av Gillenia trifoliata – med det äldre svenska namnet trebladsspira – till Årets Perenn 2020.
Förändrade livsmönster - Påverkas den offentliga miljön?
10 sep 2019
Hur kan vi skapa miljöer för arbete och rekreation i anslutning till arbetsplatser och kontor? Under konferensen Urban Green Talk berättade Agneta Stake, VD på Nola Industrier AB om miljöer som kräver förändring efter nya behov.
Revolutionerande teknik från John Deere
3 sep 2019
Från 2019 finns Michelin X Tweel Turf luftfria radialdäck tillgängliga för John Deeres 900-serie ZTrak-gräsklippare med noll vändradie för professionellt bruk.