För besökare

Välkommen till Elmia Wood!

Elmia Wood är en heltäckande mässa och mötesplats för skogsägare, entreprenörer, skogstjänstemän och alla andra med intressen i skogen. Många Elmia Wood-besökare kommer känna igen atmosfären som bara kan skapas på en riktig demo mässa ute i skogen, med maskiner som visar de senaste trenderna.

Här finns möjlighet att se de senaste produktnyheterna, ta del av innovationer och ny kunskap samt skapa möjligheter för nya affärer.

Inför Elmia Wood 2025 får slingan en ny sträckning med bättre flöden och flera nya passager.

Kunskapsslingan, som var en nyhet på mässan 2022, blir kvar och är en värdefull del i utbildningssyfte. Här visas olika brukningsmetoder i skogsbruket, såsom gallringsmetoder och trädslagsval. 

Hoppas att vi ses igen i Bratteborg, söder om Jönköping, 5-7 juni 2025.

Planeringen inför Elmia Wood 2025 är i gång
5 apr. 2024
Nu är förberedelsearbetet inför nästa stora skogsmässa i gång ordentligt. Montrar ska bokas, aktiviteter spikas och mässområdet planeras inför Elmia Wood den 5–7 juni 2025.
Ökad vedanvändning eldar på Espegards efterfrågan
4 juni 2022
När elpriserna skenade i vintras blev det också riv efter ved att elda i kaminer och pannor. – I vår monter hittar du utrustning för att packa ved. Vedstativ och vedsäckar för alla storlekar och behov. Det är ett otroligt tryck på efterfrågan just nu. Många vill växla upp från husbehov till att...
NorrPlant blickar söderut
4 juni 2022
– Det är faktiskt första gången på över 20 år som vi är med på Elmia Wood. Jag är positivt överraskad av responsen. Vi får massor av frågor och inspel från initierade skogsägare från ett område som vi kanske normalt inte verkar i så mycket. Men vi märker också en tydlig trend att våra plantor kry...
ATV växlar upp med fler  och mer avancerade tillbehör
4 juni 2022
Trenden är tydlig. ATV:n går allt mer från leksak och hobby till ett aktivt arbetsredskap på gården. – Det märks inte minst på tillbehörssidan. Mer påkostade vagnar med mer inbyggd teknik för att kunna lösa gårdens olika arbetsuppgifter, säger Staffan Svensson på Yamaha.
Fire Box och åttahjulig skotare toppar i Vimeks monter
4 juni 2022
Det är ett pulserande liv i Vimeks monter på Elmia Wood. – Det som drar mest blickar till sig är vår nya åttahjuliga skotare, Vimek NG 870.1, säger Edvin Eklund. – Hyttmiljön för föraren har varit i starkt fokus. Föraren ska sitta bra, se bra och må bra. Det är ju föraren som ska välja oss igen...
Val av bensin ur ett ekonomiskt och hälsomässigt perspektiv
4 juni 2022
Ännu finns det gott om bensindrivna maskiner och därmed ett ansvar att fundera över valet av bensin. Med alkylatbensin får man ett renare bränsle som, till skillnad från E10-bensin, ger maskinerna en ökad livslängd. Lika viktiga är hälsofördelarna för användaren.