21 - 24 aug. 2024
Du missar väl inte eventet där kreativitet och hantverk visas upp i form av fräcka lacker, schyssta motiv, blänkande krom och inredningar man bara drömmer om? Årets Nordic Trophy-tävling, anordnat av Trailer Magazine, kommer som vanligt att äga rum lördagen den 24 augusti mellan kl 09:00-17:00 på Elmia Lastbil. Det vill du inte missa!

Nordic Trophy är ett paradis för dig och alla andra som gillar snygga och smart byggda lastbilar med fantasifulla motivlacker, flärdfulla inredningar och med signalhorn och lyktor värda namnet. Elmias fält kommer återigen i augusti att fyllas med lastbilar från Norden och övriga Europa som är allt utöver det vanliga. 

Bland dem som anmäler sig kommer endast ett drygt hundratal bilar att nomineras till startfältet av Trailers jury. De utvalda bilarna tävlar i Utmanarklassen. Tävlar gör också de tio bilarna i Mästarklassen, fjolårets finalister.

Regerande mästare är Müller Ermensee från Schweiz som med sin Scania 660S med kyltrailer på tema Indiana Jones – ”Indy” vann förra årets tävling. Det fantastiska bygget, där både dragbil och trailer är helt motivlackat, vann Nordic Trophy 2023 i samband med Trailer Trucking Festival på Mantorp Park.

Läs hela artikeln om 2023 års vinnare på Nordic Trophy (extern länk)

Tvåa kom Henrik Guldager från Danmark som var nära att knipa sitt åttonde titel men istället slutade som tvåa med sin Volvo FH500 pusherdragare i retrostil. En modern variant av den bil, en Volvo F12, han själv vann Nordic Trophy med 1985.

2022 års vinnare, Juha Ristimaa från Finland, knep tredjepriset med sin Scania 650S dragbil med trailer - "Iceman".

Topptrion i förra årets Nordic Trophy framför sina bilar, fr.v: Henrik Guldager (2:a), Frans Müller (1:a) och Juha Ristimaa (3:a) Foto: Joachim Cruus/Trailer.

Nordic Trophy är något av ett öppet nordiskt mästerskap för customiserade lastbilar dit många bilar från övriga Europa ansluter för att göra upp om titeln. Tävlingen arrangeras av tidningen Trailer och har genomförts varje år sedan 1980 – förutom 2020 då pandemin satte stopp för tävlingen. Vem vinner i år?

Anmälan till Nordic Trophy 2024 sker som vanligt via Trailer.se, gör din anmälan här.