14 - 16 nov. 2023
Inför mässan 2023 samlas pressmaterial här och du får möjlighet att pressackreditera dig.
Tysk samlingsmonter på Elmia Subcontractor skapar framgångsrika samarbeten
14 sep. 2023
I jakten på nya affärsmöjligheter och starka samarbetsrelationer riktar tyska företag från Berlin och Brandenburg mer och mer sitt intresse mot den skandinaviska marknaden. Den geografiska närheten och den kulturella likheten gör Skandinavien till en attraktiv destination. Men vad är det som lock...
Koenigsegg hittade nya affärsmöjligheter på Subcontractor Connect
1 sep. 2023
När Subcontractor Connect arrangerades förra gången träffades upp mot 100 leverantörer, 50 inköpare och totalt 190 deltagare från 28 länder. Matchmakingen sker både fysiskt och digitalt. En flexibel kombination som uppskattas av såväl leverantörer som inköpare.
Förbindningsteknik på så liten yta som möjligt
21 juni 2023
Samtec är månadens utställare på Elmia Subcontractor. En global tillverkare av elektronikprodukter som specialiserat sig inom just kontakttekniska lösningar. Connectivity är ledordet, att skapa kontakt, att leda ström eller i det här fallet en signal från en punkt till en annan.
Material, metod och människa i centrum
16 maj 2023
Hållbarhet inom plastindustrin är inte bara en fråga om återvunna material och energieffektiva tillverkningsmetoder, det handlar också om engagemanget hos människan bakom maskinen.
Hållbarhetsarbetet exploderar hos underleverantörerna
11 maj 2023
Hållbarhetsarbetet har närapå exploderat, nästan 20 procent har integrerat hållbarhet i sin affärsplan och hela 98 procent av underleverantörerna arbetar aktivt med företagets hållbarhet. Det är vad Sinfs Underleverantörsbarometer kvartal 2, 2023 visar.
Målet på Elmia Subcontractor är brand recognition
2 maj 2023
Med stark dominans på den finska marknaden inom industriförsörjning har ETRA valt att expandera västerut. Och Elmia Subcontractor 2023 är den självklara platsen för dem att plantera varumärket ETRA i Sverige.
Elektrifiering driver utveckling inom tillverkningsindustrin
11 apr. 2023
I takt med att allt fler OEM-företag växlar över till hållbara och energieffektiva lösningar ökar behoven av spetskompetens inom elektrifiering. – Omställningen sker nu och tillsammans skapar vi lösningarna, säger Christian Sunkler.
RISE presenterade “Nationellt center för hållbar plast” på Sustainability Arena
22 mars 2023
Samma funktion, samma kvalitet och samma pris som traditionell plast. Men med ett större fokus på cirkulära materialflöden. Visionen bakom RISE nya nationella center för hållbar plast är tydlig – det är bara tillsammans som vi kan hitta framtidens lösningar. Hur det ska gå till presenterades på S...
Samverkan ger ny kraft till industrin
6 mars 2023
Business Blekinge fördubblade antalet medverkande företag i sin samlingsmonter på Elmia Subcontractor. – Vi ser en tredimensionell samverkansfaktor, både inne i montern, nationellt och internationellt, säger Petronella Lång, projektledare.
Hur länge till orkar svensk industri bära svensk ekonomi?
22 feb. 2023
Slutet av 2022 pekade alltmer mot ett mörkt 2023. Höga elpriser, ökade varsel och utspel inför avtalsrörelsen. Hur ser det ut när 2023 så sakta börjar ta form? Sinf:s Underleverantörsbarometer för Q1 2023 visar på en industri med underleverantörer som står starka när hårda vindar blåser. - Svensk...
Sematron visar vakuumformningens möjligheter på Elmia Subcontractor 15-17 november
15 nov. 2022
Med ny ledning och flera tekniskt komplexa uppdrag med hög kravställning, växer Sematron som ledande leverantör inom vakuumformning. Nu kommer företaget till Elmia Subcontractor för att lyfta fram teknikens möjligheter. Sematron är experter på precisionsinriktad vakuumformning av plast. Kunder...
WELCOME TO TECHNOLOGY OF THE FUTURE: METAVERSE 🌍
14 nov. 2022
Do you want to know how you can use the VR technology as a tool in your daily work? Visit A03:16 to see and try our Würth Industry Nordic metaverse live
FRACTORY EXHIBITS AT ELMIA SUBCONTRACTOR 2022
14 nov. 2022
THE ESTONIANAN MANUFACTURING STARTUP NOW GROWING GLOBALLY EXHIBITS IN SWEDEN FOR THE FIRST TIME
Äntligen är vårt senaste industrimagasin från Gnosjöregionen här!
14 nov. 2022
Vårt senaste industrimagasin finns nu att läsa! Kom förbi vår monter och hämta ett eget exemplar och ta del av det senaste från Gnosjöregionen!
KYOCERA VISAR KERAMISKA SENSORKOMPONENTER I MONTER B06:62 FÖR KRÄVANDE APPLIKATIONER
11 nov. 2022
Kyocera Fineceramics tillverkar högpresterande keramiska produkter för applikationer med komplexa och anspråksfulla kravprofiler. Ett intressant och permanent växande område är sensorteknologi där användandet av keramiska sensorkomponenter allt oftare krävs p.g.a. omgivande miljö och ökade krav p...
 KYOCERA Fineceramics Solutions GmbH byter namn till KYOCERA Fineceramics Europe GmbH
11 nov. 2022
I september i år konsolidera KYOCERA Fineceramics sina keramverksamheter i Europa till ett juridiskt bolag. I och med det så har vårt moderbolag KYOCERA Fineceramics Solutions GmbH ändrat namn till KYOCERA Fineceramics Europe GmbH.
Prova på affärsinriktad och ledarskapsinriktad coaching under en dag - kostnadsfritt!
9 nov. 2022
Vill du plocka fram mer av dig själv och dina medarbetare? Vill du få in fler perspektiv av din yrkesroll för verksamhetens utveckling?
RubiNord i samarbeta med WELD2CAST Engineering AB på på den svenska marknaden.
8 nov. 2022
Ett nytt samarbete ska markera början på en skandinavisk tillväxtresa för RubiNord. Tillsammans med WELD2CAST kommer de att leverera en komplett lösning av metall- och packningsdelar på den svenska marknaden.
Nu allt från Teknisk Formblåsning upp till 150 liter samt Emballage från 50ml - 5 L
8 nov. 2022
Vi hjälper till från utveckling till färdig produkt, dvs från konstruktion med verktygsframtagning , provkörning, färdigställande för produktion,sedan produktion med montering pack samt leverans.
Sinf - Konstnadsfritt Mingel och Nätverksträff - Jämställdhet & Mångfald
3 nov. 2022
Välkommen till Sinfs kostnadsfria Mingel! Mångfald kan öka ditt företags konkurrenskraft, men hur börjar man? Tisdagen den 15 november kl. 16-18 bjuder Sinf in till Nätverksträff på temat Jämställdhet och Mångfald. Kvällen bjuder på inspirerande föredrag, snittar och dryck samt trevligt m...

 

Presscenter - Lobby Nord

Elmias presscenter hittar du på andra våningen i Lobby Nord.

I våra presslokaler finns trådlös uppkoppling, kopiator, skrivare m.m. Här hittar du också pressmaterial under pågående mässor från arrangörer och utställare, konferensprogram och annan information. Det finns gott om arbetsytor, plats för intervjuer och möjlighet att sitta ner och ta en fika. Här finns även tillgång till låsbara skåp och toaletter.

press-lobby-nord.jpg

Pressparkering

Pressparkeringen ligger mitt emot Elmias kontor, strax innan Kongress- och Konserthuset, du får parkeringskod när du pressackrediterar dig.
 
pressparkering.jpg

Elmia
Elmia
Telefon: +46 36 15 20 00