14 - 17 maj 2024
Här är nyheter Elmia Svets och Fogningsteknik
Läge att minska svetsröken på verkstadsgolvet
17 maj 2024
Har du koll på vilka standarder som gäller för att hantera svetsrök? ESAB kliver in i rollen som utbildare på Elmia Svets och Fogningsteknik och visar att det finns gott om hjälpmedel för ändamålet.
Nederman förbättrar arbetsmiljön med innovativa luftfiltreringslösningar
17 maj 2024
Ren luft och lägre utsläpp från industriella processer. Det blir effekten av Nedermans lösningar och produkter, som de visade upp på Elmia Svets och Fogningsteknik.
Högt tryck i montern när Abicor Binzel presenterar både nya tekniker och lösningar i världsklass
16 maj 2024
3-4 månaders jobb koncentrerat till en vecka. Så beskriver Lars Ogrelius, distriktsansvarig säljare på Abicor Binzel, arbetsinsatsen i montern Elmia Svets och Fogningsteknik. Inte undra på att det är högt tryck i montern när företaget presenterar både nya tekniker och lösningar i världsklass.
Kompetens Arena – med fokus på att säkra framtida kompetens inom branschen!
16 maj 2024
Industrirådets senaste rapport avslöjar en oroande klyfta mellan tillväxtambitioner och tillgång på rätt kompetens inom den tillverkande industrin. ”Det är en utmaning som jag tror alla inom branschen står inför”, säger Martin Paland, VD på Bromi Gruppen AB.
Entusiastiska temavandrare under första dagen
15 maj 2024
En ny satsning under Elmia Produktionsmässor 2024 är kostnadsfria temavandringar för besökare som arrangeras i samarbete med Almi Jönköping inom ramen för projektet ’Nästa generations affärer’*. Ett perfekt tillfälle för dig som besökare att upptäcka några av de mest intressanta nyheterna och inn...
Svetsa rätt – på ett lätt sätt
14 maj 2024
Med smarta hjälpmedel, ny teknik och effektiv dokumentation vill Axson möta svetsbranschens behov av kompetensförsörjning. En välbesökt monter på Elmia Svets och Fogningsteknik vittnar om stort intresse från branschen.
Hållbara svetslösningar möter nya EU-krav
3 maj 2024
Tillägget av datadrivna mjukvarulösningar i produktionsmiljö gör det möjligt för företag att öka sin produktivitet genom bättre förvaltning av maskinpark, svetsvalidering, utrustningsövervakning och förbrukningsspårning. Det menar ESAB som presenterar sina mjukvarulösningar på Elmia Svets & Fogni...
Gasrelaterade teknologier för produktivitet och hållbarhet
16 apr. 2024
De är det ledande gasbolaget i Norden och Baltikum med verksamhet i över 100 länder och ca 80 000 medarbetare globalt. På Elmia Svets- och Fogningsteknik 14-17 maj kommer teknisk expertis från Linde (fd AGA) att demonstrera flera innovativa lösningar för svetsbranschen.
Ny IWT-utbildning till svetstekniker
2 apr. 2024
Behovet av utbildade inom svets är större än någonsin. Något som Svetsakademin AB vill möta med sitt breda utbud av IIW-godkända utbildningar när man ställer ut på Elmia Svets den 14–17 maj. – Kunskap är en nyckel till att svensk industri ska lyckas i framtiden.
Cirkulär ekonomi – vägen till lönsamhet för industrin
13 mars 2024
Det är dags att skapa nya inkomstkällor för svensk tillverkande industri. Företag som tar klivet in i cirkulära affärsmodeller framtidssäkrar både planeten och verksamheten. Det menar Elin Bergman, keynote speaker på Elmia Produktionsmässor i maj.
Bättre kontroll över dokumentationen för svetsansvariga
6 mars 2024
Digitalisering hjälper industriföretag att få överblick och struktur på sina samlade intyg och förlängningar av svetscertifikat. På Elmia Svets- och Fogningsteknik 14-17 maj presenterar AFRY nya funktioner i sitt digitala verktyg WeldWard, framtaget specifikt för ändamålet.
Hållbara tips för störningsfri svetsprocess
12 feb. 2024
Som veteraner bland utställande företag på Elmia Svets- och Fogningsteknik kommer Norsk Sveiseteknikk AS (NST) att vara på plats även i år när Elmia Produktionsmässor slår upp portarna 14-17 maj 2024. Mässan är en viktig plattform för att nå ut till svetsbranschen.
Nya innovationer inom laserteknik främjar hållbarhet
29 jan. 2024
Utvecklingen går snabbt framåt inom lasertillämpningar som erbjuder möjligheter vid tillverkning av allt ifrån fordonskomponenter till medicinteknik. Laser Machining Inc LMI AB visar de senaste nyheterna på Elmia Svets & Fogningsteknik.
Våra mässansvariga förklarar varför du ska besöka Elmia Produktionsmässor 14-17 maj 2024
15 jan. 2024
”På Elmia Produktionsmässor möter du morgondagens innovationer och trender inom tillverkande industri. Du får ta del av den senaste tekniken inom produktionsutrustning i drift. Elmia Produktionsmässor är Nordens största arena där branscher kopplas samman, synergier tydliggörs och affären är i fok...
ABICOR BINZEL - tävlande lyckades programmera iBOTone på revolutionerande kort tid!
22 sep. 2023
ABICOR BINZEL Sverige AB är ett av de företag som bokat monter på Elmia Svets och Fogningsteknik 2024. Tre huvudteman - Smart industri, Hållbar industri och Omställbar industri kommer att genomsyra samtliga sex mässor under Elmia Produktionsmässor 2024.
Mässteman 2024 - Smart industri. Hållbar  industri. Omställbar industri.
8 sep. 2023
Vi är stolta över att nu kunna presentera tre huvudteman som kommer att genomsyra samtliga sex mässor under Elmia Produktionsmässor 2024.
Produktionsdagen ger svensk tillverkningsindustri superinjektioner av kunskap för framtiden
14 mars 2023
Under Produktionsdagen den 23 maj 2023 på Elmia i Jönköping står svensk tillverkningsindustri i centrum. Dagen kommer att fyllas med annorlunda och nya infallsvinklar – konkreta superinjektioner av kunskap för dig, oavsett ledande befattning inom tillverkande industri. En viktig del med dagen är...
Nya mässansvariga för Elmia Produktionsmässor ”Tillverkningsindustrin är nerven i Sverige”
8 feb. 2023
Elmia Produktionsmässor tar avstamp mot 2024 med två nya mässansvariga. Mikael Ström och Bengt Johansson delar på ansvaret för sex industrimässor som tillsammans skapar den viktigaste arenan för produktion inom den tillverkande industrin. Målsättningen är redan spikad – att öka konkurrenskraften...
”Fler leads och kontakter än tidigare år”
14 okt. 2022
Större monter med fler maskiner. Laser Machining valde att satsa stort på Elmia Svets och Fogningsteknik 2022 – och det gav resultat i form av betydligt fler leads än tidigare. Mycket tack vare ett gediget arbete både före och under mässan, berättar Niklas Larsson som är marknadsansvarig på Laser...
"Vi har aldrig upplevt ett sådant tryck tidigare"
28 sep. 2022
Ökad omsättning och intensiva sommarmånader. Tack vare flera satsningar under våren är 2022 ett historiskt bra år för Svenska Elektrod. En stor del av framgången beror på fyra lyckade dagar under Elmia Svets och Fogningsteknik, berättar företagets vd Karl Ericsson.
LINC-CUT® S 1530W
8 maj 2024
PLUG & PLAY SYSTEM FÖR CNC PLASMA SKÄRNING FRÅN LINCOLN ELECTRIC
ESAB, LEDANDE INOM SVETSNING OCH SKÄRNING, VISAR UPP  NÄSTA GENERATIONS UTRUSTNING PÅ ELMIA-MÄSSAN
22 apr. 2024
ESAB kommer att presentera ett komplett utbud av sina nyaste och mest innovativa lösningar på Elmia Svets och Fogningsteknik i monter A07:20. Elmia Svets och Fogningsteknik hålls den 14-17 maj i Jönköping och är Sveriges ledande evenemang för metallbearbetningslösningar. ESAB kommer att ha live-s...
Mobil Bultsvetsning utan nätanslutning
10 maj 2022
För att göra svetsaren oberoende av strömförsörjning på arbetsplatsen så att svetsbultar kan svetsas med hög hållfasthet utan att behöva generatorer eller irriterande kabelförlängningar, har Soyer utökat sitt produktsortiment med en batteridriven bultsvetsmaskin för ljusbågssvetsning.
AFRY erbjuder ackrediterade tjänster inom svetsarprövning
6 maj 2022
Vi kan stolt berätta att AFRYs nya verksamhet Qualification Center nu erbjuder ackrediterade tjänster inom svetsarprövning enligt EN ISO 9606-1 Smältsvetsning av stål samt TDOK 0587:2014 Svetsning av räler och rälskomponenter. Det innebär att man kan förse kunder inom svetsande verksamhet med sve...
Linde Gas lanserar ARCLINE konceptet på ELMIA Svets och Fogningsteknik
27 apr. 2022
ARCLINE är samlingsnamnet för Lindes nyutvecklade patenterade produkter, utvecklade för att förbättra och effektivisera svetsningen. De tre första produkterna kommer att presenteras på mässan.
Intercut visar SOYERs nya generation mobila bultsvetsmaskiner och strömkällor med avancerad batteriteknik på Elmia Svets och Fogningsteknik.
25 apr. 2022
I bultsvetsmaskinernas värld är de nyutvecklade batteridrivna strömkällorna BMS-9 ACCU och BMK-8i ACCU lättviktare. Med en vikt på bara 7 – 8 kg erbjuder dessa bultsvetsar maximal rörlighet med bibehållen effekt.
Intercut lyfter enkelheten med svetsautomation
25 apr. 2022
Intercut vill slå hål på myten att svetsautomation inte är lönsamt för små jobb. Vi gör det genom att premiärvisa multiprocessmaskinen Messer Element 400 och en svetsrobot från nya leverantören Pemamek – som tillsammans ”tillverkar” en grävskopa i montern.
Välkommen till Nippon Gases monter A08:24 och ta del av våra nyheter!
23 mars 2022
Vi presenterar Plug&Work® och har bytt familjenamn på alla svetsgaser till Sanarc®.
Enklare läcksökning och tätkontroll
8 mars 2022
När man svetsar produkter som ska vara täta mot gas eller vätska så är det viktigt att svetsfogen täthetsprovas. Under mässan Elmia Svets & Fogningsteknik 2022 presenterar INFICON vätgasläcksökaren Sentrac Strix Edition för manuell och robotassisterad läcksökning. Mycket små läckor har nu blivit...

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Du kan när som helst avsluta prenumerationen genom att följa instruktionerna i e-postmeddelandet som du tar emot.


Här kan du läsa om hur Elmia behandlar dina personuppgifter.