14 - 17 maj 2024

Nyheter

Här är nyheter Elmia Automation.
Hur ser InLead Automation på huvudtemat Omställbar industri på Elmia Automation 2024?
9 nov. 2023
InLead Automation är ett av de företag som bokat monter på Elmia Automation 2024. Tre huvudteman - Smart industri, Hållbar industri och Omställbar industri kommer att genomsyra samtliga sex mässor under Elmia Produktionsmässor 2024.
Hur ser Schunk på huvudtemat Hållbar industri på Elmia Automation 2024?
16 okt. 2023
SCHUNK är ett av de företag som bokat monter på Elmia Automation 2024. Tre huvudteman - Smart industri, Hållbar industri och Omställbar industri kommer att genomsyra samtliga sex mässor under Elmia Produktionsmässor 2024.
Universal Robots - "Våra produkter är enkla och användarvänliga för våra slutkunder"
22 sep. 2023
De små och medelstora bolagen saknar ofta kunskap om robotautomation, våra kunder ska inte behöva gå fyra år på högskola för att programmera en robot – det ska vara enkelt!
Mässteman 2024 - Smart industri. Hållbar  industri. Omställbar industri.
8 sep. 2023
Vi är stolta över att nu kunna presentera tre huvudteman som kommer att genomsyra samtliga sex mässor under Elmia Produktionsmässor 2024.
Konferens om robotiserad automation ska ge företag en rejäl boost
25 aug. 2023
Under de senaste åren har den digitala tekniken tagit ett rejält språng. Och då gäller det för industriföretag att hänga på. Nu finns möjligheter till hands att utveckla såväl bolag som produktion. – Den digitala transformationen har redan hänt, och då gäller det att dra nytta av den, säger Joaci...
Produktionsdagen ger svensk tillverkningsindustri superinjektioner av kunskap för framtiden
14 mars 2023
Under Produktionsdagen den 23 maj 2023 på Elmia i Jönköping står svensk tillverkningsindustri i centrum. Dagen kommer att fyllas med annorlunda och nya infallsvinklar – konkreta superinjektioner av kunskap för dig, oavsett ledande befattning inom tillverkande industri. En viktig del med dagen är...
Nya mässansvariga för Elmia Produktionsmässor ”Tillverkningsindustrin är nerven i Sverige”
8 feb. 2023
Elmia Produktionsmässor tar avstamp mot 2024 med två nya mässansvariga. Mikael Ström och Bengt Johansson delar på ansvaret för sex industrimässor som tillsammans skapar den viktigaste arenan för produktion inom den tillverkande industrin. Målsättningen är redan spikad – att öka konkurrenskraften...
”Vi träffade många intressanta kunder”
19 dec. 2022
En monter med fokus på automation och en robotcell för maskinbetjäning hos MaskinFransson – ett koncept som gjorde att PMA Automation kunde visa hela sin bredd på Elmia Automation 2022. Resultatet, ja, det blev både flera nya kontakter och ett par affärer, berättar Oscar Molin, säljare på PMA Aut...
”Besökarna var väldigt intresserade av våra produkter”
23 nov. 2022
Många leads från både befintliga och nya kunder. Plus en affär direkt på mässan. Beckhoff Automation såg ett helt annat fokus bland besökarna på Elmia Automation 2022 jämfört med tidigare år. Det berättar Rickard Andersson, Teamleader Sales Sweden på Beckhoff.
”Elmia Automation är den absolut viktigaste mässan för oss i Sverige”
14 okt. 2022
Både snabba affärer och längre samarbeten. Yaskawa storsatsade på Elmia Automation 2022 och det var en satsning som verkligen gav resultat. Inte minst tack vare en stor investeringsvilja bland besökarna, berättar Niklas Richardsson, försäljningschef på Yaskawa Nordic.
"Vi gjorde vår bästa mässa i Sverige"
28 sep. 2022
Nästan 2 300 besökare i montern – från 1 000 unika företag. För Schunk kan Elmia Automation 2022 inte beskrivas på något annat sätt än med succé. Roger Cronholm, försäljningschef på Schunk i Sverige, lyfter samtidigt vikten av det långsiktiga perspektivet i mötet med besökarna i montern.
Efterlängtade möten gav affärer på Elmia Produktionsmässor
16 maj 2022
Som tillverkningsindustrin har längtat. Längtat efter att få träffas igen. Längtat efter att få visa upp de senaste nyheterna och dela med sig av ny kunskap. I år blev det tydligare än någonsin att Elmia Produktionsmässor – och det fysiska mötets möjligheter på en mässa – fortsatt är viktigt.
Dags att automatisera hela fabriken
13 maj 2022
Många förknippar FANUC med deras gula industrirobotar, men på Elmia Automation fick besökarna ta del av FANUC hela utbud inom factory automation. För automation fungerar som bäst när den involverar hela produktionskedjan.
Beckhoff MX-System ersätter elskåpet med ny innovation
12 maj 2022
Om ett par år kommer Beckhoff Automations nya byggsystem för automation att revolutionera utvecklingen av dagens elskåp. Glöm kabelanslutningar – det här är plug and play på riktigt – och på Elmia Automation ges en sneak-peak.
Ökad produktivitet med globalt använd teknik
11 maj 2022
Förebygg driftstopp, öka din produktivitet och få bättre koll på din energiförbrukning – i Wexoes monter på Elmia Automation diskuteras lösningar för smarta maskiner och smart produktion.
ABB visar intelligenta robotar för en flexibel industri
10 maj 2022
YuMi, GoFa och Swifti. På Elmia Automation visar ABB hela bredden av kollaborativa robotar – plus flera andra innovativa lösningar för en flexibel och hållbar industri. Men dragplåstret, ja det kanske ändå är den nya stora roboten IRB 5710.
Nytt robotlabb från Schunk visas på Elmia Automation
22 apr. 2022
Tyskland, Mexiko, USA och Kina. Här har Schunk öppnat robotlabbet CoLab och till hösten är det dags för Sverige och Södertälje. Men först blir det premiärvisning på Elmia Automation – tillsammans med en mängd produktnyheter.
Smarta nyheter hos KUKA effektiviserar industrin
6 apr. 2022
Autonoma truckar, simuleringsprogram och en ny kollaborativ robot. KUKA storsatsar som vanligt på Elmia Automation – i år med tre stora nyheter som med digitaliseringens hjälp förenklar vardagen för tillverkande företag.
”Elmia Produktionsmässor sticker ut på ett positivt sätt”
24 mars 2022
Helheten och möjligheterna. Med tre bolag på Elmia Produktionsmässor ser Pronect verkligen fördelarna med sex mässor samlade på en arena. Fördelar som är till nytta för både utställare och besökare – och i förlängningen även för Sveriges tillverkningsindustri.
I maj öppnas dörrarna till Elmia Produktionsmässor
3 mars 2022
Det är fyra år sedan sist. Och nu får vi äntligen träffas och nätverka igen! Vad kan du förvänta dig när du besöker Elmia Produktionsmässor i maj? Vi tar tempen på Ulrika Elmersson, mässansvarig, som utlovar fyllda mässhallar med allt för din produktion. Plus ett intressant scenprogram med bransc...
Calculate Your Time & Cost Savings with the Fixed Industrial Scanners
12 maj 2022
Improve efficiencies, reduce scrap and increase profits with Fixed Industrial Scanners. Discover the savings you can gain by transforming manual processes into automated workflows.
Optimal inriktning av interferometrar och konfokala sensorer
12 maj 2022
För att klara högprecisionsmätningar måste optiska sensorer riktas så vinkelrätt som möjligt mot ytan. För optimal inriktning kan flera monteringscykler krävas vid konventionella monteringsmetoder och det är oftast nödvändigt att korrigera positionen i efterhand. Men korrekt sensorinriktning har...
IO-Link-sortimentet växer
12 maj 2022
SMC lanserar kontinuerligt nya produkter kompatibla med IO-Link. Det har aldrig varit enklare att koppla upp sig och få information för produktionsoptimering.
Nödstopp integrerat i trådlös operatörspanel
12 maj 2022
PROFIsafe och FSoE förenklar integrationen av operatörspanel i maskin och anläggnings befintliga säkerhets-PLC. Dessutom är panelen sömlöst integreras i TIA Portal.
11 videos – Create your own software, Machine vision examples
7 maj 2022
We show 11 possibilities how you can easily create and manage your own software through Adaptive Vision 5.1 - A user-friendly machine vision software for machine builders, vision system integrators and industrial end-users.
Acksys EmbedAir1000: Build your own industrial WiFi device
7 maj 2022
Designed to quickly & easily add an WiFi connectivity to any Ethernet equipment or simply to allow you to build your own industrial WiFi device. Meets the industrial requirements of applications such as onboard computers, CCTV, medical equipment, mining equipment, military DCE, explosion proof de...
SMC:s initiativ för minskade koldioxidutsläpp
6 maj 2022
Industrin har stora krav på att minska sina koldioxidutsläpp, men det kan vara oklart hur det ska uppnås. SMC redovisar konkreta förbättringar av produktionsprocessen och produktutförande med fokus på miljön, samt hur vi hjälper våra kunder att energieffektivisera sin produktion.
Gripdon för cobots
4 maj 2022
SMC lanserar ett antal gripdon baserade på olika tekniker och anpassade för de största robottillverkarna på marknaden.
Safety Hot-Swap – en modulär och dynamisk säkerhetslösning - Industri 4.0
2 maj 2022
Safety Hot-Swap möjliggör en än högre grad av flexibilitet vid realiseringen av en maskins, eller anläggnings, säkerhetskoncept.
Trådlös operatörspanel med nödstopp - nu med roaming
28 apr. 2022
Mobila kabelbundna operatörspaneler har sina fördelar men också begränsningar. Kabelns längd och vikt är ett par nackdelar. Man kan snubbla över kabeln, kabeln kan bli överkörd av andra maskiner vilket i sin tur kan leda till oförutsedda produktionsstopp. Kabeln kan också trassla sig och skapa et...
Yaskawa stärker erbjudandet av små robotar med MOTOMAN-GP4
14 apr. 2022
Vi ser en stor efterfrågan på marknaden efter små robotar med kraftfull prestanda. Därför har Yaskawa utökat GP-serien med en ny nätt modell. Familjen, som består av 6-axlade kompakta höghastighetsrobotar i varierande storlekar, har fått efterlängtad tillökning.
Magnifika cobot 10:an
5 apr. 2022
Palletering, montering, svetsning eller maskinbetjänings applikationer är några exempel där du enkelt och kostnadseffektivt kan implementera en Doosan cobot. Med de 10 modellerna som finns i Doosan robotics sortiment, finns det en cobot för varje applikation man kan hitta i dagens industrier.
Utökat sortiment av lasersensorer för avståndsmätning
5 apr. 2022
De innovativa lasersensorerna i ILD1900-serien används för krävande automationsuppgifter inom bland annat bilindustrin, 3D-printing och robotapplikationer.
Automatiserad mätning med Smart Station, live på mässan!
4 apr. 2022
MLT Maskin & Laserteknik har tecknat samarbetsavtal med 3D Infotech för försäljning och marknadsföring av konceptet UMA (Universal Metrology Automation).
Gycom inleder partnerskap med Eaton Electric AB
29 mars 2022
Gycom har ingått strategiskt partnerskap med Eaton Electric AB, en världsledande leverantör inom elektronikkomponenter. Det nya partneravtalet gör Gycom till bolagets officiella automationspartner i Sverige.
Kan svetsrobotar vara ett komplement vid brist på professionella svetsare?
24 mars 2022
Bristen på professionella svetsare gör att behovet av svetsautomation ökar även i små och medelstora företag. Micro-Epsilons laserskanners och tekniska support har varit avgörande för integratörer som har valt att automatisera processen.
Verktygsväxlare med integrerad säkerhet för robotar
21 mars 2022
Robot System Products i Västerås presenterar nu en ny, unik och patenterad lösning för säker verktygsväxling med robotar. Den nya lösningen är en säkerhetsmodul med integrerad logik, säkerhetskretsar och mjukvara, som monteras på verktygsväxlaren för övervakning och kontroll av dess funktioner. D...
Laseravståndsgivare med värme och kyla
3 mars 2022
Lasersensorn optoNCDT ILR2250 används för läges- och avståndsmätning på långa avstånd som samtidigt kräver hög noggrannhet.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Du kan när som helst avsluta prenumerationen genom att följa instruktionerna i e-postmeddelandet som du tar emot.


Här kan du läsa om hur Elmia behandlar dina personuppgifter.