Om mässan

Elmia Wood är mötesplatsen för hela världens skogsbransch. I de svenska skogarna söder om Jönköping möts skogsägare, entreprenörer och skogstjänstemän från hela världen för att ta del av de hetaste trenderna och de senaste innovationerna.

Grundidén bakom Elmias skogsmässor är att maskiner, verktyg och teknikinnovationer för modernt skogsbruk, ska visas upp i sin rätta miljö. Elmia Wood är därför helt uppbyggt i skogen och du kan se och testa skogsmaskiner, verktyg och ny teknik i sin naturliga miljö.

Världsledande skogsbransch

Eftersom Sverige är världsledande på flera områden inom skogsbranschen, blickar den skogliga världsmarknaden mot Sverige. Det är en aktiv mässa med demonstrationer, som speglar det skogsbruk som normalt bedrivs i Skandinavien. 

När Elmia Wood tillfälligt bygger upp en komplett mässanläggning ute i skogen är tillgänglighet, kvalitet och säkerhet viktiga ledstjärnor i vårt arbete för att skapa skogsbrukets mest spännande marknadsplats.

Här finns allt inom skog

Elmia Wood är mässan för hela skogsbruket - för alla generationer. Det är mässan med skogligt helhetsperspektiv - utan att förlora detaljerna. Läs mer om vad som händer på mässan

Såväl stora som små maskiner finns på plats. Skördare, skotare och lunnare går för högtryck. Småskaliga sågverk, vedklyvar, markberedningsutrustning, GPS-prylar, drönare och timmerbilar är i full drift. Det spelar ingen roll om du är entreprenör, skogsägare, tjänsteman eller skogsåkare – här hittar du det som är mest relevant för just dig.

Idéer utvecklas, kontakter knyts och affärer skapas. Samtidigt är Elmia Wood en branschfest i världsklass med tävlingar och utmärkelser. Här finns potentiella kunder och leverantörer bara ett handslag bort.

Besökare och utställare

På Elmia Wood finns utställare som erbjuder maskiner, verktyg och metoder för en modern och effektiv skogsindustri. Rådgivare och experter visar också hur man som skogsägare och skogsbrukare på ett effektivt sätt kan förbättra sin lönsamhet. 

Den stora andelen besökare är entreprenörer, skogsägare, tjänstemän eller skogsåkare. Likaså samlas hela den skogliga, internationella fackpressen.