21 - 24 aug. 2024

Nyheter

Förbättrad lasthantering och minskat slitage
20 feb. 2024
En av Sveriges största leverantör av tunga lastvagnar introducerar skjutkolv till sin 4-axliga lastväxlarvagn med tipp. Det är en av flera nyheter som Kilafors presenterar på Elmia Lastbil i augusti.
Elmia Lastbil viktigare än någonsin mitt i branschens omställning
29 aug. 2022
Elmia Lastbil 2022 befäste positionen som den självklara arenan för att ta svensk transport- och åkerinäring in i framtiden. Under fyra dagar fick de tunga frågorna ta ordentligt med plats och nya samarbeten påbörjades. Här kunde vi tillsammans stärka arbetet med den gröna omställningen och i fle...
Bränslekostnader i fokus hos däcktillverkarna på Elmia Lastbil
27 aug. 2022
Tre däcktillverkare – men flera nyheter. Elmia Lastbil tog tempen på några av däcktillverkarna som ställer ut på mässan och stort fokus ligger på att få ner bränslekostnaderna.
Mercedes-Benz första eldrivna lastbil visas på Elmia Lastbil
27 aug. 2022
Mercedes-Benz har tagit klivet in bland eldrivna lastbilar. För ett år sedan hade eActros världspremiär och nu visas den på Elmia Lastbil för första gången på en mässa i Sverige – dessutom har produktionen för en ny eldriven modell för stadsmiljö precis kört i gång.
Lyckat scenprogram höjer kompetensen hos besökarna på Elmia Lastbil
27 aug. 2022
Elfordon, den gröna omställningen, kostnadsökningar och inte minst de politiska debatterna. Scen- och seminarieprogrammet på årets Elmia Lastbil har verkligen lyft alla frågor som är viktiga för transport- och åkeribranschen – både för i dag och för framtiden.
Rasta växer – till chaufförernas glädje
26 aug. 2022
Säkra parkeringsplatser och fräscha faciliteter. För Rasta handlar en anläggning om mer än att bara erbjuda mat och kaffe. På Elmia Lastbil träffar företaget sina kunder för att få feedback och berätta mer om kommande satsningar längs de svenska vägarna.
Volvo Lastvagnar gör resan mot en hållbar framtid tillsammans med kunden
26 aug. 2022
Tillsammans. Det är så resan mot en hållbar framtid ser ut för Volvo Lastvagnar. En resa tillsammans med kunden för att hitta lönsamhet mitt i den gröna omställningen. Fokus på Elmia Lastbil är därför det breda utbudet som möter branschens alla utmaningar.
Nytt bolag kraftsamlar för laddning av tunga lastbilar
26 aug. 2022
Elektrifiering av tunga lastbilar ställer höga krav på såväl laddinfrastrukturen som på energisystemet. Därför har tre svenska energibolag gått samman för att bygga ut infrastrukturen för lastbilar i en större nationell satsning. På Elmia Lastbil berättar det nystartade bolaget mer om satsningen.
Så klarar vi av elektrifieringen av tunga lastbilar
26 aug. 2022
Snabbare utbyggnad av elnätet och fler modeller från lastbilstillverkarna. Två hinder att överbrygga för att klara av elektrifieringen tunga transporter. Samtidigt visar prognoser från Powercircle att mer hälften av alla tunga lastbilar som säljs 2030 kommer att vara eldrivna.
HIAB visar världens första helt eldrivna påhängstruck på Elmia Lastbil
25 aug. 2022
Helt eldriven och helt tyst. Nya påhängstrucken MOFFETT eSerie visas hos HIAB på Elmia Lastbil för första gången i Sverige. Och intresset är riktigt stort – redan under första mässdagen såldes nämligen visningsexempelaret i montern.
BriodLights Extender extraljusramp – med dynamiskt start-up positionsljus
24 aug. 2022
Extender är den nya extraljusrampen från BriodLights där vi inte kompromissat mellan vare sig design eller prestanda när vi utvecklat rampen. Extender extraljusramp har ett modernt tillskott i form av ett integrerat och dynamiskt start-up positionsljus - det första extraljusrampen med den här fun...
Trio Work Light LED med integrerat positionsljus i rött, vitt och orange.
24 aug. 2022
I monter B05:45 kan Abkati nu stolt presentera en av höstens stora nyheter - Trio. Ett snyggt, stabilt och pålitligt arbetsljus med integrerat positionsljus i tre olika färger.
Marknadens första extraljus med start-up positionsljus!
24 aug. 2022
I Abkatis monter B05:46 hittar du en av årets största nyheter - BriodLights Extraljus OZZ. Ett extraljus där du inte behöver kompromissa mellan design och prestanda längre.
Nyhet - ExTe S10i
19 aug. 2022
Med unikt stor lastarea och inbyggd modulär spännare utgår ExTes nya timmerbanke S10i från de nya behov som skapas av dagens moderna transportförutsättningar, nya regelverk och möjliga lastvikter.
Varför ska man montera Brigade Säkerhetsprodukter? Det finns alltid ett billigare alternativ, eller hur!
19 aug. 2022
Det finns många anledningar till att vi har kämpat för Brigade produkter; kvalitet, tillförlitlighet, teknisk support och innovation för att bara nämna några. Till exempel senaste vinsten i ADAC´s test, för prestanda av CAREYE®.
Säkerhetstrender för kommersiella fordon
19 aug. 2022
Här på Ferdfelt är vi stolta över att marknadsföra Brigade, den globala ledare inom utveckling av fordonssäkerhetsteknik, som förbättrar och upprätthåller trafiksäkerhetsstandarder över hela världen. För företag som driver kommersiella flottor och tunga maskiner är säkerheten fortfarande högst...
Hur Brigades produkter hjälper förare och trafikanter att bli säkrare
19 aug. 2022
Att manövrera ett stort fordon kräver precision och skicklighet. Men att köra fram på trånga bostadsgator och backa in i okända utrymmen kan utgöra faror även för de mest erfarna förarna. Komplexa fordons döda vinklar, bristande sikt för föraren på sidan och baksidan av fordonet tillsammans me...
Är era lastbilar säkerhetskompatibla?
19 aug. 2022
Enligt färsk forskning från European Transport Safety Council involverar 25 % av trafikdödsfallen i EU ett lastfordon. Samtidigt visar statistik från Transport for London att lastbilar är inblandade i mer än 80 % av de utsatta trafikanternas dödsfall i staden, trots att de bara utgör 4 % av trafi...
Vikten av aktiv säkerhetsteknik – Om föraren inte tittar - Ser de inte farorna
19 aug. 2022
Förarens sikt är nyckeln till att upprätthålla trafiksäkerheten. Vad en förare kan se från sin position i ett fordon spelar en viktig roll för att styra trafiksäkerheten. Men direkt sikt, det vill säga vad en förare kan se direkt genom fordonets fönster, räcker inte för att förhindra kollisioner...
Var finns de blinda fläckarna på en lastbil?
19 aug. 2022
Döda vinklar på stora fordon är en av de största orsakerna till incidenter inom alla branscher. Storleken på lastbilar och anläggningsmaskiner innebär att förarens sikt och direkt sikt från hytten kan vara allvarligt begränsad.