21 - 24 aug. 2024
”Elmia Lastbil är branschfesten nummer ett”
14 juni 2024
Ett fullmatat mässprogram är förberett av den svenska lastbilsjätten. Under Elmia Lastbil bjuder Scania Sverige på två globala lanseringar – och en hyllning till kungen av lastbilscustom.
Årets invigningstalare: Andreas Carlson
4 juni 2024
Nu kan vi äntligen presentera invigningstalaren för Elmia Lastbil 2024 – välkommen Infrastrukturminister Andreas Carlson!
Ditt bidrag räknas - skänk och gör skillnad
24 maj 2024
Inför mässan har våra utställare möjligheten att bidra med olika objekt till Budis välgörenhetsauktion som pågår under hela mässan. 100 % av pengarna går till välgörenhet, i detta fall SAM-hjälpens körningar till Ukraina.
Volvo presenterar sina hittills mest bränslesnåla lastbilar
19 apr. 2024
Med ett helt nytt modellprogram bjuder Volvo Lastvagnar på många innovativa nyheter på branschens stora mötesplats Elmia Lastbil.
Daimler Trucks banar vägen för elektrifierad fjärrtrafik
4 apr. 2024
Under 2024 lanserar Mercedes-Benz Lastbilar sin första långdistansare på el – eActros 600. Med ett komplett modellprogram av elektriska lastbilsmodeller vill man hjälpa svenska åkare att ställa om.
Elmia Lastbil – ett eldorado för trucker life
22 mars 2024
För sex år sedan startade Philip Gunnarsson det företag han själv velat handla av. Idag har Pgtech 17 anställda och möter än en gång besökare på Elmia Lastbil med sitt breda utbud av lastbilstillbehör och smarta lösningar.
Prisbelönt innovation möter EU-krav på däcktrycksövervakning
12 mars 2024
På Elmia Lastbil i augusti demonstrerar FOMA BPW AirSave. En lösning som gynnar både transportsäkerhet och hållbarhet.
Förbättrad lasthantering och minskat slitage
20 feb. 2024
En av Sveriges största leverantör av tunga lastvagnar introducerar skjutkolv till sin 4-axliga lastväxlarvagn med tipp. Det är en av flera nyheter som Kilafors presenterar på Elmia Lastbil i augusti.
Elmia Lastbil viktigare än någonsin mitt i branschens omställning
29 aug. 2022
Elmia Lastbil 2022 befäste positionen som den självklara arenan för att ta svensk transport- och åkerinäring in i framtiden. Under fyra dagar fick de tunga frågorna ta ordentligt med plats och nya samarbeten påbörjades. Här kunde vi tillsammans stärka arbetet med den gröna omställningen och i fle...
Bränslekostnader i fokus hos däcktillverkarna på Elmia Lastbil
27 aug. 2022
Tre däcktillverkare – men flera nyheter. Elmia Lastbil tog tempen på några av däcktillverkarna som ställer ut på mässan och stort fokus ligger på att få ner bränslekostnaderna.
HBA presenterar skräddarsydda lösningar för din lastbil
31 maj 2024
Till Elmia lastbil lanserar HBA en rad skräddarsydda och modellanpassade lösningar för lastbilar, som möter branschens behov av högkvalitativ belysning.
Den senaste innovationen inom riktade blixtljus, "Diamanten", finns nu tillgänglig hos HBA
13 maj 2024
Diamanten är ett extremt kompakt varningsljus som erbjuder enastående prestanda trots sin minimalistiska storlek. Blixtljuset levereras i 4-pack och varje ljusmodul är utrustad med en ljusstark diod.
BriodLights Extender extraljusramp – med dynamiskt start-up positionsljus
24 aug. 2022
Extender är den nya extraljusrampen från BriodLights där vi inte kompromissat mellan vare sig design eller prestanda när vi utvecklat rampen. Extender extraljusramp har ett modernt tillskott i form av ett integrerat och dynamiskt start-up positionsljus - det första extraljusrampen med den här fun...
Trio Work Light LED med integrerat positionsljus i rött, vitt och orange.
24 aug. 2022
I monter B05:45 kan Abkati nu stolt presentera en av höstens stora nyheter - Trio. Ett snyggt, stabilt och pålitligt arbetsljus med integrerat positionsljus i tre olika färger.
Marknadens första extraljus med start-up positionsljus!
24 aug. 2022
I Abkatis monter B05:46 hittar du en av årets största nyheter - BriodLights Extraljus OZZ. Ett extraljus där du inte behöver kompromissa mellan design och prestanda längre.
Nyhet - ExTe S10i
19 aug. 2022
Med unikt stor lastarea och inbyggd modulär spännare utgår ExTes nya timmerbanke S10i från de nya behov som skapas av dagens moderna transportförutsättningar, nya regelverk och möjliga lastvikter.
Varför ska man montera Brigade Säkerhetsprodukter? Det finns alltid ett billigare alternativ, eller hur!
19 aug. 2022
Det finns många anledningar till att vi har kämpat för Brigade produkter; kvalitet, tillförlitlighet, teknisk support och innovation för att bara nämna några. Till exempel senaste vinsten i ADAC´s test, för prestanda av CAREYE®.
Säkerhetstrender för kommersiella fordon
19 aug. 2022
Här på Ferdfelt är vi stolta över att marknadsföra Brigade, den globala ledare inom utveckling av fordonssäkerhetsteknik, som förbättrar och upprätthåller trafiksäkerhetsstandarder över hela världen. För företag som driver kommersiella flottor och tunga maskiner är säkerheten fortfarande högst...
Hur Brigades produkter hjälper förare och trafikanter att bli säkrare
19 aug. 2022
Att manövrera ett stort fordon kräver precision och skicklighet. Men att köra fram på trånga bostadsgator och backa in i okända utrymmen kan utgöra faror även för de mest erfarna förarna. Komplexa fordons döda vinklar, bristande sikt för föraren på sidan och baksidan av fordonet tillsammans me...
Är era lastbilar säkerhetskompatibla?
19 aug. 2022
Enligt färsk forskning från European Transport Safety Council involverar 25 % av trafikdödsfallen i EU ett lastfordon. Samtidigt visar statistik från Transport for London att lastbilar är inblandade i mer än 80 % av de utsatta trafikanternas dödsfall i staden, trots att de bara utgör 4 % av trafi...