Nyheter

Vägtransportfokus samlade branschen digitalt i två dagar
7 jun 2021
Vägtransportfokus samlade branschens viktigaste aktörer under två dagar, 2-3 juni, för att utbyta erfarenheter och diskutera framtiden inom transport- och åkerinäringen.
Tomas Eneroth inleder Vägtransportfokus
17 maj 2021
Den 2-3 juni samlas tongivande aktörer inom vägtransportnäringen under det digitala eventet Vägtransportfokus. Har möter du representanter för fordonstillverkare, påbyggare, myndigheter, politiker, experter och företag med smarta lösningar för dig i din vardag som verksam inom branschen.
Tillsammans skänkte vi pengar till välgörenhet!
25 sep 2018
Tack för ditt bidrag!
Populärt med häftiga demokörningar
24 aug 2018
Elmia Lastbil handlar inte bara om att titta på nya lastbilar eller produkter. På fälten utanför mässhallarna finns flera olika möjligheter att prova på något spännande själv. – På sina ställen var det lite läskigt, säger John Jonsson från Jönköping.
Allt är möjligt för flisbilschauffören Emmelie
24 aug 2018
Emmelie är hästtjejen som blev lastbilschaufför. Hon har alltid varit pappas flicka och trivs i lastbilsbranschen som hon tycker är en attraktiv bransch.
Jobbtorget – en viktig mötesplats på mässan
23 aug 2018
Elmia Lastbil är inte bara teknik, motorer och nyheter inom lastbilsbranschen. Det är även en perfekt plats att synas på om man söker arbetskraft eller ett arbete. – I många fall är en sådan här mässa helt avgörande, säger Erik Rosén på Arbetsförmedlingen.
”Superbra mässa för eleverna”
23 aug 2018
Transportbranschen är i ständigt behov av ung och välutbildad arbetskraft. På Elmia Lastbil finns framtiden – i form av duktiga tjejer och killar som alla läser tredje året på fordonsprogrammet på skolor runt om i landet. – Mässan är en utmärkt plats för alla dessa duktiga elever att få en inblic...
Tomas Eneroth: Vi går mot en spännande framtid
22 aug 2018
Det finns en tydlig godsstrategi för att säkra framtidens stora och ständigt växande behov av transporter. I fokus står ett starkt samarbete. – Konkurrensen är hård, så det är agerande nu och lång tid framåt som gäller, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).
Vad visar utställarna på mässan?
9 aug 2018
Här kommer ett axplock av vad utställarna visar i sina montrar under Elmia Lastbil.
Gamla kärlekar och 90-årsjubilarer
13 jun 2018
På Elmia Lastbil får de historiska lastbilarna en helt egen hall, veteranhallen. Här kan du gå runt och titta på gamla kärlekar och minnas hur ved, mjölk och glass kördes ut förr. I år är det dessutom 90 år sedan Volvo Lastvagnar presenterade sin första lastbil.