Hej journalist - det här är för dig

Pressackreditering
Pressackreditering
Sociala medier
Sociala medier
Årets tema: Konkurrenskraft för framtiden
7 maj 2024
På årets mässa ligger fokus på att skapa konkurrenskraft för framtiden. Ett konkurrenskraftigt lantbruk kommer vara avgörande för en säker och hållbar framtid. Med ett innehåll som utbildar och inspirerar, utforskar vi branschens roll och hur vi kan bli ännu bättre.
Säg hej till Elmia Lantbruks nya utseende!
22 apr. 2024
Elmia Lantbruk har fått ett nytt utseende med en ny grafisk profil. Det innefattar ny logotyp, nya bilder, nya färger och ny tonalitet. Men du kommer givetvis att känna dig bekant med materialet.
Samma får ger  två fällar om året
6 dec. 2022
Två fällar om året från samma får. – Jag kallar resultatet för snällfällar, säger Kristina Ek som ligger bakom konststycket.
Det virtuella stängslet skyddar rödlistade arter
10 nov. 2022
SLU och forskningsinstitutet RISE testar ett virtuellt stängsel för djur inom kunskapscentret SustAinimal. Produkten fungerar och visades på Elmia Lantbruk. Nu återstår att lösa juridiken.
Djurskötarna som visat  värdet av att djuren mår bra
1 nov. 2022
– Djur som mår bra och lever långe, är lönsammare och roligare att arbeta med. Så motiverade Jönköpings landshövding Helena Jonsson priset Årets Djurskötare som delades ut på Elmia Lantbruk.
Solpark eller vall? Svaret är både och
27 okt. 2022
Vad ger bäst avkastning, att bruka jorden eller bygga en solpark? Svaret som levererades på Elmia Lantbruk var både och. – Vi har byggt anläggningar där marken samtidigt används för vallodling och som bete för får, säger Cecilia Edling på Solkompaniet.
Lönsamheten ligger i  att använda hela djuret
21 okt. 2022
Innan Elmia Lantbruk är över, ska varenda del av tackan ha kommit till nytta. Det var målet för Sven-Erik Larssons och Agnetha Björnsdotter Berglunds föreläsningar i det kök som fanns på en av mässans scener.
Vallhundar blir allt mer  relevanta på mjölkgårdar
21 okt. 2022
Svenska Vallhundsförbundet bildades 1969. Vid den tiden var uppfattningen att hund fungerade med får, men inte med kor. På årets Elmia Lantbruk avgörs Europamästerskapen i nötvallning.
Våg mot markpackning
21 okt. 2022
Hur gör man för att minska markpackningen? Enklast är att axeltrycket på traktorer och redskap. Nu finns en våg för ändamålet, utvecklad vid Linköpings universitet.
Vad besökarna inte kunde se
20 okt. 2022
Bilden visar försäljningsargumentet som besökarna på Elmia Lantbruk inte kunde se. Det är Massey Fergussons varumärke i jätteformat, som ristades in i marken under mässdagarna. Hemligheten är en ny funktion i GPS-styrningen kallad Single Line.
Ny Ovlac 11 furet Mini Plog - Skumplog
17 okt. 2022
Dansk Farmimplement ApS, som är importör av spanska Ovlac-plogar till Norden, presenterar nu en ny och större Miniplog, nämligen en 11-fåra som fortfarande är lyftupphängd.
Smidig gödselputtare
14 okt. 2022
Gödselputtaren från NORDICC är en hjälpreda som underlättar arbetet på lantbruket.
Samster lanserar soldriven torkmetod på Elmia Lantbruk den 19 oktober!
13 okt. 2022
Samster och grundaren Kent Samuelsson presenterar för första gången sin världsunika torkmetod på Elmia Lantbruk. Metoden är helt fossilfri och drivs med energin från solen.
Kvik-Pak - front monteret tilt packaren
13 okt. 2022
Farmimplement har blivit svenska distributör av den Danska frontpackaren Kvik-Pak. Kvik-Pak är en frontmonterad Tiltpackare som inte belastar traktorn eftersom den dras framför traktorn innan den lyfts och vice versa placeras på marken innan den körs ut åt sidan
Plovekspertens Gummiljusbom
13 okt. 2022
Vi ställer ut den smarta gummiljusbommen, som är den enda lätta bommen som kan sitta kvar monterad på plogen under arbete.
Farmimplement och Ploveksperten ApS ställer ut på Elmia Lantbruk för första gången.
13 okt. 2022
De två systerbolagen Ploveksperten och Farmimplement, som drivs av den danske ploglegenden Jens Iversen (världsmästare 1996), ställer ut på Elmia Lantbrug för första gången. Vi saknar bra marknadsföring av våra relativt nya företag och har valt Elmia Landbrug som en ny möjlighet - "de initiala a...
Möt avelsbolagen i vår monter
11 okt. 2022
Svenska Köttföretagen förser svenska grisproducenter med ett internationellt konkurrenskraftigt avelsmaterial med fokus på att göra detta utan att riskera det goda hälsoläget som vi har.
Slakt vid optimal tidpunkt – för en hållbar nötköttsproduktion
11 okt. 2022
Djurkategori och uppfödningsmodell är båda parametrar som behöver beaktas i planering och uppföljning.
Slakt vid optimal tidpunkt – för en hållbar nötköttsproduktion
11 okt. 2022
Djurkategori och uppfödningsmodell är båda parametrar som behöver beaktas i planering och uppföljning.
Analysera ditt grovfoder – öka din fodereffektivitet
11 okt. 2022
För dig som är nötdjursuppfödare är det viktigt att planera och noggrant följa upp tillväxten på individnivå.

Presscenter - Lobby Nord

Elmias presscenter hittar du på andra våningen i Lobby Nord.

I våra presslokaler finns trådlös uppkoppling, kopiator, skrivare m.m. Här hittar du också pressmaterial under pågående mässor från arrangörer och utställare, konferensprogram och annan information. Det finns gott om arbetsytor, plats för intervjuer och möjlighet att sitta ner och ta en fika. Här finns även tillgång till låsbara skåp och toaletter.

press-lobby-nord.jpg

Pressparkering

Pressparkeringen ligger mitt emot Elmias kontor, strax innan Kongress- och Konserthuset, du får parkeringskod när du pressackrediterar dig.
 
pressparkering.jpg

Elmia
Elmia
Telefon: +46 36 15 20 00