21 - 24 aug. 2024

4 tips inför ditt mässbesök!

Elmia Lastbil är Nordens ledande lastbilsmässa och en självklarhet för alla i branschen att besöka. Här hittar du en omfattande utställning, demokörningar, Nordic Trophy, scen- och seminarieprogram, veteranlastbilar – på en total programyta på över 75 000 kvadratmeter! Här ger vi dig några tips hur du får ut så mycket som möjligt av mässbesöket.

Vi uppmanar dig att se det här som en möjlighet att påverka din egen framtid. Se varje person du möter som en eventuell framtida arbetsgivare eller viktig kontakt för ditt nätverk. För att ditt besök ska bli så bra som möjligt kommer här: 

Fyra tips!

1. Vad vill du få med dig från mässan?

Fundera på vad det är som du vill ha ut av besöket på Elmia Lastbil. Är det gratispennor och godis eller inspiration, kunskap och kontakter för kommande yrkesliv?

2. Få koll

Titta igenom dagsprogram och utställarlista för att skapa din egen lista över vad du vill uppleva på mässan. Vilka utställare vill du besöka? Förbered frågor till dem.

3. Spontanvandra och samla intryck

Ett bra sätt att få en känsla för en bransch är att spontanvandra på mässan och samla på sig intryck. Vilka är branschens hetaste frågor, vilka nyheter lanseras och vilka företag verkar ligga i framkant? Var aktiv, delta i aktiviteter och prata med utställare. Kom ihåg att ha kul!

4. Sammanställ dina intryck och bygg relationer

Skriv ned dina viktigaste intryck efter mässbesöket. Vad är aktuellt i branschen? Vilka företag skulle du vilja ha en fortsatt kontakt med, kanske till och med börja att arbeta hos? Maila efter mässan eller följ dem i sociala kanaler för att bygga relationer och nätverk.  

Lycka till och varmt välkommen till Elmia Lastbil!