Hej journalist - det här är för dig

Pressackreditering
Pressackreditering
Sociala medier
Sociala medier

 

Elmia Wood återstartar    med nytt fokus 2-4 juni 2022
15 nov 2021
Världens ledande skogsmässa Elmia Wood i Jönköping återstartar 2 - 4 juni 2022. – Mässan har aldrig varit mer angelägen, säger Agne Bengtsson som är vd, Elmia AB.
Starka mässaktörer i skogen inleder samarbete: ”Vi vill göra vårt för att lyfta AB Sverige”
16 jun 2021
Två av landets ledande mässföretag inleder nu ett samarbete kring mässor, event och konferenser riktade mot skogens aktörer. – Vi kraftsamlar tillsammans för skogen. Samverkan mellan våra mötesplatser stärker möjligheten till effektiva erfarenhetsutbyten inom skogsnäringen vilket är viktigt för...
Elmia Wood flyttar till juni 2022
3 sep 2020
Elmia Wood är en internationell arena och en av skogens främsta mötesplatser i världen. Med anledning av Coronapandemin och dess påverkan på resande och allmänna sammankomster, har Elmia AB beslutat att flytta Elmia Wood till 2-4 juni 2022.
Hur nyttjar vi våra skogar bäst - idag och imorgon?
25 jun 2020
Koppla upp dig gratis till den digitala mötesplatsen Elmiadalen för att ta del av programpunkten om skogen via livestream.
Konferens Sydsvenskt skogsbruk 6 mars
3 feb 2020
Sydsvenskt Skogsbruk är mötesplatsen för aktiva skogsbrukare i södra Sverige. Vi samlas för en dag fylld med aha-upplevelser. Och för att tillsammans känna kraften i sydsvenskt skogsbruk. Elmia Wood är på plats och genom oss kan du få rabatt till hela konferensen.
Vill ditt företag följa med oss till Tyskland
30 jan 2020
INSTÄLLT med anledning av Corona-situationen.
Ny entré och slinga - se kartan över Elmia Wood 2021
10 dec 2019
För Elmia Wood 2021 gör vi mässområdet mer lättillgängligt med kortare och tätare slingor. Vi skapar en ny entré och den nya slingan leder direkt till området Forest Machines.
Seminarie om bioengergi
9 dec 2019
Under SkogsElmia arrangerade Elmia Wood tillsammans med Dagens Industri ett exklusivt seminarie om bioenergi. Var du inte på plats? Det gör inget. Det filmades och finns nu på Elmia Woods YouTube kanal.
 Elmia är ett skyltfönster som driver exporten av svensk skogsteknik
9 dec 2019
Den nordiska skogsbrukstekniken utvecklades i långa stycken av småföretag, vilka snabbt kom ut på en världsmarknad. – Elmias skogsmässor var och är det internationella skyltfönstret, säger Hans-Åke Elofson, som under sina pionjärår arbetat på centrala poster hos tongivande maskintillverkare.
 Industrin behöver de privata skogsägarna för täcka virkesbristen
9 dec 2019
Privatskogsbruket blir allt viktigare för svensk skogsindustri och handelsbalansen. Anledningen är att skogsbolagen och statliga Sveaskog på senare år gjort stora uttag av äldre skog på egna marker. De enskilda skogsägarna har en annan situation med möjlighet att leverera. Årets SkogsElmia bevisa...