19 - 21 okt 2022

Mat och dryck

Som besökare på Elmia behöver du inte gå hungrig. Här finns ett brett utbud av restauranger och caféer att välja mellan. På Elmia är det FC Gruppen som är matleverantör och driver alla restauranger och caféer inne på mässområdet.

Restaurang Elmia

Lobby Syd

Elmias publika lunchrestaurang. Här serveras dagens lunch måndag till fredag kl. 11.30-13.30 med undantag för vissa dagar då det pågår mässor.

Menyn präglas av svensk husman i modern tappning med internationella inslag från våra kunniga kockar från världens alla hörn. 

Varje dag erbjuds fyra lunchalternativ varav två av dem varieras från dag till dag, en ”veckans fisk” och en stående favorit: Elmias Wallenbergare med potatispuré, skirat smör, gröna ärtor och rårörda lingon. 

Restaurang Småland

Lobby Nord

Småland hittar du precis bredvid Bageriet. Maträtterna här kan vi sammanfatta “Med en smak från Småland”. Det serveras alltid tre olika alternativ, välj mellan en kötträtt, fiskrätt eller vegetariskt.

Restaurang Black & White

Lobby Syd

I restaurangen Black & White serveras det en kötträtt med rostad potatis och varierande tillbehör varje dag. Givetvis finns det alltid ett vegetariskt alternativ också. Dessutom finns det flera sallader att välja på och har du inte provat vårt populära hembakta bröd från vårt egna bageri är det ett måste! Passa på att sitta ner en liten stund och njut av en kaffe på maten och smaka på någon av våra hembakta kakor. 

Det finns separata köer för besökare och utställare.

Restaurang Vättern

Lobby Syd

Här finns det någon rätt som passar alla, det går att välja på tre olika alternativ. Det serveras en kötträtt, fiskrätt samt en vegetarisk rätt. All mat är närproducerad och inspirerad från det lokala köket. I priset ingår även bröd från vårt egna bageri, fri tillgång till salladsbuffén och självklart krav- och rättvisemärkt kaffe. 

Club Elmia

Mellan Hall B & D

Kom hungrig till Club Elmia! Här beställer du en saftig smashed burger med nyfriterade krispiga pommes. Är du sugen på extra allt tycker vi att du avslutar med en donut som pricken över i:et.

Baren 1284

Lobby Syd

1284:an hittar du mittemellan Black & White och Vättern. Som man brukar säga: “En räksmörgås slår aldrig fel!”. Den är gjord på bröd från eget bageri, krispig sallad och nyfångade räkor. Är du mer törstig än hungrig föreslår vi att du slår dig ner för en kall öl eller kanske en värmande kopp kaffe. 

Café Grab’N Go

Entré Syd

Är det något ställe du ska besöka under mässan så är det korvkiosken. Välj mellan grillade, kokta eller veganska korvar med alla tillbehör du kan tänka dig. Vill du lyxa till det lite extra har vi självklart räksallad som extra topping. Som dryck till detta rekommenderar vi storsäljaren Pucko.

Kiosk

Lobby Syd

Kiosken hittar du mittemot restaurang Vättern. Här hittar du allt från choklad och godis till kakor och bakverk. Passa även på att kolla in våra lokalproducerade produkter, unna dig själv något eller köp med dig en present hem.

9021-karta mat och dryck-Stora.jpg

FC Gruppen

FC Gruppen erbjuder ett brett urval av mat och dryck med fokus på närproducerat och driver 10 permanenta restauranger/caféer på området, allt under ett och samma tak. Utöver dessa levererar de även direkt till monter och bygger upp tillfälliga serveringsområden.

Här kan du läsa du mer information om FC Gruppen och deras roll på Elmia.


Mer information finns även på FC Gruppens webbsida.

FC Gruppen
FC Gruppen
Telefon: +46 36 30 54 10