14 - 17 maj 2024
Här är nyheter för Elmia 3D.
Uppdrag: Minska plastic pollution
17 maj 2024
En av nykomlingarna på Elmia 3D är Lostboyslab AB, som ställer ut för första gången på mässan i år. Ett innovativt företag som drivs av att tänka hållbart i alla steg. Emil Nielsen är vd och berättar om hur det kom sig att företaget tagit fram egna material när de inte hittade det de sökte.
Klassisk möbel i 3D-printad tappning
17 maj 2024
Hur kan man göra en klassisk möbel uppdaterad till en samtida version? Går det att möta dagens krav på hållbarhet och cirkularitet med en nära 100 år gammal möbeldesign? Det ville Vesna Paun och Neliah Saadat Norrström, studenter på JU, ta reda på i sitt examensarbete.
Kompetens Arena – med fokus på att säkra framtida kompetens inom branschen!
16 maj 2024
Industrirådets senaste rapport avslöjar en oroande klyfta mellan tillväxtambitioner och tillgång på rätt kompetens inom den tillverkande industrin. ”Det är en utmaning som jag tror alla inom branschen står inför”, säger Martin Paland, VD på Bromi Gruppen AB.
Entusiastiska temavandrare under första dagen
15 maj 2024
En ny satsning under Elmia Produktionsmässor 2024 är kostnadsfria temavandringar för besökare som arrangeras i samarbete med Almi Jönköping inom ramen för projektet ’Nästa generations affärer’*. Ett perfekt tillfälle för dig som besökare att upptäcka några av de mest intressanta nyheterna och inn...
Additiv tillverkning – ett värdefullt produktionsstöd inom industrin
14 maj 2024
Nordisk industri är redo att implementera 3D-print fullt ut som produktionsstöd. Det menar Markforged, en av flera utställare på Elmia 3D som slagit upp portarna idag.
Smart Fusion revolutionerar 3D-printing i metall
3 maj 2024
När, var och hur skapar additiv tillverkning ett äkta värde? Den frågan är central för EOS Nordic AB, verksamma i över 30 år inom just additiv tillverkning. 14-17 maj presenterar de sina senaste nyheter på Elmia 3D.
Protech visar nyheter på Elmia 3D
3 maj 2024
Under Elmia 3D 14-17 maj presenterar Protech för första gången i norra Europa den nya lösningen med verktygsstålet Uddeholm Corrax som nu är tillgänglig med Xact Metal’s 3D-skrivare.
Markforged tar plats på Elmia 3D med en fullmatad monter
18 apr. 2024
En helt ny maskinlansering, skarpa applikationer och spännande nyheter på mjukvarusidan – Markforged tar plats på Elmia 3D med en fullmatad monter. – Elmia Produktionsmässornas bredd gör det ännu viktigare för oss att finnas här, säger Patrik Rosén, Sales Manager Nordics.
”Industrin har ett växande behov av additiv tillverkning”
16 apr. 2024
De bygger just nu en av Sveriges mest hållbara och moderna fabriker för additiv tillverkning inom metall för inflyttning hösten 2024 i Örebro. Men redan 14-17 maj kan du möta AMEXCI på Elmia 3D.
Tre starka företag går samman på Elmia 3D för att visa processen från idé till produkt
10 apr. 2024
För att lyckas inom 3D-printing måste du ha kontroll på både hårdvara, mjukvara och material. Lostboyslab tillsammans med Autodesk, Future Group och NTI Sweden visar helhetslösningarna från ax till limpa i sin gemensamma monter på Elmia 3D 14-17 maj.
Additiv tillverkning ger enorma fördelar
2 apr. 2024
Genom att använda 3D-lösningar och additiv tillverkning kan hållbarhet inkluderas i utveckling och implementering av produkter. Det menar 3DVerkstan AB. Och tekniken är både billigare och mer tillgänglig än vad många tror.
Avancerad metallbearbetning i fokus på Elmia 3D
18 mars 2024
Med en unik kombination av lasersvetsning och industriell 3D-printing har Lasertech en tillverkningslösning som möter komplexa designkrav och behov av snabba ledtider.
Cirkulär ekonomi – vägen till lönsamhet för industrin
13 mars 2024
Det är dags att skapa nya inkomstkällor för svensk tillverkande industri. Företag som tar klivet in i cirkulära affärsmodeller framtidssäkrar både planeten och verksamheten. Det menar Elin Bergman, keynote speaker på Elmia Produktionsmässor i maj.
Additiv tillverkning – både smart och hållbart
5 mars 2024
Möjligheterna inom additiv tillverkning utvecklas i snabb takt. Under Elmia 3D 14-17 maj 2024 sätter Creativity By PH strålkastarljuset på masstillverkning med FDM-skrivare i stora format liksom ett unikt projekt kring filamentåtervinning.
Elmia 3D gratulerar vinnarna av SVEAT:s nyinstiftade stipendium
29 jan. 2024
Vi som arrangerar Elmia 3D gratulerar Campus Värnamo och Additivt teknikcenter i Hultsfred som är de första vinnarna av SVEAT:s nyinstiftade stipendium. Vinnarna tilldelas 25.000 kronor vardera.
Våra mässansvariga förklarar varför du ska besöka Elmia Produktionsmässor 14-17 maj 2024
15 jan. 2024
”På Elmia Produktionsmässor möter du morgondagens innovationer och trender inom tillverkande industri. Du får ta del av den senaste tekniken inom produktionsutrustning i drift. Elmia Produktionsmässor är Nordens största arena där branscher kopplas samman, synergier tydliggörs och affären är i fok...
Elmia och SVEAT arbetar tätt tillsammans med planeringen inför Elmia 3D
11 jan. 2024
Sverige är i färd med att omvandla sin tillverkningsindustri genom additiv tillverkning. Elmia 3D och branschföreningen SVEATs samarbete visar en tydlig väg framåt genom att fokusera på tre huvudområden - Time to market, hållbar produktion och storskalig produktion.
Hur ser två studenter inom 3D/AM på sin utbildning och framtiden inom svensk tillverkningsindustri?
21 dec. 2023
På Elmia Subcontractor 2023 träffade vi två studerande, Ella Söderberg och Jimmy Dewens, som går utbildningen 3D-printtekniker på Campus Värnamo för att höra deras tankar kring utbildning och framtid inom 3D / AM.
Hur ser Voestalpine High på huvudtemat Omställbar Industri på Elmia 3D 2024?
2 nov. 2023
Voestalpine High är ett av de företag som bokat monter på Elmia 3D 2024. Tre huvudteman - Smart industri, Hållbar industri och Omställbar industri kommer att genomsyra samtliga sex mässor under Elmia Produktionsmässor 2024.
Hur ser r.a.p.s på huvudtemat Smart industri?
22 sep. 2023
r.a.p.s är ett av de företag som bokat monter på Elmia 3D 2024. Tre huvudteman - Smart industri, Hållbar industri och Omställbar industri kommer att genomsyra samtliga sex mässor under Elmia Produktionsmässor 2024.
Vi ses på AM-arenan - hela programmet
8 maj 2024
Välkommen till Elmia 3D och AM-arenan där SVEAT tillsammans med Elmia arrangerar en mötesplats för additiv tillverkning. Välkommen att ta del av utställning, seminarier och skön AM-samtal över en god kopp kaffe. Vi ses på AM-arenan.
Lindes nya gasblandningar ger bättre resultat vid sintring och LBPF-printning
5 maj 2022
De nya gasblandningarna som Linde visar på mässan, är utvecklade för att ge bättre kvalitet och ökad produktivitet vid 3D-printning.
Innovation i fokus för PLM under Elmia 3D
27 apr. 2022
När nordiska tillverkningsföretag rankar sina viktigaste prioriteringar för framtiden, svarar hela 70 procent innovation. Det visar rapporten ”Digital Transformation in the Nordic Manufacturing System” från konsultföretaget IDC. Som värdeskapande partner till tillverkningsindustrin, har PLM Group...

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Du kan när som helst avsluta prenumerationen genom att följa instruktionerna i e-postmeddelandet som du tar emot.


Här kan du läsa om hur Elmia behandlar dina personuppgifter.