14 - 17 maj 2024
Här är nyheter från Elmia Verktygsmaskiner.
MASENTIA - om grön energi och Elmia Verktygsmaskiner 2024
4 dec. 2023
Sverige är ett av de länder i Europa som har bäst förutsättningar att stå främst i ledet när det gäller grön omställning med god tillgång till viktiga resurser, ekonomiska tillgångar och kompetens. På MASENTIA är de övertygade om att grön energi är en mycket viktig del till att forma en mer hål...
SVMF tar tempen på framtidens verktygsmaskiner och automation
24 nov. 2023
Vilka är trenderna du ska ha koll på och hur kan ditt företag bli smartare och mer hållbart? Mycket har hänt sedan de första verktygsmaskinerna revolutionerade industriell tillverkning i början av 1800-talet, och mer än 200 år senare befinner vi oss fortfarande i en stor omställning. SVMF besitt...
SMT har säkrat monterplats på Elmia Verktygsmaskiner 2024
30 okt. 2023
SMT är ett av de bolag som bokat monter på Elmia Verktygsmaskiner 2024. Tre huvudteman - Smart industri, Hållbar industri och Omställbar industri kommer att genomsyra samtliga sex mässor under Elmia Produktionsmässor 2024.
EDSTRÖMS om Kitamura - "En fantastisk premiummaskin där det är kunden som sätter gränserna"
22 sep. 2023
EDSTRÖMS är ett av de bolag som bokat monter på Elmia Verktygsmaskiner 2024. Tre huvudteman - Smart industri, Hållbar industri och Omställbar industri kommer att genomsyra samtliga sex mässor under Elmia Produktionsmässor 2024.
Mässteman 2024 - Smart industri. Hållbar  industri. Omställbar industri.
8 sep. 2023
Vi är stolta över att nu kunna presentera tre huvudteman som kommer att genomsyra samtliga sex mässor under Elmia Produktionsmässor 2024.
Produktionsdagen ger svensk tillverkningsindustri superinjektioner av kunskap för framtiden
14 mars 2023
Under Produktionsdagen den 23 maj 2023 på Elmia i Jönköping står svensk tillverkningsindustri i centrum. Dagen kommer att fyllas med annorlunda och nya infallsvinklar – konkreta superinjektioner av kunskap för dig, oavsett ledande befattning inom tillverkande industri. En viktig del med dagen är...
Nya mässansvariga för Elmia Produktionsmässor ”Tillverkningsindustrin är nerven i Sverige”
8 feb. 2023
Elmia Produktionsmässor tar avstamp mot 2024 med två nya mässansvariga. Mikael Ström och Bengt Johansson delar på ansvaret för sex industrimässor som tillsammans skapar den viktigaste arenan för produktion inom den tillverkande industrin. Målsättningen är redan spikad – att öka konkurrenskraften...
”En mässa genererar intäkter under en lång tid”
23 nov. 2022
Ny strategi och nya varumärken på den svenska marknaden. WhizCut gjorde ett rejält avstamp på Elmia Verktygsmaskiner 2022 – vilket också gav flera nya kunder. Chris Schmidt, vd på WhizCut, berättar om en lyckad lansering som breddar företagets erbjudande.
”Här knyter vi nya kontakter som genererar affärer”
10 nov. 2022
Nya kontakter, nya kunder och nya affärer. Tre anledningar till att DMG Mori väljer att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner. Mässan 2022 var inget undantag och Patrick Almquist, försäljningschef på DMG Mori, berättar att det blev ett antal affärer efter mässan med kunder som de inte sprungit på t...
”Resultatet blev över förväntan”
8 nov. 2022
Ravema bestämde sig för att mäta alla kontakter i montern under Elmia Verktygsmaskiner 2022. Resultatet? Ja, det blev faktiskt över förväntan – både vad gäller antalet besök och nya kunder. Det berättar Klas Ellbin som är försäljningschef för maskiner på Ravema.
”De som går förbi vår monter ska haja till”
14 okt. 2022
Hexagon fick fram sitt budskap på Elmia Verktygsmaskiner. Ett budskap om att företaget erbjuder mer än bara mätteknik – utan ett brett spektrum av produkter som gör produktionen smartare. Något som ledde till flera riktigt bra leads från stora tillverkare, säger Peter Petersson, Marketing på Hexa...
"Det var bra tryck i montern och ett stort intresse"
29 sep. 2022
Över 500 leads och tio sålda verktygsskåp direkt på mässan. För verktygstillverkaren Gühring var det lite av ett rekordår på Elmia Verktygsmaskiner med antal besökare i montern. Det berättar Oskar Bringsved som är marknadschef på Gühring i Sverige.
Efterlängtade möten gav affärer på Elmia Produktionsmässor
16 maj 2022
Som tillverkningsindustrin har längtat. Längtat efter att få träffas igen. Längtat efter att få visa upp de senaste nyheterna och dela med sig av ny kunskap. I år blev det tydligare än någonsin att Elmia Produktionsmässor – och det fysiska mötets möjligheter på en mässa – fortsatt är viktigt.
Masentia tar sina kunder till högre höjder
13 maj 2022
Obemannad drift i 72 timmar. Med 32 paletter och möjlighet till 330 verktyg. Masentia tar verkligen sina kunder till högre höjder med CNC-fräsen Matsuura MAM72 som visades under Elmia Verktygsmaskiner.
Automatiserad kvalitetskontroll ger konkurrenskraft
12 maj 2022
Automation handlar inte bara om att plocka bitar – det måste bli rätt också. På Elmia Verktygsmaskiner presenterar Renishaw effektiva lösningar för kvalitetskontroll.
Sverigepremiär för Okuma Armroid hos Stenbergs
11 maj 2022
En CNC-svarv med inbyggd robot. Som är fullt integrerad med maskinens styrsystem. Jodå, du läste helt rätt. Maskinen heter Okuma Armroid och visas för första gången i Sverige i Stenbergs monter på Elmia Verktygsmaskiner.
Tillsammans bygger vi industrin i Sverige
10 maj 2022
När kraven på toleranser är höga och volymerna stora så måste verktyget leverera. På Elmia Verktygsmaskiner presenterar Gühring Sweden flera nya lösningar som tål tuffa krav.
Nytt koncept från Ceratizit förenklar verktygsanskaffningen
2 maj 2022
Ceratizit lanserar ett helt nytt servicepaket under Elmia Verktygsmaskiner. Konceptet heter Tool Supply 24/7 och är precis vad det heter – en verktygtjänst dygnet runt. För kunden innebär det att alla verktyg finns enkelt tillgängliga i ett verktygsskåp på företaget.
Gasen i botten för Kyocera på Elmia Verktygsmaskiner
22 apr. 2022
Häpnadsväckande hastigheter i både aluminium och stål. Ja, det är vad Kyocera utlovar i sin monter under Elmia Verktygsmaskiner. Dessutom bjuder företaget även på ett par överraskningar inom allt från fordons- till flygindustrin.
”Elmia Produktionsmässor sticker ut på ett positivt sätt”
24 mars 2022
Helheten och möjligheterna. Med tre bolag på Elmia Produktionsmässor ser Pronect verkligen fördelarna med sex mässor samlade på en arena. Fördelar som är till nytta för både utställare och besökare – och i förlängningen även för Sveriges tillverkningsindustri.
I maj öppnas dörrarna till Elmia Produktionsmässor
3 mars 2022
Det är fyra år sedan sist. Och nu får vi äntligen träffas och nätverka igen! Vad kan du förvänta dig när du besöker Elmia Produktionsmässor i maj? Vi tar tempen på Ulrika Elmersson, mässansvarig, som utlovar fyllda mässhallar med allt för din produktion. Plus ett intressant scenprogram med bransc...
Surr om investeringar när branschen kunde träffas igen
8 dec. 2021
Snacket, sorlet och surret. Det uppdämda behovet av fysiska möten syntes tydligt under Metal Inspiration Days i slutet av november. Mest i ropet? Den positiva trenden att investera i robotar och automation – något som ser ut att fortsätta en bra bit in på 2022.
Elmia Produktionsmässor tar avstamp mot 2022
3 maj 2021
Äntligen är det dags att börja planera för Elmia Produktionsmässor 2022. Visste ni att det i dagarna bara är ett år kvar till invigningen? Vi är taggade och hoppas att ni också är det. Nu kan vi dessutom presentera vem som blir mässansvarig för mässorna 10-13 maj 2022.
Mässa som koncept är fysisk
3 maj 2021
Varför är Elmia Produktionsmässor 2022 viktigare än någonsin? Och hur känns det egentligen att dra i gång planeringen för en fysisk mässa? Vi ställde frågorna till våra branschorganisationer och det går inte att ta miste på entusiasmen att snart kanske få skriva in ett fysiskt möte i kalendern.
Smarta lösningar för effektiv uppspänning
11 juni 2020
För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. I samband med Elmia Verktygsmaskiner skulle flera nyheter inom uppspänning ha släppts.
Kyocera Unimerco med fokus på mer lönsam produktion
11 juni 2020
Stora verktygsnyheter och specialverktyg för ökad lönsamhet inom tillverkningsindustrin. Lägg där till andra innovativa skärande verktyg, bland annat i cermet. Det är lite av vad du hade kunnat väntat dig i Kyocera Unimercos monter på Elmia Verktygsmaskiner.
Sverigepremiär var planerad i Lichrons monter
28 maj 2020
I maj var det tänkt att fleroperationsmaskinen Hartford LG1000 skulle visats på svensk mark för första gången någonsin. Premiären var planerad att ske i Lichrons monter under Elmia Verktygsmaskiner.
 Renishaw planerade för flera lanseringar
20 maj 2020
Renishaw hade flera nyheter på gång under Elmia Verktygsmaskiner i år. Några av dem skulle visas för första gången någonsin på den nordiska marknaden.
Aha-upplevelse väntade hos Ergolift
20 maj 2020
”Här ska vi ställa ut nästa gång!” Anders Byttner besökte Elmia Verktygsmaskiner 2018. Mässan satte ett starkt avtryck och i maj skulle han vara tillbaka – som utställare.
Upplyftande nyheter från Abus
20 maj 2020
En skräddarsydd kranlösning där allt förenas. Det var en av flera nyheter som Abus Kransystem skulle visa på Elmia Verktygsmaskiner i år.
Flera fördelar med nyhet från GJS Verktyg
20 maj 2020
GJS Verktyg har ett brett sortiment inom skärande verktyg, hållande verktyg, spännteknik och förinställning. På Elmia Verktygsmaskiner skulle GJS Verktyg även presentera verktygshanteringssystemet TMS från Zoller.
Sverigepremiär för Halders nya lyftöglor
5 mars 2020
Maskinerna blir allt snabbare – vilket också kräver en snabb uppspänning av detaljer. Halders nya lyftöglor för gängade hål frigörs med en enkel knapptryckning.
Hexagon möter flygindustrin på Elmia Verktygsmaskiner
18 feb. 2020
Mätteknik blir allt viktigare – inte minst inom fordon, flyg- och rymdindustrin där det krävs hög noggrannhet. På Elmia Verktygsmaskiner visar Hexagons Manufacturing Intelligence-division sina nyheter. ¬– Ju mer automation och ju fler robotar, desto högre krav blir det på mätningen. Där ligger v...
Räkna med en världsnyhet i DMG MORI:s monter
18 dec. 2019
DMG MORI har planen klar för Elmia Verktygsmaskiner i maj. Att visa sitt breda sortiment kryddat med två nyheter.
Globala jätten hittar rätt på Elmia Verktygsmaskiner
31 okt. 2019
Inom 30 mils radie från mässan hittar DMG MORI 80 procent av sina svenska kunder. Därför är det en självklarhet att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner.
Se Ceratizits FreeTurn på Elmia Verktygsmaskiner
28 okt. 2019
I 15 år låg teknologin i idélådan hos Ceratizit. Först nu har marknaden blivit redo. Det handlar om högdynamisk svarvning i kombination med multiverktyget FreeTurn. Något som Ceratizit demonstrerar på Elmia Verktygsmaskiner 2020.
Snabba och beröringsfria mätningar av cylindriska detaljer med optisk mätmaskin
9 maj 2022
Sylvacs senaste modell i SCAN-serien är S25T – en vertikal optisk mätmaskin för statisk och dynamisk mätning på små cylindriska detaljer.
Avancerad mätteknik tar plats på Elmia Verktygsmaskiner
7 maj 2022
Intresset för mätning, provning och kontroll ökar parallellt med ständigt ökade krav på verifierad kvalitet inom industrin. KmK Instrument visar automatiserad och digitaliserad mätteknik för maximal spårbarhet.
Lansering av ny modul för digitaliseringen av kärnverksamheten i tillverkande företag
2 maj 2022
Framgången med System Anderssons Aktivt IT fortsätter. 100-tals kunder får ut fakturerings- löneunderlag och planerar i Andersson systemet som är i digitaliseringens framkant. System Andersson har valt att fokusera på kärnverksamheten och släpper nu en helt ny modul för morgonmöte, arbetsbeordrin...
Samarbete minskar ställtiden i längdsvarvarna
29 apr. 2022
WhizCut fortsätter att utveckla precisionsverktyg i världsklass och flera nyheter presenteras på Elmia Produktionsmässor.
Automatiserad skärvätskehantering lanseras på ELMIA
29 apr. 2022
Krav på ökad produktivitet driver starkt på utvecklingen av verkstadsmaskiner, tyvärr finns det sällan något större fokus på förbättrad skärvätskehanteringen. Nya FluidWorker 150 erbjuder därför nu en hållbar och ökad lönsamhet genom högre produktivitet och produktkvalitet, längre verktygslivslän...
Världspremiär för Euromaskins EDS 900 gradmaskin
27 apr. 2022
Under Elmia Verktygsmaskiner lanserar Euromaskin sin nya egenframtagna gradmaskin. EDS 900 erbjuder högflexibel gradning för alla typer av material och applikationer både invändigt och utvändigt i detaljen. Med sin flexibilitet och breda användningsområde så passar den perfekt för ett stort segme...
Bli av med arbetsmiljöproblem och öka produktionseffektiviteten
22 apr. 2022
I en effektiviserad och automatiserad produktionsmiljö finns det fortfarande behov av arbetsuppgifter som måste utföras av människor. Ibland förekommer tunga lyft där det finns risk för olyckor och belastningsskador. Pronomic skräddarsyr lyftlösningar som kan anpassas till arbetsmiljön, personen...
GIBBSCAM 2022
22 apr. 2022
GibbsCAM lanserar version 2022 med fokus på kvalitet och högre kärnstyrka.
Automatisering för alla!
14 apr. 2022
Automatisera enkelt med låg investeringskostnad - på Elmia Verktygsmaskiner blir det världspremiär för OK-Vises nya projekt ELVA (Extra Low Voltage Actuation).
3-SKÄRIG BORRNING OCH BROTSCHNING I 1 STEG
24 mars 2022
Att kombinera flera bearbetningssteg i ett verktyg är ett typexempel på ekonomiskt fördelaktig tillverkning. Till exempel kan hål borras och brotschas samtidigt med Mapals borrbrotsch från Colly Verkstadsteknik.
ELEKTRIFIERAD MOBILITY
24 mars 2022
Elektrifierad rörlighet – driftsäker bearbetning av små motorhus för elmotorer gjorda i magnesium och aluminium Idag så cyklar amatörcyklister uppför alla typer av berg utan större ansträngning, berg som får proffscyklister att blir svettiga. Elcyklar är hemligheten, cyklar med elektrisk hjälp...
DESIGNADE CHUCKAR SOM STICKER UT
24 mars 2022
Sedan november 2020, har de två första typerna av MAPALs nydesignade och prisbelönta chuckar funnits tillgängliga att beställa. Båda typerna är hydraulchuckar – Hydro Mill och Hydro DReaM – kombinerar tydligt utlovad prestanda vad det gäller kvalité och funktion med den nya designen. Detta har u...
FÖRSTAHANDSVALETS BREDD SÄNKER LAGERKOSTNADERNA
24 mars 2022
CNC-tekniker och verktygsingenjörer möter ett enormt urval av svarvskär, med hänsyn till sorter och spånbrytare på marknaden.
Nytt manuellt snabblyftblock från KITO med 1000 kg kapacitet
21 mars 2022
För att möta den stora efterfrågan lanserar nu KITO sitt snabblyftblock CX010 med 1000 kg kapacitet.
Innovativa fräsmaskiner för höghastighetsbearbetning
28 feb. 2022
SOLECTRO AB kommer att visa upp de innovativa fräsmaskiner DATRON M8Cube och DATRON neo på Elmia Verktygsmaskiner den 10-13 Maj. Både DATRON M8Cube och DATRON neo har vunnit Red Dot Award, de är utvecklade och designade av DATRON AG som är branschledande inom CNC-maskiner för höghastighetsbearbet...
Kern och ZECHA tillsammans på mässan ELMIA Verktygsmaskiner 2022 i Hall B, monter 04.72
25 jan. 2022
Precisionsbevis i superlativklassen. På ELMIA Verktygsmaskiner i Jönköping i maj 2022 möts experter från en mängd olika produktionstekniker.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Du kan när som helst avsluta prenumerationen genom att följa instruktionerna i e-postmeddelandet som du tar emot.


Här kan du läsa om hur Elmia behandlar dina personuppgifter.