14 - 17 maj 2024
Här är nyheter från Elmia Verktygsmaskiner.
Processkontroll – en nyckelfråga för verkstadsindustrin
16 maj 2024
Det är högtryck både ute och inne på Elmia Verktygsmaskiner. Det konstaterar Renishaw, experter inom precisionsmätning. – Våra förväntningar inför mässan har verkligen uppfyllts, säger vd Bo Eneholm.
Kompetens Arena – med fokus på att säkra framtida kompetens inom branschen!
16 maj 2024
Industrirådets senaste rapport avslöjar en oroande klyfta mellan tillväxtambitioner och tillgång på rätt kompetens inom den tillverkande industrin. ”Det är en utmaning som jag tror alla inom branschen står inför”, säger Martin Paland, VD på Bromi Gruppen AB.
Kvalitet är huvudsaken för Robert Röntgen
15 maj 2024
Robert Röntgen ställer ut för andra året i rad på Elmia Verktygsmaskiner med sina produkter. Nytt för i år att de inte enbart visar upp sågblad – utan även spånborstar. Vi har fått en pratstund med Per Puro-Brelin, International Sales Manager Nordic, som bemannar företagets monter under mässan.
Entusiastiska temavandrare under första dagen
15 maj 2024
En ny satsning under Elmia Produktionsmässor 2024 är kostnadsfria temavandringar för besökare som arrangeras i samarbete med Almi Jönköping inom ramen för projektet ’Nästa generations affärer’*. Ett perfekt tillfälle för dig som besökare att upptäcka några av de mest intressanta nyheterna och inn...
Duroc Machine Tools stärker sitt varumärke på mässan
14 maj 2024
Elmia Verktygsmaskiner är den kompletta produktionstekniska mässan med verktygsmaskiner i drift tillsammans med verktyg och mätteknik. Bland utställarna finns etablerade Duroc Machine Tool, ett internationellt företag med stark regional förankring. Vi fick en pratstund med Mikael Högberg, managin...
Här formas framtiden för verkstadsindustrin
14 maj 2024
Deras monter på Elmia Verktygsmaskiner är större än någonsin och rymmer framtidens kompetens. Stenbergs krokar arm med systerbolagen Sjöborgs och Euromaskin – och arrangerar tillsammans med SKTC mässans tuffaste utmaning.
Mitutoyo lägger grunden för den smarta fabriken
10 maj 2024
De representerar en av marknadens mest använda mjukvaror för hantering av mätdata i den smarta fabriken. Samtidigt tar en av Mitutoyos doldisar på mätsidan klivet ut i rampljuset för att möta behoven hos en växande batteriindustri. På Elmia Verktygsmaskiner 14-17 maj presenteras båda lösningarna.
Rätt mätlösning – en förutsättning både för obemannad och bemannad körning
3 maj 2024
Verkstadsindustrin går alltmer mot korta serier och snabba omställningar där optisk mätning ger förutsättningar för flexibilitet. För att säkerställa datainsamlingen erbjuder Marposs, som är utställare på Elmia Verktygsmaskiner 14-17 maj, sin lösning för guidad mätning.
Produktionseffektiva lösningar för svensk verkstadsindustri
3 maj 2024
Smart, hållbar och omställbar industri är heta teman på Elmia Produktionsmässor – och teman som alltid är i fokus för svensk verkstadsindustri. Duroc Machine Tool laddar sin monter med goda exempel på Elmia Verktygsmaskiner.
Ökad precision, processäkerhet och effektivitet – resultatet av nya verktygslösningar som HORN visar upp på Elmia Verktygsmaskiner
23 apr. 2024
Verktygslösningar med bredd och flexibilitet för en omställbar industri. I år testar man dessutom ett nytt koncept i montern som ger besökaren en ny helhetsupplevelse.
Hållbarhetskonceptet som bara fortsätter att växa
23 apr. 2024
25-årsjubilerande Gühring Sweden firar stort på Elmia Verktygsmaskiner – och fyller montern med mängder av produktnyheter inom roterande precisionsverktyg för spånskärande bearbetning.
Festligt firande med Edeco Tool på Elmia Verktygsmaskiner
19 apr. 2024
Medverkan på Elmia Verktygsmaskiner 14-17 maj blir en av höjdpunkterna under jubileumsåret för värmländska verktygsspecialisten Edeco. Flera olika aktiviteter kopplade till 40-årsfirandet kommer att äga rum under mässan.
Livscykelanalys för verktyg hjälper industrin till mer hållbara val
18 apr. 2024
Vilket CO2-avtryck ger ditt hårdmetallverktyg? Colly Verkstadsteknik har undersökt saken – och presenterar faktiska siffror på Elmia Verktygsmaskiner 14-17 maj. – Vad jag vet är vi först på marknaden med detta, säger vd Conny Erixon.
Mätning i CNC-maskin för tuffa miljöer
16 apr. 2024
Med speciella mäthuvuden för extrema hastigheter och noggrannhet liksom unika produkter för ytmätning i maskin har Blum-Novotest utmärkt sig inom processkontroll i CNC-maskiner. 14-17 maj möter du dem på Elmia Verktygsmaskiner.
Daniel Jansson – en passionerad influencer med 123.000 följare på Instagram!
11 apr. 2024
Daniel Jansson, som är maskintekniker och samarbetar med Seco Tools, är genom sitt Instagram-konto @swemachinist en stark röst för metallbearbetningsentusiaster över hela världen. Med över 123 000 följare har Daniel lyckats skapa ett digitalt forum där han delar med sig av sin expertis och passio...
Influencer Johan Hedlund - en passionerad röst inom industrin
8 apr. 2024
Johan Hedlund är inte bara säljare på Hurco Sverige utan även känd som en inspirerande influencer inom industrin med sitt konto @cncmachinistcnc - med över 100.000 följare på Instagram. Genom hans engagemang och spridning av kunskap och erfarenhet har han byggt en betydande närvaro på Instagram.
ABUS närvaro på Elmia Verktygsmaskiner är viktig
5 apr. 2024
ABUS Sverige Gruppen, som är en ledande leverantör av standardiserade lyftanordningar i Sverige kommer närvara på Elmia Verktygsmaskiner 14-17 maj. Denna närvaro på mässan är en viktig del i företagets strategi för att ytterligare stärka sin position på den svenska marknaden.
Renishaw presenterar de senaste mättekniska lösningarna
2 apr. 2024
Hur kan man tillverka komplexa produkter med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt? Koden som svensk verkstadsindustri måste knäcka är inte enkel – men en viktig nyckel är precisionsmätning med fokus på processkontroll.
Innovativa verktygslösningar i fokus för Iscar
18 mars 2024
En stor utmaning för svensk verkstadsindustri är kunders växande krav på effektivitet. Under Elmia Verktygsmaskiner 14-17 maj kommer Iscar att visa produktlösningar som ger både högre produktivitet och besparing av hårdmetall.
Cirkulär ekonomi – vägen till lönsamhet för industrin
13 mars 2024
Det är dags att skapa nya inkomstkällor för svensk tillverkande industri. Företag som tar klivet in i cirkulära affärsmodeller framtidssäkrar både planeten och verksamheten. Det menar Elin Bergman, keynote speaker på Elmia Produktionsmässor i maj.
Hur ökar jag lönsamheten i produktionen?
23 feb. 2024
Att man bara kan fakturera så länge maskinen snurrar, det är vi nog alla överens om. Men hur ökar man den fakturerbara tiden i sin verksamhet?
Automation av processvätska gynnar både lönsamhet och hållbarhet
23 feb. 2024
Hand i hand med ökad automation inom verkstadsindustrin behövs också lösningar för automatisk koncentrationsstyrning av processvätskor. Färdiga produkter har tagits fram av Wallenius Water Innovation – som möter branschen på Elmia Verktygsmaskiner 14-17 maj 2024.
Yrkes-SM i CNC-teknik på Elmia Verktygsmaskiner 2024
2 feb. 2024
Yrkes-SM i CNC-teknik går i år av stapeln på Elmia Verktygsmaskiner. Totalt tävlar åtta ungdomar i grenarna fräs och svarv. Vinnarna i respektive gren får en plats i Yrkeslandslaget med möjligheten att representera Sverige i EM och VM.
Yrkes-SM i CNC-teknik samverkar med Stenbergs som ställer ut på Elmia Verktygsmaskiner
26 jan. 2024
På Elmia Verktygsmaskiner i maj visar Stenbergs ett nytt styrsystem från Okuma som gör körningen i verktygsmaskinerna enklare, smartare och mer miljövänlig. Dessutom bereder man plats för unga CNC-talanger att visa sin förmåga.
Våra mässansvariga förklarar varför du ska besöka Elmia Produktionsmässor 14-17 maj 2024
15 jan. 2024
”På Elmia Produktionsmässor möter du morgondagens innovationer och trender inom tillverkande industri. Du får ta del av den senaste tekniken inom produktionsutrustning i drift. Elmia Produktionsmässor är Nordens största arena där branscher kopplas samman, synergier tydliggörs och affären är i fok...
MASENTIA - om grön energi och Elmia Verktygsmaskiner 2024
4 dec. 2023
Sverige är ett av de länder i Europa som har bäst förutsättningar att stå främst i ledet när det gäller grön omställning med god tillgång till viktiga resurser, ekonomiska tillgångar och kompetens. På MASENTIA är de övertygade om att grön energi är en mycket viktig del till att forma en mer hål...
SVMF tar tempen på framtidens verktygsmaskiner och automation
24 nov. 2023
Vilka är trenderna du ska ha koll på och hur kan ditt företag bli smartare och mer hållbart? Mycket har hänt sedan de första verktygsmaskinerna revolutionerade industriell tillverkning i början av 1800-talet, och mer än 200 år senare befinner vi oss fortfarande i en stor omställning. SVMF besitt...
SMT har säkrat monterplats på Elmia Verktygsmaskiner 2024
30 okt. 2023
SMT är ett av de bolag som bokat monter på Elmia Verktygsmaskiner 2024. Tre huvudteman - Smart industri, Hållbar industri och Omställbar industri kommer att genomsyra samtliga sex mässor under Elmia Produktionsmässor 2024.
EDSTRÖMS om Kitamura - "En fantastisk premiummaskin där det är kunden som sätter gränserna"
22 sep. 2023
EDSTRÖMS är ett av de bolag som bokat monter på Elmia Verktygsmaskiner 2024. Tre huvudteman - Smart industri, Hållbar industri och Omställbar industri kommer att genomsyra samtliga sex mässor under Elmia Produktionsmässor 2024.
Mässteman 2024 - Smart industri. Hållbar  industri. Omställbar industri.
8 sep. 2023
Vi är stolta över att nu kunna presentera tre huvudteman som kommer att genomsyra samtliga sex mässor under Elmia Produktionsmässor 2024.
Produktionsdagen ger svensk tillverkningsindustri superinjektioner av kunskap för framtiden
14 mars 2023
Under Produktionsdagen den 23 maj 2023 på Elmia i Jönköping står svensk tillverkningsindustri i centrum. Dagen kommer att fyllas med annorlunda och nya infallsvinklar – konkreta superinjektioner av kunskap för dig, oavsett ledande befattning inom tillverkande industri. En viktig del med dagen är...
Nya mässansvariga för Elmia Produktionsmässor ”Tillverkningsindustrin är nerven i Sverige”
8 feb. 2023
Elmia Produktionsmässor tar avstamp mot 2024 med två nya mässansvariga. Mikael Ström och Bengt Johansson delar på ansvaret för sex industrimässor som tillsammans skapar den viktigaste arenan för produktion inom den tillverkande industrin. Målsättningen är redan spikad – att öka konkurrenskraften...
”En mässa genererar intäkter under en lång tid”
23 nov. 2022
Ny strategi och nya varumärken på den svenska marknaden. WhizCut gjorde ett rejält avstamp på Elmia Verktygsmaskiner 2022 – vilket också gav flera nya kunder. Chris Schmidt, vd på WhizCut, berättar om en lyckad lansering som breddar företagets erbjudande.
”Här knyter vi nya kontakter som genererar affärer”
10 nov. 2022
Nya kontakter, nya kunder och nya affärer. Tre anledningar till att DMG Mori väljer att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner. Mässan 2022 var inget undantag och Patrick Almquist, försäljningschef på DMG Mori, berättar att det blev ett antal affärer efter mässan med kunder som de inte sprungit på t...
”Resultatet blev över förväntan”
8 nov. 2022
Ravema bestämde sig för att mäta alla kontakter i montern under Elmia Verktygsmaskiner 2022. Resultatet? Ja, det blev faktiskt över förväntan – både vad gäller antalet besök och nya kunder. Det berättar Klas Ellbin som är försäljningschef för maskiner på Ravema.
”De som går förbi vår monter ska haja till”
14 okt. 2022
Hexagon fick fram sitt budskap på Elmia Verktygsmaskiner. Ett budskap om att företaget erbjuder mer än bara mätteknik – utan ett brett spektrum av produkter som gör produktionen smartare. Något som ledde till flera riktigt bra leads från stora tillverkare, säger Peter Petersson, Marketing på Hexa...
"Det var bra tryck i montern och ett stort intresse"
29 sep. 2022
Över 500 leads och tio sålda verktygsskåp direkt på mässan. För verktygstillverkaren Gühring var det lite av ett rekordår på Elmia Verktygsmaskiner med antal besökare i montern. Det berättar Oskar Bringsved som är marknadschef på Gühring i Sverige.
Efterlängtade möten gav affärer på Elmia Produktionsmässor
16 maj 2022
Som tillverkningsindustrin har längtat. Längtat efter att få träffas igen. Längtat efter att få visa upp de senaste nyheterna och dela med sig av ny kunskap. I år blev det tydligare än någonsin att Elmia Produktionsmässor – och det fysiska mötets möjligheter på en mässa – fortsatt är viktigt.
Masentia tar sina kunder till högre höjder
13 maj 2022
Obemannad drift i 72 timmar. Med 32 paletter och möjlighet till 330 verktyg. Masentia tar verkligen sina kunder till högre höjder med CNC-fräsen Matsuura MAM72 som visades under Elmia Verktygsmaskiner.
Automatiserad kvalitetskontroll ger konkurrenskraft
12 maj 2022
Automation handlar inte bara om att plocka bitar – det måste bli rätt också. På Elmia Verktygsmaskiner presenterar Renishaw effektiva lösningar för kvalitetskontroll.
Sverigepremiär för Okuma Armroid hos Stenbergs
11 maj 2022
En CNC-svarv med inbyggd robot. Som är fullt integrerad med maskinens styrsystem. Jodå, du läste helt rätt. Maskinen heter Okuma Armroid och visas för första gången i Sverige i Stenbergs monter på Elmia Verktygsmaskiner.
Tillsammans bygger vi industrin i Sverige
10 maj 2022
När kraven på toleranser är höga och volymerna stora så måste verktyget leverera. På Elmia Verktygsmaskiner presenterar Gühring Sweden flera nya lösningar som tål tuffa krav.
Nytt koncept från Ceratizit förenklar verktygsanskaffningen
2 maj 2022
Ceratizit lanserar ett helt nytt servicepaket under Elmia Verktygsmaskiner. Konceptet heter Tool Supply 24/7 och är precis vad det heter – en verktygtjänst dygnet runt. För kunden innebär det att alla verktyg finns enkelt tillgängliga i ett verktygsskåp på företaget.
Gasen i botten för Kyocera på Elmia Verktygsmaskiner
22 apr. 2022
Häpnadsväckande hastigheter i både aluminium och stål. Ja, det är vad Kyocera utlovar i sin monter under Elmia Verktygsmaskiner. Dessutom bjuder företaget även på ett par överraskningar inom allt från fordons- till flygindustrin.
”Elmia Produktionsmässor sticker ut på ett positivt sätt”
24 mars 2022
Helheten och möjligheterna. Med tre bolag på Elmia Produktionsmässor ser Pronect verkligen fördelarna med sex mässor samlade på en arena. Fördelar som är till nytta för både utställare och besökare – och i förlängningen även för Sveriges tillverkningsindustri.
I maj öppnas dörrarna till Elmia Produktionsmässor
3 mars 2022
Det är fyra år sedan sist. Och nu får vi äntligen träffas och nätverka igen! Vad kan du förvänta dig när du besöker Elmia Produktionsmässor i maj? Vi tar tempen på Ulrika Elmersson, mässansvarig, som utlovar fyllda mässhallar med allt för din produktion. Plus ett intressant scenprogram med bransc...
Surr om investeringar när branschen kunde träffas igen
8 dec. 2021
Snacket, sorlet och surret. Det uppdämda behovet av fysiska möten syntes tydligt under Metal Inspiration Days i slutet av november. Mest i ropet? Den positiva trenden att investera i robotar och automation – något som ser ut att fortsätta en bra bit in på 2022.
Elmia Produktionsmässor tar avstamp mot 2022
3 maj 2021
Äntligen är det dags att börja planera för Elmia Produktionsmässor 2022. Visste ni att det i dagarna bara är ett år kvar till invigningen? Vi är taggade och hoppas att ni också är det. Nu kan vi dessutom presentera vem som blir mässansvarig för mässorna 10-13 maj 2022.
Mässa som koncept är fysisk
3 maj 2021
Varför är Elmia Produktionsmässor 2022 viktigare än någonsin? Och hur känns det egentligen att dra i gång planeringen för en fysisk mässa? Vi ställde frågorna till våra branschorganisationer och det går inte att ta miste på entusiasmen att snart kanske få skriva in ett fysiskt möte i kalendern.
Smarta lösningar för effektiv uppspänning
11 juni 2020
För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. I samband med Elmia Verktygsmaskiner skulle flera nyheter inom uppspänning ha släppts.
Kyocera Unimerco med fokus på mer lönsam produktion
11 juni 2020
Stora verktygsnyheter och specialverktyg för ökad lönsamhet inom tillverkningsindustrin. Lägg där till andra innovativa skärande verktyg, bland annat i cermet. Det är lite av vad du hade kunnat väntat dig i Kyocera Unimercos monter på Elmia Verktygsmaskiner.
Sverigepremiär var planerad i Lichrons monter
28 maj 2020
I maj var det tänkt att fleroperationsmaskinen Hartford LG1000 skulle visats på svensk mark för första gången någonsin. Premiären var planerad att ske i Lichrons monter under Elmia Verktygsmaskiner.
 Renishaw planerade för flera lanseringar
20 maj 2020
Renishaw hade flera nyheter på gång under Elmia Verktygsmaskiner i år. Några av dem skulle visas för första gången någonsin på den nordiska marknaden.
Aha-upplevelse väntade hos Ergolift
20 maj 2020
”Här ska vi ställa ut nästa gång!” Anders Byttner besökte Elmia Verktygsmaskiner 2018. Mässan satte ett starkt avtryck och i maj skulle han vara tillbaka – som utställare.
Upplyftande nyheter från Abus
20 maj 2020
En skräddarsydd kranlösning där allt förenas. Det var en av flera nyheter som Abus Kransystem skulle visa på Elmia Verktygsmaskiner i år.
Flera fördelar med nyhet från GJS Verktyg
20 maj 2020
GJS Verktyg har ett brett sortiment inom skärande verktyg, hållande verktyg, spännteknik och förinställning. På Elmia Verktygsmaskiner skulle GJS Verktyg även presentera verktygshanteringssystemet TMS från Zoller.
Sverigepremiär för Halders nya lyftöglor
5 mars 2020
Maskinerna blir allt snabbare – vilket också kräver en snabb uppspänning av detaljer. Halders nya lyftöglor för gängade hål frigörs med en enkel knapptryckning.
Hexagon möter flygindustrin på Elmia Verktygsmaskiner
18 feb. 2020
Mätteknik blir allt viktigare – inte minst inom fordon, flyg- och rymdindustrin där det krävs hög noggrannhet. På Elmia Verktygsmaskiner visar Hexagons Manufacturing Intelligence-division sina nyheter. ¬– Ju mer automation och ju fler robotar, desto högre krav blir det på mätningen. Där ligger v...
Räkna med en världsnyhet i DMG MORI:s monter
18 dec. 2019
DMG MORI har planen klar för Elmia Verktygsmaskiner i maj. Att visa sitt breda sortiment kryddat med två nyheter.
Globala jätten hittar rätt på Elmia Verktygsmaskiner
31 okt. 2019
Inom 30 mils radie från mässan hittar DMG MORI 80 procent av sina svenska kunder. Därför är det en självklarhet att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner.
Se Ceratizits FreeTurn på Elmia Verktygsmaskiner
28 okt. 2019
I 15 år låg teknologin i idélådan hos Ceratizit. Först nu har marknaden blivit redo. Det handlar om högdynamisk svarvning i kombination med multiverktyget FreeTurn. Något som Ceratizit demonstrerar på Elmia Verktygsmaskiner 2020.
Millimeterprecision för miljön med nytt avsticksskär
23 apr. 2024
Fler detaljer. Färre spånor. Budskapet från Svenska WhizCut är okomplicerat inför Elmia Verktygsmaskiner och helt i linje med mässtemat “hållbar industri”.
Evoweld Mini – ett lättanvänt system för laserplastsvetsning
16 apr. 2024
Laserplastsvetsning med EvoWeld är ganska okomplicerat. Placera, anslut och svetsa! EvoWeld Mini är en nykomling i Evoweld-serien. Systemet har utvecklad och anpassad för bearbetning av små serier som prototyper eller monteringar med låga kvantiteter.
ABUS energikedja för lättraverser
21 mars 2024
En nyhet för ABUS lättraverser är introduktion av energikedjesystem för matarkabel. Principen kommer från ABUS traverser och för lättraverser blir detta en option som har fördelen att det minimerar kabelnedhäng.
Vad är det som luktar? Är det farligt?
21 mars 2024
Det är en ganska besvärlig känsla när man kommer in i en lokal och känner en stark och intensiv lukt, man både ser och känner i mun och luftrör att det även finns mycket smått damm som man ofrivilligt andas in. Det är så många av oss som arbetar i en sådan här miljö hela dagar, veckor, månader oc...
Höghastighetsfräsning för både nybörjare och proffs
13 mars 2024
Kom och upplev hur enkelt det kan vara med höghastighetsfräsning. DATRON har fräsmaskiner i många olika storlekar med minimalmängdskylning, snabb och lättanvänd vakuumspännteknik. Med mjukvaran next får man ett lättanvänt och pedagogiskt styrsystem.
Skydda din personal från farliga partiklar som uppstår i er arbetsmiljö
13 mars 2024
Dagligen går många av oss runt i arbetsmiljöer där det finns olika typer av rök, damm och starka lukter som vi tvingas andas in. Partiklarna i röken, gasen eller dammet följer med in i kroppen vid varje inandning och tar sig olika långt in i kroppen.
Nu är det äntligen klart! DATRONs MXCube kommer till Elmia Verktygsmaskiner 14-17 Maj!
5 mars 2024
MXCube är DATRONs premiummaskin och är särskilt utvecklad för mycket krävande HSC-strategier.
Du köper maskinen. Vi gör resten.
15 feb. 2024
Smarta enheter och automatisering finns överallt, både privat och i tillverkningsindustrin. Den ökande individualiseringen av produkter, som sträcker sig längre än en effektiv engångstillverkning, kräver nytänkande i produktionsplaneringen. Maskiner och system måste vara flexibla och konstruerad...
Snabba och beröringsfria mätningar av cylindriska detaljer med optisk mätmaskin
9 maj 2022
Sylvacs senaste modell i SCAN-serien är S25T – en vertikal optisk mätmaskin för statisk och dynamisk mätning på små cylindriska detaljer.
Avancerad mätteknik tar plats på Elmia Verktygsmaskiner
7 maj 2022
Intresset för mätning, provning och kontroll ökar parallellt med ständigt ökade krav på verifierad kvalitet inom industrin. KmK Instrument visar automatiserad och digitaliserad mätteknik för maximal spårbarhet.
Lansering av ny modul för digitaliseringen av kärnverksamheten i tillverkande företag
2 maj 2022
Framgången med System Anderssons Aktivt IT fortsätter. 100-tals kunder får ut fakturerings- löneunderlag och planerar i Andersson systemet som är i digitaliseringens framkant. System Andersson har valt att fokusera på kärnverksamheten och släpper nu en helt ny modul för morgonmöte, arbetsbeordrin...
Samarbete minskar ställtiden i längdsvarvarna
29 apr. 2022
WhizCut fortsätter att utveckla precisionsverktyg i världsklass och flera nyheter presenteras på Elmia Produktionsmässor.
Automatiserad skärvätskehantering lanseras på ELMIA
29 apr. 2022
Krav på ökad produktivitet driver starkt på utvecklingen av verkstadsmaskiner, tyvärr finns det sällan något större fokus på förbättrad skärvätskehanteringen. Nya FluidWorker 150 erbjuder därför nu en hållbar och ökad lönsamhet genom högre produktivitet och produktkvalitet, längre verktygslivslän...
Världspremiär för Euromaskins EDS 900 gradmaskin
27 apr. 2022
Under Elmia Verktygsmaskiner lanserar Euromaskin sin nya egenframtagna gradmaskin. EDS 900 erbjuder högflexibel gradning för alla typer av material och applikationer både invändigt och utvändigt i detaljen. Med sin flexibilitet och breda användningsområde så passar den perfekt för ett stort segme...
Bli av med arbetsmiljöproblem och öka produktionseffektiviteten
22 apr. 2022
I en effektiviserad och automatiserad produktionsmiljö finns det fortfarande behov av arbetsuppgifter som måste utföras av människor. Ibland förekommer tunga lyft där det finns risk för olyckor och belastningsskador. Pronomic skräddarsyr lyftlösningar som kan anpassas till arbetsmiljön, personen...
GIBBSCAM 2022
22 apr. 2022
GibbsCAM lanserar version 2022 med fokus på kvalitet och högre kärnstyrka.
Automatisering för alla!
14 apr. 2022
Automatisera enkelt med låg investeringskostnad - på Elmia Verktygsmaskiner blir det världspremiär för OK-Vises nya projekt ELVA (Extra Low Voltage Actuation).
3-SKÄRIG BORRNING OCH BROTSCHNING I 1 STEG
24 mars 2022
Att kombinera flera bearbetningssteg i ett verktyg är ett typexempel på ekonomiskt fördelaktig tillverkning. Till exempel kan hål borras och brotschas samtidigt med Mapals borrbrotsch från Colly Verkstadsteknik.
ELEKTRIFIERAD MOBILITY
24 mars 2022
Elektrifierad rörlighet – driftsäker bearbetning av små motorhus för elmotorer gjorda i magnesium och aluminium Idag så cyklar amatörcyklister uppför alla typer av berg utan större ansträngning, berg som får proffscyklister att blir svettiga. Elcyklar är hemligheten, cyklar med elektrisk hjälp...
DESIGNADE CHUCKAR SOM STICKER UT
24 mars 2022
Sedan november 2020, har de två första typerna av MAPALs nydesignade och prisbelönta chuckar funnits tillgängliga att beställa. Båda typerna är hydraulchuckar – Hydro Mill och Hydro DReaM – kombinerar tydligt utlovad prestanda vad det gäller kvalité och funktion med den nya designen. Detta har u...
FÖRSTAHANDSVALETS BREDD SÄNKER LAGERKOSTNADERNA
24 mars 2022
CNC-tekniker och verktygsingenjörer möter ett enormt urval av svarvskär, med hänsyn till sorter och spånbrytare på marknaden.
Nytt manuellt snabblyftblock från KITO med 1000 kg kapacitet
21 mars 2022
För att möta den stora efterfrågan lanserar nu KITO sitt snabblyftblock CX010 med 1000 kg kapacitet.
Innovativa fräsmaskiner för höghastighetsbearbetning
28 feb. 2022
SOLECTRO AB kommer att visa upp de innovativa fräsmaskiner DATRON M8Cube och DATRON neo på Elmia Verktygsmaskiner den 10-13 Maj. Både DATRON M8Cube och DATRON neo har vunnit Red Dot Award, de är utvecklade och designade av DATRON AG som är branschledande inom CNC-maskiner för höghastighetsbearbet...
Kern och ZECHA tillsammans på mässan ELMIA Verktygsmaskiner 2022 i Hall B, monter 04.72
25 jan. 2022
Precisionsbevis i superlativklassen. På ELMIA Verktygsmaskiner i Jönköping i maj 2022 möts experter från en mängd olika produktionstekniker.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Du kan när som helst avsluta prenumerationen genom att följa instruktionerna i e-postmeddelandet som du tar emot.


Här kan du läsa om hur Elmia behandlar dina personuppgifter.