Jorden vi ärvde

I den här trenden är naturen den stora inspirationskällan. Materialen består till största delen av trä och i färgskalan är det de beige och bruna nyanserna som dominerar. Vi söker oss tillbaka till våra rötter och vurmar för de klassiska svenska växterna.

Om miljö och hållbarhet var målet tidigare så är det självförsörjning som vi satsar på framöver nu när vi fått upp ögonen för hur länge vi skulle klara oss med det vi har vid en eventuell kris. Världen har krympt och vi fortsätter att hemestra. Reskassan spenderar vi på växter och tillbehör till trädgården.

Attefallshuset har blivit 5 kvadratmeter större vilket gör att vi nu kan bygga 30 kvadratmeter stora komplementärbyggnader. Det ger inspiration till att det byggs fler småhus för olika aktiviteter i trädgården. Trädgårdsintresset blir en livsstil som handlar om så mycket mer än odling. Att odla sina grönsaker i villaträdgården är en trend som växer sig allt starkare.

För första gången på många år ser vi att utflytten från storstäderna är större än inflyttningen. Att återvända till sina rötter är en växande trend. Hemlandet och hemmet står för trygghet och omtänksamhet. Familjen blir allt viktigare och att dela måltider som gärna får dra ut på tiden. Att sitta länge och samtala för att få vara tillsammans prioriteras.

Garden-Trends-Jorden-vi-ärvde-växthus-2.jpg

Garden-Trends-Jorden-vi-ärvde-förgätmigej.jpg

Garden-Trends-Jorden-vi-ärvde-pion.jpg

Garden-Trends-Jorden-vi-ärvde-snödroppar.jpg

Garden-Trends-Jorden-vi-ärvde-trähus-vinterskog.jpg

Garden-Trends-Jorden-vi-ärvde-alle.jpg

Kunskapen från grundskolans hemkunskapstimmar kommer till användning igen. Att baka sju sorters kakor och att laga prylar istället för att köpa nytt blir normalt. Nötta textilier och kläder lappas och lagas med finess så att de blir mer betydelsefulla och får ett unikt uttryck.

Vi pressar blommor för att bevara och minnas växter som var särskilt fina. De torkade blommorna blir små konstverk som kan sättas bakom ram, användas som dekoration på äggen till påsk eller som utsmyckning på gåvor och vykort.

Att skapa en sund trädgårdsmiljö blir allt viktigare. Därför bjuder vi in en mängd olika växter i trädgården. Rabatten koordineras istället i färger för att skapa harmoni. Det blommar från tidig vår tills frosten kommer. Målet är att bidra till den biologiska mångfalden.

Samtidigt blir kunskapen om de invasiva växterna större eftersom de riskerar att ta över både i trädgård och natur på vissa håll. Intresset för de naturinspirerade trädgårdarna ökar där ängen ingår som en naturlig del. Nu vill vi också plantera för att minnas våra nära och kära. Det kan handla om en päronsort som mamma älskade eller en buskros som var farmors favorit. Allén kommer tillbaka som en välkomnande och pampig biotop till bostad och tomt.

Garden-Trends-Jorden-vi-ärvde-mat.jpg

Garden-Trends-Jorden-vi-ärvde-krollilja-vit.jpg

Växter
Växter

Garden-Trends-Jorden-vi-ärvde-fröställning.jpg

Garden-Trends-Jorden-vi-ärvde-farmers-market.jpg

Garden-Trends-Jorden-vi-ärvde-say-hello.jpg